• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANCHEZ: Tak ten blb si mě dal do ignore. Boha...
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    DANCHEZ: ktery? Uz je v ignoru
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PLANDAK: wanton ale predlozil validní argumen na který nemás odpoved
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    DANCHEZ: Nevsiml jsem si ze by UK byla v rybolovu sobestacna a mela hejna ryb ve svych vodach.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PLANDAK:
    PLANDAK: Takže jsi tu za debila. Nu, je to tvoje volba.
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    WANTON: He he dalsi adept na reseni ala Lonestar. Opakuji ze jsem unaveny z podobnych kravin na kterych si urcite ID honi ego. Resim je zasadne ignorlistem, tudiz pokracuj timhle smerem a budes v dobre spolecnosti...
    THETAN
    THETAN --- ---
    PLANDAK: no přál bych si aby si UK odchod odhlasovala. Uviděli bychom alespoň to, jak bude Brusel reagovat. No taky pevně doufám, že by to neskončilo jako hlasování o Lisabonské smlověv Irsku.
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    WANTON:
    "Vyjednávat ústupky..." - takže Briti si MUSÍ vyjednat ústupky. - spravne je mohou

Pokud by ta EU byrokracie byla tak skvělá, tak by ji přijímali všichni s radostí a nadšením. naivni predstava

ad posledni : A v bruselu sedi a rozhoduje nejakej koncil pravych evropanu? Ja si doted myslel ze tam sedi zastupci 28 clenskych statu.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PLANDAK: Řekni mi pls o přijetí výjimky, co si vyjednal Klaus u Lisabonské smlouvy. :-)))
    WANTON
    WANTON --- ---
    PLANDAK: "Vyjednávat ústupky..." - takže Briti si MUSÍ vyjednat ústupky.

Pokud by ta EU byrokracie byla tak skvělá, tak by ji přijímali všichni s radostí a nadšením.

A jakkoli si myslím, že Briti mají v EU sílu rozhodně větší než my, tak pochybuji, že mohou cokoliv změnit. Tahle iluze "když jsme in, můžeme ovlivnit výsledek" je směšná. V RVHP jsme také mohli měnit výsledek, co nám naservírovala Moskva? (Dnes se to jmenuje Komise EU.)
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PLANDAK: a? je to standartní mezinárodní dohoda, nechápu jak tímhle může EU trestat Británii
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    WANTON: wtf..
    WANTON
    WANTON --- ---
    Co všechno za služby by trh nezvládl poskytovat, proto je musí poskytovat stát, např. poštovní služby:

https://www.novinky.cz/...omika/406533-za-neopravnene-podnikani-musi-ppl-zaplatit-ctyri-miliony.html
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PLANDAK: EU ti nemuze davat kvoty na rybolov kdyz lovis ve vlastnich nebo moezinarodnich vodach a nejsi v EU.. zaroven ti nedaji horsi obchodni podminky, protoze by to Britanie vratila EU (treba uvalenim cla na dovoz z EU) a tim by si EU poskodila vlasni export do UK

co tam mas dal?
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    DANCHEZ: napr. kvoty pro rybolov nebo zdravotni a bezpecnostni standardy, ztrata EU instituci na UK uzemi(napr. evropsky organ pro bankovnictvi) a samozrejme hlavne zneni novych obchodnich podminek mezi EU a UK kde si myslim ze je dost prostoru jak uskodit.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PLANDAK: uved nejake nastroje.. me teda nic nenapada
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PLANDAK: jo ale dodrzuji je jenom na produkty ktere jdou na vyvoz do EU, se zbytkem sveta se pri obchodovani techto podminek drzet nemusi
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    DANCHEZ: Tak nastroju je mnoho :) a srat na podminky nebudou moci. Viz. puvodni clanek co jsem postoval ze i v Norsku dodrzuji cca 5000 narizeni co dodrzuji. Nehlede na to ze kdyby zustali v EEA tak EU smernice budou muset dodrzovat take, pokud se nepletu. A otazka take zni zda by EU prizvala UK k EHP na kterou ma EU silny vliv.
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    THETAN: :) na tom na konci se shodneme viz. PLANDAK
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PLANDAK: jak jako podminky? kdyz nebudou v eu tak muzou na podminky ktere diktuje EU srat, a blokovat import z UK do EU se jim nevyplati, protoze by tim potopili nemecke automobilky
    THETAN
    THETAN --- ---
    PLANDAK: Haha, nechci řešit systém hlasování, jelikož tendence jasně vede k většinovému hlasování nebo v případě nutného 100 procentního souhlasu k vyhrožování - Každopádně jestli být v místnosti a být přehlasován nebo hlasovat pod výhružkami, tak je úplně jedno jestli čekám před dveřma nebo jsem ve vnitř dělám stafáž při hře na demokracii. Moje kamarádka právnička co jezdí do Breusele se vyjádřila jasně - jsme tam každému z zádele.

Každopádně myšlenkové pochody toho, že je potřeba se účastnit a pokusit se "to jako změnit" například hlasováním nebo bůh ví čím mi připomíná přístup Jakeše v r. 1989.
    Jak jsem zde již psal, dle mého názoru je největší riziko odchodu UK z EU "demonstrativní msta", která přijde od bruselských soudruhů jakožto výhrůžka pro ostatní, kteří by chtěli opustit tento spolek bláznů. UK to možná překoná, ale my bychom na tom těžce doplatili.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam