• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    COOLER
    COOLER --- ---
    VYHULENY_UFO: však já neříkám, at vykážeme velvyslance Němeca a znárodníme jim majetek :D
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    COOLER: wut? kdy probihalo scitani nazorovych proudu ze muzes vedet kolik jich je? a kterej jinej proud si nemysli ze ma jedinej pravdu? :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    VYHULENY_UFO: tak jo, je vykážeme, znárodníme jim majetek a oni přijdou s tím, že se omlouvají a stahují svoje voj. síly z ukrajiny. evropská unie a usa budou oslavovat, jak jsme celou záležitost vyřešili a přenechají nám vládu nad světem, nám vzroste 3x životní úroveň a Německo nás začne brát jako rovnoceného partnera. To zní dobře! Kdo jde do toho s námi?! :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    OMNIHASH: myslím, že rusům je u prdele, co se děje v čr. my jim nemůžeme nic, oni nám můžou hodně. navíc nevím, proč bychom měli dělat práci a srát si do vlastního hnízda, když je to záležitost úplně jiných hráčů.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: wut?

Já sem pro větší a hustčí kapky, odvolání velvyslance mělo přijít už po sestřelým letadle, momentálně jsem měli bejt ve fázi zabavování majetku a expedici rusů za hranice, dřív, než pojmou potřebu sem jezdit na dovolenou.
    COOLER
    COOLER --- ---
    tak strana svobodných občanů má 4 názorové proudy. k ultralibertariánům se hlásí cca 5% - jen jsou bohužel nejhlasitější a myslí si, že jediní mají pravdu. teoreticky možná i mají. to ale i komunismus.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OMNIHASH: o právu na sebeurčení kterých národů se mluvíš? o Srbech v Kosovu? o obyvatelích východní Ukrajiny? o Syřanech?
    COOLER
    COOLER --- ---
    OMNIHASH: čekal bych hodně, ale že příznivce strany bude hluchý a slepý k tomu, co se děje a myslí si, že se to vyřeší samo - tomu říkám slušnej nothink
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: čekal sem hodně, ale že příznivce strany volající po absolutní svobodě jedince popírá právo na sebeurčení x-desítek národů, to je slušnej doublethink.

DANCHEZ: Tak jestli se rusové chtěj zavřít za hranice, je to zcela jejich boj. V současnosti nemaj zhola co nabídnout zbytku světa, takže jestli si chtěj na sebe uplíst ještě větší bič, já jim to vymlouvat nebudu. Ad poškození evropskejch firem - to je holt riziko podnikání v nestabilních diktaturách.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OMNIHASH: jinak ještě ke sférám vlivu - tj na co máš ty osobně vliv, a sférám zájmu - tj. čeho chceš dosáhnout. je to naprosto běžný výraz nejen pro politologii, ale i pro psychologii, např. naprosto běžně používané při motivaci pracovního jednání. a formování osobnosti atd. rozhodně nemám pocit, že bych používal archaické výrazy :D
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    OMNIHASH: co je dobře? že se opět staví železná opona? že Putinovi nahráváme k tomu aby byl v rusku populárnější a populárnější? že tím poškozuješ evropské firmy které s ruskem obchodují?

co se vyřeší tím že s ruskem přestaneš jednat jako s partnerem? nic! akorát bude doma Putin za ještě většího hrdinu proti kterému se spiknul celý svět...

upřímně, řešení nemám, nevím jestli SSO řešení mají, ale určitě mají pravdu v tom že navrhovaný přístup není řešení
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    COOLER: ale je to tak. nesluníčkové.... :D
    COOLER
    COOLER --- ---
    OMNIHASH: tak zjevně to furt existuje. rusko má strach z usa, usa má zjevně strach z ruska. možná se budeš divit, i ty máš svoje sféry vlivu a zájmu :)
    GORG
    GORG --- ---
    OMNIHASH: Aha, tak snad jo no.

Ad "sféra vlivu" - ten termín se dnes běžně používá, i když ho spíš používají politologové. (jen ne tolik v televizi, kde slyšíme spíš o humanitární krizi než sféře vlivu).

Pokud je teda relevantní, co říkají špičky Západu. Sféra vlivu se řeší celkem otevřeně. Bohužel. A jistě to řeší i Rusko.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: To jsou myšlenky jak z roku 1880...sféry vlivu...wau, fakt sem nečekal, že o něčem podobným budu číst v 21. století

GORG: v Norsku, na Kavkazu,v Severní Africe, na Blízkým východu...

GORG: ze statistik
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA:
    USA by se mělo s Ruskem dohodnout ohledně sfér zájmů a vlivů. USA by mělo přestat rozesírat místní vztahy výměnou za to, že Rusko pustí Ukrajinu.

Doufám, že oceňuješ mojí přímou odpověď. Nezačneš to zas trollovsky napadat a rád mi odpovíš na mojí jednoduchou a prostou otázku. Jaké nabízíš řešení Tibetské otázky a Čínské agrese?

GORG
    GORG --- ---
    ZARREMGREGARROK: Jj o tom vím - to jsem myslel těmi protisankcemi, které udělali v reakci na sankce od nás.

Do jaké míry je to pro ně výhodný se takhle mstít, může ukázat spíš čas. Ale z popisu bych nevypouštěl, že je to reakce na sankce.

(Orientace na asijský trhy je myslím naopak poměrně rozumná než na krachující Evropu a USA. :-) Kde berou kritici BRICS apod. tu sebejistotu o ekonomické nadřazenosti Západu nad Ruskem/Asií netuším.

Rozumný krok ČR by byl myslím se o BRICS taky zajímat a aktivně se tam podílet než svět polarizovat na dva nesmiřitelné tábory.)
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    GORG: Ano, sankce na import libovolného jídla z EU+USA vytvořilo Rusko samo.
    International sanctions during the Ukrainian crisis - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/International_sanctions_during_the_Ukrainian_crisis
    The Ukrainian crisis prompted a number of governments to apply sanctions against individuals, businesses and officials from Russia and Ukraine starting from March 2014. Sanctions were approved by the United States, the European Union (EU) and other countries and international organisations. Russia has responded with sanctions against a number of countries, including a total ban on food imports from the EU, United States, Norway, Canada and Australia. Both these sanctions applied to Russia and Russia's import bans in response have contributed to the collapse of the ruble and the 2014–15 Russian financial crisis.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: Jednoducha otazka, prosim o jednoduchou odpoved. Ty a jisni clenove SSO tvvrdite ze nejste prorusti.

Jake tedy nabizite reseni situace kolem Ukrajiny a ruske agrese obecne ?
    Zatim jsem se dockal, ostatne jako pri kazde neprijmene otazce na SSO, pouze osobnich utoku.

Souhlasis nebo nesouhlasis s tim ze Rusko vede proti EU informacni valku a ze se snazi politicky a jinak (podpora proti EU stran) rozdrobit politickou jednotu EU pri jednani s nim ?
    GORG
    GORG --- ---
    OMNIHASH: Já myslel, že sankce na ně uvalil Západ. A jestli teda teď rozvíjí trhy na země, které na ně sankce neuvalily, mi zní logicky.
    Oni uvalili sankce na sebe (když pominu jejich pozdější protitah)?

Mně by teda jinak zajímalo, jestli je nějaký plán, kde budeme kupovat plyn. Převoz zkapalněného z USA zněl dost šíleně (výhodně).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam