• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PUPU: Státní orgán se splašit může a děje se tak nikoliv výjimečně. V tom s tebou souhlasím. To ostatní jsou spíše dojmy, než fakta.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PHAILO: to se ovsem obloukem vracime ke konkretnimu pripadu, ktery skutecne nejasny je - a klast takovehle otazky zde asi nedava moc smysl. puvodni prispevek byl ovsem o clanku popisujicim princip splaseneho statniho organu. pripad Michalkova rozhodne neni jediny a clanky pana Ruscaka na toto tema se na nej take neomezuji. mimochodem, splasit se muze jakykoliv statni organ a jsem uprimne presvedcen, ze je treba to mit na pameti a branit se tomu. konecne, peknym prikladem je napriklad nase udatna dopravni policie.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PUPU: S článkem nemám společného nic, ani jsem jej nečetl. Ohledně soudního rozhodnutí v trestní věci jsem to již vysvětloval o pár příspěvků zpět. Ostatní jsou spekulace.

V současné době již nic nebrání tomu, aby byl že strany Michalákové zveřejněn celý spis. Proč to neudělá?
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PUPU: Jak rikam, netroufam si hodnotit - ano, je velka pravdepodobnost, ze urad bez dohledu tlaci svoje rozhodnuti hlava nehlava, aby nemusel uznat chybu. Na druhou stranu to tam ale nechodi tak, ze by nekdo zavolal udani, prijela socialka s policajtama a sebrala deti jako polednice.
    Je to smutna situace, ale to neospravedlnuje tu hysterii v mediich, a pozadavky typu "my jsme se barnevernetu ptali a oni nam nic nerekli, hanba!"
    PUPU
    PUPU --- ---
    ADMIX: tot otazka. cely tenhle pripad ma totiz dve roviny - prava deti a prava rodicu. stat v tomto pripade trva pouze a vyhradne na pravech deti - s tim, ze stat prece vi nejlepe, co je pro deti dobre. o tom take byl puvodni clanek. jakozto rodicovi se mi tento pristup drobet nepozdava.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PUPU: Aniz bych chtel jakkoliv hodnotit ten pripad, tak si osobne myslim, ze barnevernet jako jedinej komunikoval spravne s ohledem na ty deti, tj. novinarum nikdo nerek vubec nic, protoze jim do toho nic nebylo. To je taky zdroj ty neduvery, kdy se v tom medialnim shitstormu vyjadruje pouze jedna strana - protoze ta norska dela to, co by mela.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PHAILO: pokud se nemylim, soudni rozhodnuti v pripade Michalkove zverejneno bylo - obvineni nepotvrzeno, stihani se zastavuje. jenze my se bavime o necem jinem. bavime se o tom, ze v Norsku existuje statni organizace, ktera ma v jiste znacne citlive oblasti neomezene pravomoci, nikomu se nezodpovida a pouziva velmi diskutabilni praktiky. napriklad ujisteni, ze adopce rozhodne neprobehne, aby o nekolik tydnu pozdeji probehla. nebo doporuceni neobracet se na soudy, aby bylo o nekolik tydnu pozdeji vydano rozhodnuti ve stylu 'matka nema zajem, coz je potvrzeno tim, ze se neobratila na soud.' to je prece od statniho organu fajn, ne? mimochodem, nemas neco spolecneho s timhle clankem: http://neviditelnypes.lidovky.cz/...a-lekce-0w7-/p_spolecnost.aspx?c=A151008_222200_p_spolecnost_wag ? je to naprosto fascinujici cteni, obzvlast zaver:

"Chtěl jsem jen všechny požádat, aby důvěřovali demokratickým institucím, které tyto informace mají a jejich rozhodnutí respektovali. Vyvolávat vášně ve společnosti a dokonce i diplomatické třenice bez znalosti faktů, ale jen na základě podivných emocí, je známka populismu a buranství."

pry 'duverujte demokratickym institucim'! paneboze... v jakem svete ten clovek zije? tak dokonala ukazka levicoveho intelektuala by se mela vystavovat v muzeu
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PUPU: Nechápu tvé osobní útoky, je to ubohé. Ale abych ti udělal radost, tak co se týče soudnictví, mám s ním společného to, že jsem prací soudů znechucen, a proto se advokacii již prakticky nevěnuji.

V každém případě jak už jsem řekl, v případě nezletilých se rozhodnutí nezveřejňují ani u nás, je to zcela normální. A celou dobu tu nemluvím o tom, že je to tak správně, ale o tom, jak to podle aktuální legislativy je.

Nechápu, jak se někdo může tak hystericky být za něco, o čem nic neví a čemu nerozumí.

ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    a proč sis ke sledování vybral zrovna případ Michaláková?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PUPU: čekáš, že ti v ČR úřad na ochranu dětí (nebo jak se to jmenuje) sdělí cokoliv o jeho rozhodnutích?
    PUPU
    PUPU --- ---
    ATOMIKS: ty mas proste obsedantni potrebu delat z lidi, co s tebou nesouhlasi, za kazdou cenu debily, vid? je mi lito, ale tehle hry se ucastnit nehodlam
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PUPU: a proč by měli komunikovat s tebou? co ty s tím máš co do činění?
    PUPU
    PUPU --- ---
    ATOMIKS: ne, proc? ja narozdil od tebe ten pripad sleduju a zcela by mi postacila normalni slusna komunikace ze strany uradu. tedy normalni a slusna dle stredoevropskych demokratickych meritek. nikoliv 'vyjadrovat se k nicemu nebudem, protoze nemusime, vylizte nam'
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    Berlín tlačí kvůli uprchlické krizi na speciální solidární daň – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/.../383036-berlin-tlaci-kvuli-uprchlicke-krizi-na-specialni-solidarni-dan.html
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PUPU: takže čekáš, že ti tu na nyxu bavermet o tom něco napíše? nebo že ti Michaláková a Hasenkopf napíšou vše o tom případu? zkus jim napsat...
    PUPU
    PUPU --- ---
    ATOMIKS: tyvole. takze ty sice 'pripad nesledujes', ale 'zaslechl jsi'? a to te hanba nefackuje tohle napsat?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PUPU: já ten případ nesleduju, každopádně jsem zaslechl, že Michaláková si za mnohé může sama, protože ani nepoužila všechny jí doporučované právní instituty. takže v tomto ti dál nic víc neřeknu. jen jsem chtěl upozornit, že situace určitě není bez rozhodnutí a jeho odůvodnění, jak jsi naznačoval.

PUPU: píšeš nesmysly a jseš hysterickej. ten úřad se vyjádřil a Michaláková má vyjádření na stole. že nekomunikuje s veřejností (zlášť tou českou), je daný tím, že se jedná o ochranu dětí. Michaláková se může odvolat a tím činnost úřadu kontroluje.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PHAILO: hmm - a mas nejaky konkretni priklad, kdy nas statni organ jednal tak, jako ten norsky, a odmitl se k tomu jakkoliv vyjadrovat? a pokladas to za spravne? jako chapu, ze kaprik si vlastni rybnik nevypusti a pokud mas neco spolecneho se soudnictvim, tak Ti princip 'ja mohu vsechno a nikomu za nic neodpovidam' musi prijit uzasny. zaroven chapu, ze se Ti pak hrube nelibi clanek, ktery poukazuje na to, ze jakakoliv nekontrolovatelna statni moc se nutne drive nebo pozdeji splasi.

je mi lito, ale bez ohledu na to, jestli pani Michalkova tohleto nebo tamhleto, budu VZDY proti jakekoliv nekontrolovatelne a navic arogantni statni moci.
    PUPU
    PUPU --- ---
    ATOMIKS: to je ovsem uzasny vysledek. 'jasne pani, muzete se odvolat, pak se muzete odvolat jeste nekam uplne jinam a tak kolem roku 2030 se urcite dockate toho, ze si se svymi detmi budete moct popovidat. sice pro ne budete ta zla zenska, co se o ne dvacet let nezajimala, ale pro nas bude vsechno v poradku!'
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    požadavek tiskovky mi pak přijde komický. na základě čeho ho odvozuješ? protože rozhodnul správní orgán (a každý správní orgán by pak měl ke každému svému rozhodnutí svolat tiskovku) nebo proto, že z toho Michaláková udělala mediální kauzu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam