• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GOONER: BTW nevim jak v Recku ale ceska ustava rika ze CR reprezentuje President. Mozna je to terminus technikus, ale porad bych cekal od nekoho kdo se pohybuje v politice ze je schopen tyto veci vnimat a rozlisit.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GOONER: To mi přijde jako silné tvrzení.

WANTON: Nevím o čem Mach mluvil, já jsem mluvil o tleskání marxistovi. Pokud myslíš jeho následný komentář, tak tím to moc nevylepšil. A pokud se za liberála označuje někdo, kdo schvaluje odmítnutí splácení duhu, tak nevím.

WANTON: Dnes je osmého července. (Asi takovou vypovídací hodnotu má tvůj příspěvek).

WANTON: Ono bylo v referendu odhlasováno vystoupení z eurozóny a návrat k drachmě? Měl jsem za to, že tak otázka nezněla.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GOONER: Ja rikam ze on nema vetsinu v parlamentu. Jestli jde o rozhodnuti A nebo B nebo X je mi jedno. On neni schopen prezit hlasovani o duvere, je takovy sasek co zije v nastavenem case.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GOONER: Je prece uplne jedno kolik hlasu ziskal, v parmalnetni demokracii - kterou tady taky mame - jde o to kdo ma vetsinu v parlamentu. tecka.

Protoze at vyjedna cokoliv nebude to schopen doma prosadit a tim to konci. Kdyz ustoupi bruselu, leve kridlo syrzy nezvedne ruku (cetl jsem o 35 poslancich), kdyz bruselu neustoupi, prave kridlo nezvedne ruku.
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: takže když není schopen v řeckém parlamentu prosadit to, co mu nadiktují v Bruselu, znamená to, že není egitimním zástupcem řeckého lidu, už tomu konečně začínám rozumět. :)))
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Jako premiér jistě, jako zástupce největší části řeckého lidu nikoliv. To je zase diskuse. :(
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: nemylíš, že bez toho, že by dostal hlas od více jak dvou milionů Řeků, by žádnou většinu nebyl schopen sestavit?, přijde ti 36 procent hlasů jako slabý mandát? :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GOONER: Empiricky se to neda overit, protoze hlasovat nenechal. Hlasovat musi o tom co priveze z bruselu a to neprojde - klidne si tech par dni pockam, abych mohl rict ze jsem to rikal.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA:
    OTAVA: Spekulace. Navíc on nepotřeboval získat důvěru poslanců, ale potřeboval získat potvrzení od lidí, že jde žádaným směrem.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: Legitimitu nema volbami (ehm, ehm) ale vetsinou v parlamntu. Je smutne ze si jako zastupce politicke strany takovou vec nejsi schopen rozlisit.
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: a tvoje tvrzení jest dostatečným důkazem. :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GOONER: Sobotka je schopen usat hlasovani o duvere. Ja tvrdim ze jeho protejsek v Recku to neni schopen.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Vůle většiny, hlas Boží. (Tímto se Bohu omlouvám, nadarmo to ale nebylo užito.)

A legitimitu nemá referendem, ale volbami.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: Legitmini by v teto situaci nebylo vyhlasovat nejake referendum, legitinmi by bylo pozadat parlament o duveru. To on ovsem udelat nemuze, protoze by ji neziskal.
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: takže když Sobotka není schopen prosadit v českém parlamentu přijetí kvót na uprchlíky, taky není legitimním zástupcem českého lidu? :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: Kdyz necham hlasovat lid CR o tom jestli by chteli plat 50 000 a nepracovat, oni reknou ze jo, jsem tedy taky premier ?

Protoze o tom se tam vlastne hlasovalo (prumerny plat v Recku ej 42 000 a produktivita velmi nizka, takze ten primer je dost presny)
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Trollalá? Zastupitelská demokracie. Tvoje tvrzení znamená, že žádný premiér v zastupitelské demokracii nemá legitimitu.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GOONER: Legitimne zvoleny je clovek ktery ma vetsinu v parlamentu, jeho sila a legitimit prameni z toho ze je schopen prosazovat zakony a normy touto vetsinou. To ovsem dnes uz neplati. Je stale sice zvolenym premierem,, ale at uz prijde s jakymkoliv navrhem z Bruselu, jedno kridlo z jeho strany bude nespokojene a nebude pro navrh hlasovat.
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: prosím vysvětli mi, kdo je tedy podle tebe legitimním zástupcem řeckého lidu, když ne demokraticky zvolený premiér.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Má legitimitu, za prvý byl zvolen ve volbách, za druhé referendum je vůle lidu. Vrchol demokracie. Aspoň tak je to dnes bráno. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam