• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PUPU: ano ovšem, vždyť zde píšu ATOMIKS, že jsem jim nikdy hlas nedal. jsem rád, že ukazuješ, jak umíš číst a porozumět čtenému, popadám se za břicho.
    WANTON: ty si komik. když už jsi mi tedy nezaujatě vymezil volbu na ty dvě strany, tak tě informuji, že ANO se v Ústí rozpadlo před pár dny a TOPka jen o něco dříve, což způsobuje k těmto subjektům nedůvěru, stejně jako jim to v podstatě maže jejich historii a zůsává jen ta osobnostní. navíc se pokusím tě šokovat sdělením, že ani jednu z nich jsem v životě nevolil, tedy krom knížete pána coby presidenta.
    NJAL: kdyby ses snažil porozumět tomu, co píšu, tak pochopíš, že těžko existuje nějaký univerzální recept napříč celou republikou. také těžko se teď rozhodovat, když neznám ani jejich volební programy. co se týče budoucích krajských voleb, tak mám několik témat, která budu ve svých preferencích akcentovat, třeba ty budeš mít jiná témata a to se pak kýžený subjekt může zcela změnit.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ATOMIKS: Ach so, takze jen tak teoreticky placas, no ze me to hned nenapadlo :-)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    NJAL: letos žádný volby nejsou, díky za tu chvilku klidu.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ATOMIKS: To je ta krasna teorie a kriteria. A ted se teda vyslov, koho konkretne...
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DANCHEZ: tak říkat se o tom dá mnohé a já jim v životě hlas nedal, ale třeba tady v ústeckým přinesli komunisti alespoň trochu normálnosti. narozdíl od všech ostatních exoů, zlodějů, naivků a dobroserů.
    COOLER: začal bych tím, že si vyberu někoho, kdo se danou (regionální, celostátní, evropskou...) politikou zabývá delší čas než okamžitý výstřelek a zkombinoval bych to s předchozími výsledky, s aktuálními výsledky a s tím, co nabízí na další období. s týmem, který je ochoten/schopen pro to něco udělat. a samozejmě co nejvíce v souladu s tvým přesvědčením, i když by se dalo spekulovat o tom, nakolik je to s nižšími úrovněmi až tak důležité. imho, klidně mě oprav.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PUPU: pardon, jeste jsem zapomnel na pachatele dobra za cizi penize. tech je taky hodne a taky je nemam rad
    PUPU
    PUPU --- ---
    COOLER: pokud se podivam po soucasne politicke scene, nemohu si pomoc, ale vidim vyber z:

- exotu
    - naivku
    - zlodeju

pokud najdes nekoho, komu se da verit a pritom to neni naivka nebo 'exot' hlasajici myslenky, ktere zarucene masovou podporu neziskaji, dej vedet. dle meho osobniho vkusu zatim stale zustavaji mym favoritem Svobodni 'exoti'.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    ja jsem rad ze to hodi BPI protoze pak to nedostanou socky, komanci, ano a podobni zmrdi
    COOLER
    COOLER --- ---
    ATOMIKS: prosím o informaci, komu se mají házet hlasy, aby to nebyli exoti. myslím to vážně. děkuji :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    GLADILAF: tak analýza probíhala tak nějak následovně:
    1) nechceš rudohnědý gardy a přitom chceš volit lidi, kteří neváhají deklarovat koho kam pošlou a koho omezí na kterých právech
    2) toto volíš coby bývalý volič svobodných, nepřekvapuje mě to
    3) v krajských volbách chceš volit BPI, hm,, to je takový obecný český, že témata voleb jsou taková, která se k daným volbám vůbec nevztahují
    4) já budu velmi rád, když to hodíš BPI. Protože to pak nedostanou SSO, ND, DSSS, ODS a podobní další exoti.
    5) budu hrozně rád, když to hodíš BPI. To sdružení sdružuje takový exoty, že nás čeká kopec legrace na pár let.
    6) jelikož to sdružení sdružuje takový exoty, tak je skoro jistý, že skončí v rozkladu jako Úsvit
    7) jelikož to sdružení sdružuje takový exoty, tak je skoro jistý, že reálně nezmůže vůbec nic
    8) podívej se, kde je dnes Úsvit a jeho přímá demokraciea odvolatelnost politiků. a vzpomeň si jakéto bývalo téma.
    9) taky mě zajímá, jak to skončí. skoro jakobych tušil, že Konvička bude kandidovat u nás v Ústí.

tak to je tak asi vše
    WANTON
    WANTON --- ---

WANTON
    WANTON --- ---
    NJAL: IMHO UKIP by neměl takovou popularitu nebýt imigrantů. Bez nich by byla jen další britská národní strana. SSO nemají žádný takový téma, navíc, dosud zde ještě momentum nenastalo.

A jestli by někdo jiný než Mach a nynější místopředsedové apod. mohli být schopní přebrat voliče ODS nebo TOP 09? Nemyslím. Nikoliv bez populismu, kdy i Farage je populista. Chceme "slušnějšího Okamuru"?

Pak se stačí podívat, co s nynějším programem SSO dnes vzniká za schisma.

SSO by IMHO musela jít hodně doleva nbeo zvolit populismus, aby si mohla sáhnout na deset procent.

Je to tedy věčný souboj, v extrémně levicové ČR volit mezi principy a volebním úspěchem. Někdo chce obětovat první, někdo druhé, obojí mít imho nelze.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Taky jsem ponekud zpesimisticnel, co se SSO uspechu tyce, kdyz jsem si nekde na forech venovanych zbranim (takze zadnej mimibazar) precetl zcela vazne minenou poznamku, ze policiste preci plati take dane jako my ostatni. Ze slo o policisty, neni podstatne, ale kdyz ma nekdo takhle vesele predstavy o tom, jak to v ramci statu s danemi funguje, tak napriklad caste nimrani v danich od SSO proste nepobere.
    WANTON
    WANTON --- ---
    NJAL:
    WANTON: Mají těch imigrantů jen více. Kdyby byli v Praze, Brně, Ostravě bílí Češi minoritou, tak by jsi viděl, jak by protiimigrantské strany najednou získali. Doufejme, že sluníčkáři to do takového stavu nedokážou dostat.
    WANTON
    WANTON --- ---
    NJAL: Lidi jsou všude stejní. Jen strategie a taktika se drobně liší.
    NJAL
    NJAL --- ---
    WANTON: No, hlavne mam pocit, ze v UK neni tolik lidi, co zareaguji na koblihu, takze to ma UKIP lepsi. Take si myslim, ze v Anglii bude nemoznost kontrolovat imigraci citlivejsi tema, takze UKIP ma celkem ceho se chytit.
    WANTON
    WANTON --- ---
    Jste mne hodili tak do roku 2008, kdy jsem v Anglii zažíval stejné výlevy proti UKIP. I slova jako nazism a fascism padla. Jo to byly doby a teď UKIP 4m voličů.

Co SSO chybí? Více pragmatismu a odvahy jako má UKIP? Nebo více libertariánství, které na neotevírání hranic imigrantům má taky dost argumentů? Kdo ví. Každá země je jiná.

Já si IMHO myslím, že tu chybí člověk jako Farage. :-)
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    ABS: A nebo vzdát a kolaborovat, když je trochu víc zapotřebí :-).
    ABS
    ABS --- ---
    COOLER: tezky vtipalek - Budte hrdi, ze patri k narodu, ktery se umi branit, kdyz je to zapotrebi
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    COOLER: také znám voliče SSO s výraznou komunistickou orientací. i když uznávám, že u těch extrémů se to stírá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam