• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    WANTON
    WANTON --- ---
    WANTON: Mne napadla taková blbina - třeba Polákům a Slovákům bych dovolil, aby poté, co u nás budou žít např. rok, získali české občanství i s tím, že bych jim ponechal možnost mít duální.
    TODESKING
    TODESKING --- ---
    OTAVA: A klesáme...

World GDP Ranking 2015 | Data and Charts - knoema.com
    http://knoema.com/nwnfkne/world-gdp-ranking-2015-data-and-charts
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LONESTAR: tak veky trh ? nench se vysmat, hdp ruska odpk ida hdp spanelska, jenom z tebe pade prezvejkana propaganda.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    GORG: oni se ti uvědomělí bolševici mysli vždycky tak bezelstně odkopou...

VYHULENY_UFO: ty doma netopíš plynem? a máš pro svoje výrobky tak skvělý odbyt, že si můžeš dovolit ignorovat tak velký trh?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    CZERUDLA: Ja netvrdim ze byl vybran nejlepsi scenar, jenom rikam ze nezname vysledky variant kdyby doslo ke krachu Recka. Kdyby krachlo Recko tehdy, mohlo by dojit k padu eura (coz se samozrejme muze stat kdykoliv, i ted), naklady na takovy pad by byly astronomicke.
    CZERUDLA
    CZERUDLA --- ---
    OTAVA: "Na druhou stranu, nelze presne kvantifikovat jake dopady by mel krach recka pred peti lety a jestli neni tech 240 Mld euro v porovnanim co se mohlo tehdy stat (krach Itale, pripadne spanelska) jenom par drobnych. Pokud dnes krachne Recko, nic zasadniho se asi nestane."

Ty peníze už jsou pryč. Teď už to může stát jedině víc. A data nenasvědčují, že by se situace nějak lepšila.

Poměr dluhu k HDP (vím, že je to zkreslující údaj, ale lepšího moc není)
    Itálie 2010 116% 2015 132 %
    Španělsko 2010 54 % 2015 97 %
    Řecko 2010 130 % 2015 177 %

Nezaměstnanost
    Itálie 2010 8% 2015 13 %
    Španělsko 2010 18 % 2015 23 %
    Řecko 2010 10 % 2015 26 %

zdroj: http://www.tradingeconomics.com/
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Nikoliv, Svobodní požadují, abychom i my měli sféry vlivu a zájmů. To je podstata státní suverenity.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Ne, neznamená, zrušení cel je až vstupem, co vím.

Proto se měli vysrat na nějakou asociační dohodu a měli jim dočasně zrušit cla apod. ihned. U členství v EU je problém, že jakmile UKR vstoupí do EU, tak pro východ UKR, který vyváží/dováží do RUS nastanou těžký časy, bo budou muset přijmout celní kodex. A tenhle argument byl právě jednou z rozbušek, proč východ UKR povstal.
    COOLER
    COOLER --- ---
    COOLER: jinak tedy cooler si sféry vlivu a zájmu států nepřeje, jen říká, že jsou - což zjevně jak otava tak omnihash nedokáží pobrat :D
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: dal jsem ti odpověd a položil otázku. neodpověděl jsi, jen jsi zase využil situace k překroucení myšlenek, jseš slizskej podvraták :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Komentare o sferach vlivu mi prijdou temer schizofreni. Svobodni pozaduji minimalni stat a maximlani svobodu jednotlivce. Jak s tim jde to ze o osudech statu a vsech obyvatel bude rozhodovat nejaky jiny stat bez ohledu na jejich prani a tuzby ? Jejich osobni svoboda bude diktovana tim jestli budou v zone zajmu jedne nebo druhe mocnosti ?

Presne tohle jsme meli pred cca 60 ti lety a bohuzel pro nas jsme skoncili v "zone zajmu" ruska coz nam zpusobilo 40 let utrpeni a COOLER to chce vratit.

Gratulki !
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: Nevim jak to rict - ale neznamana ta asocni dohoda s Ukrajinou (kvuli ktere to cele zaclo) ze se .. tak nejak ... mimojine ... zrusi cla pro Ukrajinu ? Nejedna ted ukrajina o odpusteni aspon casti dluhu s veriteli ?

Rusku jsme zahrozili jenom sankcemi a oni zabrali kus Ukrajiny. Kdyz jim zahrozim vic, co myslis ze se tak asi stane ?

Co se stlaceneho plynu tyce, EU se snazi o jednotny energeticky trh, coz implikuje ze nejdrv musime vybudovat infrastrukturu aby se ten plyn tak nejak dostal vsude. O REcku nelze nez souhlasit, 240 Mld Euro je silena castka.

Na druhou stranu, nelze presne kvantifikovat jake dopady by mel krach recka pred peti lety a jestli neni tech 240 Mld euro v porovnanim co se mohlo tehdy stat (krach Itale, pripadne spanelska) jenom par drobnych. Pokud dnes krachne Recko, nic zasadniho se asi nestane.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Nevím, co je oficiální strategie Svobodných, ale zcela jistě je jedním z řešení např. OKAMŽITĚ zrušit EU cla a jiné překážky obchodu apod. pro Ukrajinu, odpuštění dluhů pro Ukrajinu, totéž např. pro Gruzii a poté např. zahrozit Rusku, že totéž může EU provést všem satelitům Ruska.

Pak se dá hrozit Rusku budováním terminálů na plyn z USA a začít je ihned stavět. Kolik terminálů mohlo být postavených za peníze, které se dali Řecku, aby se pozdržel jejich krach?
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PURPUREAL: myslim ze tady v poho, resilo se to i tady [ ATEISMUS a SKEPTICISMUS ]
    PURPUREAL
    PURPUREAL --- ---
    PURPUREAL: Pokud jsou tady na Nyxu nejaka auditka, kde by to pasovalo lepe, tak to tam prosim dejte. Ja se ve zdejsich politickych diskuzich neorientuji.
    PURPUREAL
    PURPUREAL --- ---
    European Parliament TTIP vote cancelled ‘because of huge public pressure’ : EU Reporter
    http://www.eureporter.co/...ment-ttip-vote-cancelled-because-of-huge-public-pressure-say-green-meps/

Home - Stop TTIP Stop TTIP
    https://stop-ttip.org/
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Radim Smetka: Faltýnek vypadá nějak podezřele. Já bych ho zavřel | Svobodní
    https://web.svobodni.cz/clanky/radim-smetka-faltynek-vypada-nejak-podezrele-ja-bych-ho-zavrel
    COOLER
    COOLER --- ---
    VYHULENY_UFO: podle té výrokové logiky já nejsem ten, kdo tady mele :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    VYHULENY_UFO: myslel jsem, že jsem reagoval na kecy ohledně webíku ac23. takže já řekl výrok a, tys řekl, že výrok a neplatí protože b. já řekl, že b neplatí, protože mám přímou zkušenost s c, který to vyvrací a ty mi na to řekneš, že ten, kdo říkal c neemigruje do ruska. pamatuje si někdo výrok a? a takhle je to u tebe se vším :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DANCHEZ: Neboj, i v jinejch.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam