• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    PUPU
    PUPU --- ---
    ATOMIKS: tyvole. takze ty sice 'pripad nesledujes', ale 'zaslechl jsi'? a to te hanba nefackuje tohle napsat?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PUPU: já ten případ nesleduju, každopádně jsem zaslechl, že Michaláková si za mnohé může sama, protože ani nepoužila všechny jí doporučované právní instituty. takže v tomto ti dál nic víc neřeknu. jen jsem chtěl upozornit, že situace určitě není bez rozhodnutí a jeho odůvodnění, jak jsi naznačoval.

PUPU: píšeš nesmysly a jseš hysterickej. ten úřad se vyjádřil a Michaláková má vyjádření na stole. že nekomunikuje s veřejností (zlášť tou českou), je daný tím, že se jedná o ochranu dětí. Michaláková se může odvolat a tím činnost úřadu kontroluje.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PHAILO: hmm - a mas nejaky konkretni priklad, kdy nas statni organ jednal tak, jako ten norsky, a odmitl se k tomu jakkoliv vyjadrovat? a pokladas to za spravne? jako chapu, ze kaprik si vlastni rybnik nevypusti a pokud mas neco spolecneho se soudnictvim, tak Ti princip 'ja mohu vsechno a nikomu za nic neodpovidam' musi prijit uzasny. zaroven chapu, ze se Ti pak hrube nelibi clanek, ktery poukazuje na to, ze jakakoliv nekontrolovatelna statni moc se nutne drive nebo pozdeji splasi.

je mi lito, ale bez ohledu na to, jestli pani Michalkova tohleto nebo tamhleto, budu VZDY proti jakekoliv nekontrolovatelne a navic arogantni statni moci.
    PUPU
    PUPU --- ---
    ATOMIKS: to je ovsem uzasny vysledek. 'jasne pani, muzete se odvolat, pak se muzete odvolat jeste nekam uplne jinam a tak kolem roku 2030 se urcite dockate toho, ze si se svymi detmi budete moct popovidat. sice pro ne budete ta zla zenska, co se o ne dvacet let nezajimala, ale pro nas bude vsechno v poradku!'
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    požadavek tiskovky mi pak přijde komický. na základě čeho ho odvozuješ? protože rozhodnul správní orgán (a každý správní orgán by pak měl ke každému svému rozhodnutí svolat tiskovku) nebo proto, že z toho Michaláková udělala mediální kauzu?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PUPU: domnívám se, že paní Michaláková dostala oficiální stanovisko stejně jako jeho vysvětlení dokonce písemně. a může se proti tomu odvolat. v tomto mi přijdeš hysterický.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PHAILO: Děti jako vlastnictví státu tu už bylo... takže k tomuto: PHAILO: - není ani potřeba znát spis.

Jinak pro jistotu uvedu - co je v souladu se zákonem ještě neznamená, že je správně, natož morálně správné. ;)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PHAILO: Nevím, kolik jsi dělal mediálních kauz. Moje zkušenost je taková, že to, co je v médiích téměř nikdy neodpovídá skutečnosti, a to ani vzdáleně. Proto jsem opatrný.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PUPU: Nestačí. Protože v případě nezletilých je to běžný standard. I u nás.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PHAILO: Já teda mám jen potřebu upozornit na profesionální deformaci mnoha právníků, který si bez znalosti spisu netroufnou uvést jakýkoliv závěr.

Že je zvrácený, aby stát měl právo odebrat dítě, je již nadbytečné, bo to již uvedl Pupu.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PHAILO: uz princip, ze to takhle udelat MUZOU, je zrudny. presne tak - zadne oficialni stanovisko, zadne vysvetleni, zadna tiskovka - proste my jsme SPRAVEDLNOST a obcane, ty si vyliz prdel. my se nikomu zodpovidat nemusime.

to Ti fakt nestaci?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PAULMUADDIB: - Nikoho takového neznám (co se aktuální kauzy týče).
    - Odložení trestního vyšetřování nemusí nic znamenat. Nelze směšovat rovinu trestní a péče. Mohou se navzájem ovlivňovat, ale mohou se míjet. Dám ti příklad (nevztahuje se k diskutované kauze): lékař dítěte zjistí vážné zhmožděniny v různém stádiu hojení. To může vést k trestnímu řízení, protože vše nasvědčuje tomu, že rodiče dítěte týrají. Ovšem ani jeden z nich nesouhlasí s výpovědí proti tomu druhému a jiné důkazy nejsou. V takovém případě věc bude odložena, ale nemá to žádný vliv na otázku ponechání / odebrání péče.
    - Žádné další případy neznám, tím méně v adekvátní úrovni znalosti detailů.
    - A?
    - Neslyšel jsem o tiskovce Barnevernet, na které by zveřejnili nějaké podmínky či vůbec detaily.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    PHAILO: A co ten, kdo činí názor na základě mnoha podkladů a rozhovorů se zúčastněnými?

Co fakt, že norská policie vyšetřování pro podezření ze sexuálního obtěžování odložila?

Co desítky a stovky podobných kauz, kde se vždy ukázalo, že šlo jen o obchod s dětmi?

Co fakt, že pracovala v Norsku ve školce?

Co fakt, že barnevernet se dohodl, že pokud bude plnit "podmínky" (které plnila), nebudou synové dáni k adopci, ale vráceni, případně do širší rodiny (dědečkovi)?

Na základě dojmů a bez znalosti věci tady píšeš ty.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PUPU: Je to argumentace úplně stejně validní, jako ta z článku. Obsah sdělení je, že bez detailní znalosti věci není možné si na ni udělat názor, který by byl podložený. To neznamená, že postup a rozhodnutí norských úřadů je naprosto v pořádku. Znamená to, že bez detailní znalosti takový závěr udělat nelze. A ten, kdo jej činí, jej činí pouze na základě emocí a (malé) části informací. To je hloupé. Ještě hloupější pak je za takové situace vést internetovou či neinternetovou svatou válku. A je jedno, zda je takový názor pro či protinorský.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PAULMUADDIB:
    jak rikam, o pripadu vim hovno, stejne tak je podle me mozny ze Michalakova je poloretardovana pedofilni hysterka a Norove vi co delaji
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    DANCHEZ: ¨Ty o tom případu nevíš nic. Já o tom případu vím hodně přímo od Hasenkopfa, Pešana a Zdechovského. Rozhodně je to špatně. A že sem, ke "Svobodným", lezou takové zrůdy, které hájí myšlenku, že by se o děti měl starat nějaký lebensborn místo rodičů, mě docela děsí...
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PUPU: k celymu pripadu nevime nic konkretniho, jenom nejake kuse informace ktere zverejnila michalakova protoze ji hrajou do karet, clanek mel mit jednu vetu: "o pripadu nic nevime, nemeli by jsme tedy resit, natoz rovnou odsuzovat"
    PUPU
    PUPU --- ---
    ale panove... neco konkretniho by nebylo? 'je to blabol' neni ani pokus o argumentaci. to uz se snad ani nemusite obtezovat a staci kliknout na palec dolu, kdyz stejne nemate co rict
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PUPU: Přesně tak, nesmysly nad nesmysly. Mě by zajímalo, proč ještě Michaláková nezveřejnila spis.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PUPU: hroznej blabol
    PUPU
    PUPU --- ---
    Proč tolik českých intelektuálů brání Barnevernet? - Andrej Ruščák (blog.idnes.cz)
    http://andrejruscak.blog.idnes.cz/...oc-tolik-ceskych-intelektualu-brani-barnevernet.html?ref=vsimli

pekny clanek a rekl bych, ze sem docela patri
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam