• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    BENISH
    BENISH --- ---
    pockejte, az budete potrebovat ledvinu, soucasnej zdr. system krasne funguje a zdarma zajisti

Lidí čekajících na ledvinu přibývá, ale dárců je žalostně málo - iDNES.cz
    http://ostrava.idnes.cz/...rcu-je-malo-f5k-/ostrava-zpravy.aspx?c=A121105_1850170_ostrava-zpravy_jog
    BENISH
    BENISH --- ---
    OTAVA: ale odpiras, pokud rikas, ze si mam danema predplacet lekarsky sluzby a pak bych si za jejich vyuziti mel znovu zaplatit. a to jen proto, ze me politicke presvedceni rika, ze by tu mela byt moznost se z takove sluzby odhlasit a pote si lekare platit sam. abych jako pak nebyl tudleten svobodnej pokrytec
    BENISH
    BENISH --- ---
    OTAVA: proc ta pece, kde na to tak vemu? staras se snad o to, kde vemu na najem, jidlo apod.?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BENISH: jiste, protoze na to ani nemuzes odpovedet.
    BENISH
    BENISH --- ---
    OTAVA: pokud se dobrovolne vyvazu ze soucasnyho zdrv. systemu, tak rozhodne nepotrebuji tvoji starost o moje zdravi. ty jsi evidentne neschopny a nesvepravny a potrebujes stat, ktery te vodi za rucicku, takovi necht si v tom soucasnym systemu dobrovolne zustanou, nemusite se bat, stat se o vas preci postara, tak proc ta pece? na citovy vydirani neodpovidam, tak se nezlob, ze ti ten fnuk na konci nezodpovim ;-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BENISH: ja ti nic neodpiram, ja ti rikam ze system pojisteni umoznuje provadet i drahe zakroky tem kteri na to nemaji. Kdezo ty pokud by jsi se dostal do situace kdy neplatis zdravoti a najednou se obbjevi situace kdy budes muset zaplatit castku nad tve moznosti za lekarskou peci budes delat co ?
    Nechas svoje dite umrit ?
    BENISH
    BENISH --- ---
    OTAVA: samozrejme lzes, pokud budu mit moznost se ze stavajiciho zdravotniho systemu vyvazat, prestat platit zdravotni dan zvanou pojisteni, tak pak rikam ano, necht pak je cena zakroku mezi mnou a provadejicim a placeni na me. nebo ty mas tu drzost me nechat si sluzbu predplacet a pak mi ji odeprit?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BENISH: jiste, jsi mlady, zdravy a doktora nepotrebujes. Ale pokud treba (nedejboze) zjisti tvemu diteti nejakou vaznou nemoc kde bude sat operace treba milion nebo dva, tak nebudes mit problem s tim ze se zaplati ze zdravotniho pojisteni ne ?

Nebo reknes - jsem clen SSO a odmitam stat jako takovy z principu. Tady. vemte si moje uspory, prodal jsem byt, zadluzil se kam se podivam a zaplatim vse ze sveho.

Ne, neudelas to, protoze SSO jsou jenom pokrytci, co jim vyhody nesmrdi, vezou se se systemem. V podstate se nelisite od pobiracu davek. Oni chteji penize za nic, vy naopak chcete vsechno a nic neplatit (a jeste cerpat EU dotace, jak se tu nekteri hrde chlubi)
    BENISH
    BENISH --- ---
    OTAVA: lol
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: Pockej az budes potrebovat novou ledvinu.
    WANTON
    WANTON --- ---
    BENISH: jj, tomu se i říká "daňové nevolnictví".

Nejlépe se ta výše zdanění ukáže na přepočítání na dny v týdnu, kdy tři dny z pěti pracovních člověk maká na stát.

Pokud někdo řekne, že za ty daně člověk něco dostane zpět, tak za poddanství, u nás až do 1848, šlechtici, feudálové poskytovali svým nevolníkům, robotníkům a později poddaným také služby jako např. zdravotní, sociální apod. (Proto se u nás spolkový, pokladniční systém sociálních a zdravotních služeb rozvinul až po 1848 a nikoliv jako např. v Anglii v 18. století.)
    ALESH
    ALESH --- ---
    PUPU: tak ona i ta logika muze byt znacne subjektivni. A v EU je skutecne empatie potreba. Stjene jako v zamestnaneckem pomeru, podnikani nebo rodine.
    PUPU
    PUPU --- ---
    ALESH: chces tim rict, ze v otazce EU logika neni potreba, hlavni je tahleta empatie? na tom mozna neco bude
    ALESH
    ALESH --- ---
    PUPU: BENISH: sorry, myslel jsem ze jsem v jime klubu a je to tam pro pobaveni.

Ve zkratce ale vidim jeho problem v tom, ze to je inteligetni clovek, pravdepodobne z nejakeho technickeho oboru, kteremu zrejme dobre rozumi a snazi se jeho logiku aplikovat na vsechno. Bez jakekoli empatie, jen ze sveho pohledu.
    BENISH
    BENISH --- ---
    ALESH: stve te vic, ze to pise on nebo ze ma zase pravdu?
    COOLER
    COOLER --- ---
    Láďa Hruška Svobodných? :D
    COOLER
    COOLER --- ---
    a tohle je co? :)
    Hrdý Čecháček: Josef Novotný (Svobodní) - rozhovor
    https://www.youtube.com/watch?v=My0ZdZajwx8
    PUPU
    PUPU --- ---
    ALESH: no hlavne ze Ty mas jasno a dokazes sve nazory precizne odargumentovat.
    ALESH
    ALESH --- ---
    PUPU: boze to je takovej dement, jeden za mala lidi, co me svouji ignoranci dokazae rozcilit. Musim si ty jeho strnaky zakazat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam