• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKlobouky, čepice, hučky. Nechte na hlavě!
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Btw. Hartl taky při šití přihodil historku, jak jednou jel se zákazníkem a vzorky látky do Vídně, aby vybrali co nejvhodnější cylindr a když muž zmínil, že on se cítí spokojenější v buřince, vystrouhl pan krejčí výraz typu "to si snad děláte srandu?!", ale nekomentoval.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    PYVERRN: Muž si tam nechával šít před dvěmi lety žaket a vyšlo to na těch 16 tisíc i s materiálem. Nemá spíš příplatek za extra materiály?
    PYVERRN
    PYVERRN --- ---
    BONEMINA: 20k bez materialu.... :-)

    botky jsou levny, ty vyjdou na 4 tisice, tam bych se spokojil i s rozumnou konfekci... :-) kosile take neni nejak extra draha...

    jinak ano, taky na to ty prachy bohuzel momentalne nemam...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    PYVERRN: Frak u Hartla je "jen" za 20 000, a to ještě nedávno zdražoval, před dvěma lety to bylo za 16 000. Jenže přijít oděn jen do fraku, to to ani hedvábný cylindr nezachrání :) A k fraku na míru a hedvábnému cylindru to taky chce odpovídající boty, což tu cenu cylindru dorovná.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PYVERRN: Spíš + než - ... :D
    PYVERRN
    PYVERRN --- ---
    DIABOLUS: v dobrem stavu cca 1000 liber... +-

    coz je cca cena fraku u Hartla...
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    PYVERRN: je fakt že netušim kolik takový cylindr stojí, ale jestli 50tis, tak máš pravdu :)
    STRIGA
    STRIGA --- ---
    GOBERS: Také si nechávám dost věcí šít na míru, teď už šiji sama a jsem nadšená. V obyčejném obchodě si už nevyberu.
    PYVERRN
    PYVERRN --- ---
    DIABOLUS: ale tak zajisté, ze na miru... bohužel, porad platí co jsem rekl... cena hedvábného cylindru je stejná, jako cena zbytku odění...
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    GOBERS: no třeba že v tom člověk nevypadá jako kdyby oblek zdědil po dědovi. A nebo že takový oblek z kvalitní vlny dlouho vydrží. A nebo že dá práci našim šikovným krejčím a švadlenám a tudíš neplatí někoho, kdo posílá peníze pryč z republiky.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DIABOLUS: bys měl mýt svršky šité na míru

    Jistě... to je obecně dobrý nápad, mít svršky šité na míru. Z mnoha důvodů.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    PYVERRN: noo ono k tomu hedvábnému cylindru bys měl mýt svršky šité na míru, jinak budeš za blbce i s drahým hedvábným operním cylindrem.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    MOUNTBATTEN: cylindrdů je několik velikostí ( co do výšky) a ty nejnižší se používají pro pány opravdu jen pro drezuru a jak už tu psal PYVERRN je mezi pánským a dámským rozdíl. Jednak ve velikostech, 60 v dámskym prakticky neseženeš a taky kdo nosí klobou na první pohled pozná že jde o dámský.

    V jezdeckých potřebách jsem kupovala buřinku a spokojenost, ale i tak byla za 1400. Cilindry měli dražší. Nicméně tonak je u nás asi nejlepší. Jinak do Anglie.
    PYVERRN
    PYVERRN --- ---
    STRIGA: drobny problem je, ze ten zbytek se shani lepe a ve finale vyjde i stejne draho, jako ten hedvabny cylindr.. :-D
    STRIGA
    STRIGA --- ---
    GOBERS: Inu k hedvábnému cylindru je nutné mít i ten zbytek. Slušné vychování nestačí (:
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    STRIGA: Pomerem cena/vykon rozhodne fajn. Ty jejich zajeci jsou dokonce super (exportuji je i ortodoxum do Izraele). Ja sam od nich mam vetsinu toho, co spolecenskeho na hlave nosim... (protoze na hedvabny operni cylindr fakt nemam... zatim...).
    STRIGA
    STRIGA --- ---
    GOBERS: Podle mě Tonak vychází dobře v pomětu kvality a ceny..Nosila jsem jej téměř denně po dobu zhruba jednoho roku, nebyla na něj zlá a rozhodně to na něm nebylo vidět.

    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MOUNTBATTEN: Zalezi na tom, na co to chces. Jestli obcas na legraci a noseni pro radost, tak si porid cokoliv, co se Ti libi a co zaplatis. Jestli to ale chces do spolecnosti, kde se to vyzaduje, tak je Tonak spodni pricka prijatelne kvality. Znale oko levny sunt pozna na prvni pohled a nositel je za blba.

    Jo a btw... snobizmus vypada jinak. To jsou hedvabne cylindry a za ty se plati petimistne, pokud je vubec sezenes...
    STRIGA
    STRIGA --- ---
    MARINNE: Můj vysoký cylindr z Tonaku stál svého času okolo 2 200,-.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MOUNTBATTEN: Za 1400 má muž obyčajný klobúk, takže cylinder za liter nebude nič moc, leda tak z druhej ruky keď predávajúci nemá páru o tom, čo vlastne predáva. Na eshope Tonak má ceny a ak tam nájdeš niečo, čo nemajú v kamennej predajni, môžeš si to tam nechať poslať, dokonca myslím že bez prirážky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam