• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    BONGI
    BONGI --- ---
    BENISH: Nezlob se, ale svym postojem jen dokazujes to, co se jaksi zobecnuje na vsechny svobodne, prave diky takovym nazorum : jsou sebestredni, s minimalni empatii a socialnim myslenim, kde situaci soudi jen podle sve momentalni situace ...
    1. Jsem, myslim velmi dobre situovany a financne nezavisly, ale presto kdybych mel platit svemu otci dvoji operaci endoprotezy, radio ozarovani a chemoterapii (2x) a nasledne dolecovani, byl bych asi v minusu. Podivej se, co podobne zakroky stoji.

2. Muzes oponovat individualnim soukromym pojistenim, ale to se vztahuje na platici osobu. V momente, kdybys do takoveho pojisteni chtel zahrnout sve rodice a deti, platil bys daleko vic.

3. Zdravotni pojisteni ma v sobe nutny princip solidarity ( vim, ze nekteri SSO tohle slovo nesnaseji), ktere umoznuje poskytnout drahe a narocne operace i tem , kteri nejsou tak situovani, aby si je mohli dovolit, nebo platit takove soukrome pojisteni. Co bys delal ty? Proste je nechal chcipnout na ulici, pokud by se nahodou nenasla nejaka charita vcas? Ja na to mam a ostatni me nezajimaji?

4. Dotazeni podobnych uvah do reality, by nemelo za nasledek nic jineho, nez socialni boure s daleko horsimi nasledky, o lidskosti a humanitnim pristupu ani nemluvim ( to je obcas mimo vnimani nekterych priznivcu a clenu SSO, aspon jak to prezentuji)
    BENISH
    BENISH --- ---
    OTAVA: ale odpiras, pokud rikas, ze si mam danema predplacet lekarsky sluzby a pak bych si za jejich vyuziti mel znovu zaplatit. a to jen proto, ze me politicke presvedceni rika, ze by tu mela byt moznost se z takove sluzby odhlasit a pote si lekare platit sam. abych jako pak nebyl tudleten svobodnej pokrytec
    BENISH
    BENISH --- ---
    OTAVA: proc ta pece, kde na to tak vemu? staras se snad o to, kde vemu na najem, jidlo apod.?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BENISH: jiste, protoze na to ani nemuzes odpovedet.
    BENISH
    BENISH --- ---
    OTAVA: pokud se dobrovolne vyvazu ze soucasnyho zdrv. systemu, tak rozhodne nepotrebuji tvoji starost o moje zdravi. ty jsi evidentne neschopny a nesvepravny a potrebujes stat, ktery te vodi za rucicku, takovi necht si v tom soucasnym systemu dobrovolne zustanou, nemusite se bat, stat se o vas preci postara, tak proc ta pece? na citovy vydirani neodpovidam, tak se nezlob, ze ti ten fnuk na konci nezodpovim ;-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BENISH: ja ti nic neodpiram, ja ti rikam ze system pojisteni umoznuje provadet i drahe zakroky tem kteri na to nemaji. Kdezo ty pokud by jsi se dostal do situace kdy neplatis zdravoti a najednou se obbjevi situace kdy budes muset zaplatit castku nad tve moznosti za lekarskou peci budes delat co ?
    Nechas svoje dite umrit ?
    BENISH
    BENISH --- ---
    OTAVA: samozrejme lzes, pokud budu mit moznost se ze stavajiciho zdravotniho systemu vyvazat, prestat platit zdravotni dan zvanou pojisteni, tak pak rikam ano, necht pak je cena zakroku mezi mnou a provadejicim a placeni na me. nebo ty mas tu drzost me nechat si sluzbu predplacet a pak mi ji odeprit?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BENISH: jiste, jsi mlady, zdravy a doktora nepotrebujes. Ale pokud treba (nedejboze) zjisti tvemu diteti nejakou vaznou nemoc kde bude sat operace treba milion nebo dva, tak nebudes mit problem s tim ze se zaplati ze zdravotniho pojisteni ne ?

Nebo reknes - jsem clen SSO a odmitam stat jako takovy z principu. Tady. vemte si moje uspory, prodal jsem byt, zadluzil se kam se podivam a zaplatim vse ze sveho.

Ne, neudelas to, protoze SSO jsou jenom pokrytci, co jim vyhody nesmrdi, vezou se se systemem. V podstate se nelisite od pobiracu davek. Oni chteji penize za nic, vy naopak chcete vsechno a nic neplatit (a jeste cerpat EU dotace, jak se tu nekteri hrde chlubi)
    BENISH
    BENISH --- ---
    OTAVA: lol
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: Pockej az budes potrebovat novou ledvinu.
    WANTON
    WANTON --- ---
    BENISH: jj, tomu se i říká "daňové nevolnictví".

Nejlépe se ta výše zdanění ukáže na přepočítání na dny v týdnu, kdy tři dny z pěti pracovních člověk maká na stát.

Pokud někdo řekne, že za ty daně člověk něco dostane zpět, tak za poddanství, u nás až do 1848, šlechtici, feudálové poskytovali svým nevolníkům, robotníkům a později poddaným také služby jako např. zdravotní, sociální apod. (Proto se u nás spolkový, pokladniční systém sociálních a zdravotních služeb rozvinul až po 1848 a nikoliv jako např. v Anglii v 18. století.)
    ALESH
    ALESH --- ---
    PUPU: tak ona i ta logika muze byt znacne subjektivni. A v EU je skutecne empatie potreba. Stjene jako v zamestnaneckem pomeru, podnikani nebo rodine.
    PUPU
    PUPU --- ---
    ALESH: chces tim rict, ze v otazce EU logika neni potreba, hlavni je tahleta empatie? na tom mozna neco bude
    ALESH
    ALESH --- ---
    PUPU: BENISH: sorry, myslel jsem ze jsem v jime klubu a je to tam pro pobaveni.

Ve zkratce ale vidim jeho problem v tom, ze to je inteligetni clovek, pravdepodobne z nejakeho technickeho oboru, kteremu zrejme dobre rozumi a snazi se jeho logiku aplikovat na vsechno. Bez jakekoli empatie, jen ze sveho pohledu.
    BENISH
    BENISH --- ---
    ALESH: stve te vic, ze to pise on nebo ze ma zase pravdu?
    COOLER
    COOLER --- ---
    Láďa Hruška Svobodných? :D
    COOLER
    COOLER --- ---
    a tohle je co? :)
    Hrdý Čecháček: Josef Novotný (Svobodní) - rozhovor
    https://www.youtube.com/watch?v=My0ZdZajwx8
    PUPU
    PUPU --- ---
    ALESH: no hlavne ze Ty mas jasno a dokazes sve nazory precizne odargumentovat.
    ALESH
    ALESH --- ---
    PUPU: boze to je takovej dement, jeden za mala lidi, co me svouji ignoranci dokazae rozcilit. Musim si ty jeho strnaky zakazat.
    PUPU
    PUPU --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam