• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PHAILO: jistě soudruhu
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANCHEZ: Tento argument je svobodný.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    NJAL: Zkus si přečíst na co reaguji. Danchez psal odebrat jen v případě prokázání trestného činu rodiči. Já říkám, že je to nesmysl.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PHAILO: picovina
    NJAL
    NJAL --- ---
    PHAILO: Nicmene ty podlitiny nejsou znamenim toho, ze k nicemu nedochazi... Cos popsal jen znamena ze to neni na koho prokazatelne hodit.

Je ovsem otazka, jestli Michalakova vycerpala vsechny smysluplne (soudit se 10 let o dite zatim pod vlivem pestouna nepovazuji za smysluplne) moznosti, nez sla do medii.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANCHEZ: To je naprostá hloupost. Dám ti příklad. Každý týden přijde dítě do školy s novými čerstvými podlitinami. Učitelka podá trestní oznámení. Dítě policii potvrdí, že jednou týdně v noci za ním přijde jeden z rodičů a zmlátí ho. Oba rodiče řeknou, že ani jeden z nich to není. Další důkazy nejsou, nelze nikoho odsoudit. Podle tebe jde tedy o zdravé prostředí, do kterého se nemá zasahovat?

NJAL: Těch možností je poměrně dost, aspoň u nás. Nemyslím, že by ty principy byly v Norsku nějak extra odlišné. Rozhodně bych ve věcech nezletilých však nedoporučil medializaci. Ani v ČR.
    NJAL
    NJAL --- ---
    PHAILO: Dobra, takze co ma delat nekdo, kdo s tim postupem nesouhlasi? Zatim mi vychazi, ze bys byl pro postup "nechat si vsechno libit, a jeste zasalutovat".
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PHAILO: jistě, protože ta otázka byla dementní
    1.) zdroje čeho? policejní závěr je veřejně známý fakt
    2.) soud ti nemá co brát děti, pokud ti jasně neprokáž nějaký tresný čin kterého se vůči dětem dopouštíš, to že to fašistický barneverent (nebo jak se to kurva píše) vidí jinak, je otázka úplně jiná
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    NJAL: Předpokládám, že v Norsku je to stejně jako u nás, tedy úřad nesmí zveřejňovat informace o řízeních, kde jsou účastníky nezletilí.
    NJAL
    NJAL --- ---
    PHAILO: No, druha strana se nejak nevyjadrovala, a jeste zakazovala, aby Michalakova cokoliv zverejnila. To mi teda prijde transparentni postup jak noha. Pokud statni urad dela takovehle veci, tak by svoje kroky mel umet obhajit, a ne chovat se ve stylu - deti vam berem, a drzte hubu, nebo...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    NJAL: musím říct, že mě dlouhodobě fascinuje počet odborníků na norskou sociálku. Je to v rámci studií bokmålu, norskejch reálií, nebo se zajímáte i podobný instituce v jinejch státech - jsou třeba odborníci na jemenskou pečovatelskou službu taky tak početní?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    NJAL: Jak jsem psal výše - odebrání péče není podmíněno trestným činem. To je základní nepochopení. A u nás je to naprosto stejné. Hodnotit konkrétní případ na základě informací pouze jediné strany mi přijde dost hloupé.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANCHEZ: Neřekl bych. Na přímou otázku z jakých čerpá zdrojů neodpověděl. A dále následovalo co jsi řekl ty. Tedy je nutno pohlížet na celé vyjádření ve dvou rovinách:

1) Zdroje

Zde neuvedl žádný objektivní zdroj.

2) Nevina

Toto řízení, které probíhalo i soudu (rodičovská práva) nemá s vinou či nevinou naprosto nic společného. To by hrálo roli v trestní věci. To, že někdo není vinen v trestní věci automaticky neznamená, že mu nemohou být odebrána rodičovská práva nebo péče. Čili i toto je další ukazatel, že Mach o tom ví hovno a jen se snaží vytřískat politický kapitál.
    NJAL
    NJAL --- ---
    PHAILO: Tak treba ja osobne bych odebrani deti matce bral az jako posledni krok. Nicmene podle toho, co jsem se o Lebensbornetu docetl vsudemozne, tam to vypada jako krok prvni. Uz jen proto bych jim bez poradneho policejniho a nestranneho setreni neveril ani nos mezi ocima.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GOONER: Jak jsem říkal, nechci se pouštět do té kauzy jako takové, protože k tomu nemám dost informací. Spíš mě zaráží, že stejně je na tom politik, který tu kauzu už dlouho silně tlačí.
    GOONER
    GOONER --- ---
    PHAILO: viděl jsem a nelíbilo se mi to. Chápu, co chtěl říct, ale nevyjádřil se moc dobře. Osobně si nemyslím, že by Michaláková byla nějaká světice, ale přijde mi divný, že soud zachoval rodičovslá práva otci, o kterém sám uvedl, že byl hlavní příčina problémů v rodině. Přišlo mi to jako takové exemplární potrestání a varování pro ostatní, ať kolem sebe moc nekopou, když úředníci v Norsku rozhodujou.
    GOONER
    GOONER --- ---
    WANTON: Už to nějakou dobu sleduju a je tam zaděláno na pořádnej průšvih. Hospodárštví ve špatné kondici, obrovský veřejný dluh a banky mají hromady špatných úvěrů. Stačí nějaký menši otřes a půjde to tam do kopru. Na to asi už Merkelová neřekne Wir schaffen das...
    WANTON
    WANTON --- ---
    Libertarianismus je filosofie s fundamentálními důsledky. Tyto nepramení z tvrzení, že víme, co je nejlepší pro ostatní, ale z velké míry skepticismu k vlastním vědomostem a vlastní schopnosti vést životy jiných. Pokora, ctnost a skeptický přístup jsou nejen součástí dobrého života, ale i základem svobody.“
    A.R. Powell
    WANTON
    WANTON --- ---
    Italská ekonomika je na pokraji propasti, může způsobit novou krizi
    http://zpravy.e15.cz/...a/italska-ekonomika-je-na-pokraji-propasti-muze-zpusobit-novou-krizi-1319326
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANCHEZ: třeba jsi myslel milená... ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam