• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    PHAILO: Probíhá volba
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PAULMUADDIB: Jak to vlastně dopadlo? Nikde ani čárka, o novém předsedovi nepíše ani jejich vlastní web (!!!).
    KYN
    KYN --- ---
    Šaškárna.

Dá se někde sledovat sjezd? Nebo projevy kandidátů aspoň ze záznamu?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    COOLER: To jsou šašci. Jen vytáhli potenciálně nebezpečného konkurenta do vysoké hry, naslibovali mu podporu, a pk ho zařízli napřed Paynem, a kdž to vypadalo, že to nebude stačit, tak se vrátil Chuck Norris. Fraška.
    COOLER
    COOLER --- ---
    Sázka na Payna nevyšla. Blanický rytíř zachraňuje, co se dá. RIP
    GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---
    COOLER: u Okamury? ne.
    COOLER
    COOLER --- ---
    GENERALLZ: hardcore hlásal anti-islám :)
    GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---
    COOLER: co bych dělal u Okamury???
    COOLER
    COOLER --- ---
    PAULMUADDIB: z tohoto pohledu svobodní nemůžou být ani stranou na vládní úrovni - když se zruší všechny dotace a Evropa bude zbytek dotovat dál, nepřežijeme. proto má smysl tuto politiku pomalu prosazovat, ale neznamená to, že u toho nebudeme využívat to, co pomáhá ekonomice.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    COOLER: Svobodní právě nemůžou se svojí ideologií být komunální stranou. Tam se prostě na trh nemůže hrát, pokud je stát a nadnárodní celek netržní. Tam se řeší čističky, školky, osvětlení a silnice.

GOONER: Já ho rád, ALE. anti-islamistická a anti-EU strana to být z principu musí. To jsou dva největší nepřátelé svobody. Ale je potřeba tato témata nerazit jako klíčová, tam je prostor obsazen.

Ono je to horzně těžké, taková ta mediální zjednodušení: Má se v ČR zakázat šaría? Ano i Ne. Ona totiž část prostě zakázaná je a nepomůže, když to bude někdo vydávat za svoji kulturu, no a zase část zakázaná není a není důvod ji zakazovat, protože to není nic proti ničemu.
    COOLER
    COOLER --- ---
    GOONER: ono co si budeme povídat. svobodní jsou bráni jako teoretici a snílkové. Liberland, život bez dotací v Evropě plné dotací, atd..
    nic jiného než praktická politika na komunální úrovni Svobodné zachránit nemůže. Tomáš Pajonk ukázal, že umí "vítězit" a praktičtějšího politika, který se kdy ohřál ve vedení, ani neznám.
    navíc kdo bude konkurence?
    Payne - ten se uvaří na své povaze
    Zálom - ten už dávno měl být u Okamury. krom toho, že těm teoriím, co vydává, nikdo z občanů nerozumí.
    ještě někdo další?

Jinak ohledně toho snílkování Svobodných. Ve Slaném bylo nejvíc Svobodným vytýkáno, že chtějí zprovoznit další školku. ohromné množství dětí totiž se nedostalo. Tehdy se se mnou hádali, že to má vyřešit trh. no, vyřešit, na školky byly dotace - to by se tedy vyřešilo. I tak byla ve městě soukromá školka za 8.000 měsíčně, která krachovala, protože to prostě lidi zaplatit nedokázali. Je zajímavé, že když jsem se o tom bavil s lidmi, co se dostali do zastupitelstev a ty běžné problémy řeší, byli na mé straně. neúšpěšní kandidáti, co řeší teorie, by mě ale nejradši oběsili. tak ted si představte,že máte to malé dítě a nemáte ho kde udat. koho byste si zvolili jako zastupitele? Svobodného teoretika?
    GOONER
    GOONER --- ---
    LONESTAR: tohle mi mluví z duše.
    1. Jednoznačné rozhodnutí, kterým směrem chceme jít. Chci aby Svobodní byli vnímání jako strana vždy a jednoznačně pro maximální občanské a ekonomické svobody. Ostatně to máme ve stanovách.

2. Koketování s tím, že budeme anti-islámistickou, anti imigrační a primárně anti EU stranou? Odmítám. Tento prostor je obsazen. Nechci ale být stranou, která jako např. TOP09 málem aktivně pohrdá vlastním národem, lidmi. To je nesmysl. ale kdo neskáče není Čech? Neskáču.
    Jakou tedy máme být stranou? Takovou, která svůj idealismus dokáže představit v praxi. Na drobných reálných, aktuálních řešeních, kauzách.

A líbí se mi i jeho snaha soustředit se na komunální politiku, protože tam se dá nejrychleji dosáhnout nějakých hmatatelných výsledků, se kterými se pak dá operovat i na celostátní úrovni.
    COOLER
    COOLER --- ---
    KYN: já diskusi kolem komoušů chápal. nechápal jsem podvody, lži a intriky.
    KYN
    KYN --- ---
    COOLER: Tak to zas jako chápu, že ty komouše špatně kouše, s jeho životním příběhem.

Určitě je dobrý, že tam člověk jako on je a že je vidět. Starší, vypadá seriózně, za komárů osvědčil charakter.

Pro mě - jako člověka z venku, co Svobodný párkrát volil - byl doteď problém, že strana má jedinou viditelnou osobnost, která už 4 roky opakuje všude to samý. Proto jsem byl rád, že začal do médií chodit i někdo jinej. Podle mě ideál, když se občas ukáže Payne, občas Mach, hodně Pajonk a místama i někdo další (každej z nich typově jiná osobnost s jinym příběhem).
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    COOLER
    COOLER --- ---
    KYN: no a pak už mám jen zprostředkovaně od Svobodných ve Slaném. Jak Payne jim volal a mektal kraviny a pak na radě říkal, jak mu Svobodní ve Slaném potvrdili, že je to kvůli penězům za to, že jsou radní (sprostá lež, navíc odměna radního je 500 Kč měsíčně). Prostě se je snažil zdiskreditovat za každou cenu. Místo aby se kolem toho vedla fér diskuse
    COOLER
    COOLER --- ---
    KYN: já po zpackaných volbách do komunálu měl v Praze pro Svobodné přednášku, co udělali špatně a jak se dá dělat levná kampaň, která má výsledky. za vzor jsem dával Slaný a ukazoval jsem jak se v 15.000 městě s náklady 30.000 Kč dá udělat kampaň, kde se dosáhne na 6-7%. Krom toho, že mě překvapilo, že to moc neúspěšných kandidátů vůbec nezajímalo, tak mě překvapilo, že tam najednou na mě začal vztekle vyřvávat Payne co to je za špínu spolupracovat s Komunisty (což vůbec nebylo součástí prezentace, ani kampaně). Tak jsem ho uklidnil, že se bavíme o kampani a jestli má nějakou otázku ke kampani, tak ať se ptá, v opačném případě ať mě nevyrušuje. Pak za mnou lidé chodili, že jsem ho utřel pěkně a ať si ho nevšímám, že je to mimoň. A Tomáš Pajonk pak za mnou přišel, jak jsem tu situaci pěkně ustál a že respekt. Tak mě potěšil :)
    KYN
    KYN --- ---
    COOLER: Máš příklad, co znamená jako hulvát? Já si řikal, že jeho jedinou devizou je, že vypadá vychovaně a seriózně. Asi jako u Fialy.
    COOLER
    COOLER --- ---
    já Paynovi nemůžu přijít na jméno od Té doby, co nebetyčně lhal a vymýšlel si ohledně kauzy spolupráce s Komunisty ve Slaném. A to ještě v případě, kdy to ani nebylo důležité. Je mi z toho člověka trochu šoufl. Osobně jsem se pak s ním setkal 1x a to se choval jako hulvát. Tak si ten obrázek nijak nevylepšil :)

KYN
    KYN --- ---
    Podle těch televizních vystoupení po vstupu do Europarlamentu pro mě Payne neni člověk, kterej by byl schopnej oslovit a nadchnout. Míň výraznej a míň srozumitelnej, než Mach, zárověň neřiká nic novýho, co by stálo za pozornost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam