• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAJedináčci- výhody a nevýhody
    Jsem jedináček, ale ne z vlastní vůle... aneb slasti a strasti života bez sourozenců
    rozbalit záhlaví
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    Já jsem jedináček a pohoda, nemůžu si to vynachválit. manželka má bráchu a velkou rodinu, tam jsou pořád nějaký dohady, řešení kravin, pořád někdo na někoho vytočenej....čili výhody jsou zřejmé. Dítě taky jedno a dost.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    CORNELA: V tomhle věku? Ne u puberťáků, kde je naopak normální potřeba být (někdy) sám, a ne těch, co sedí celé hodiny za počítačem/TV (což prostě normální u malých dětí není). Fakt "hromadu"?
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    CORNELA: S jedním dítětem (a bez srovnání s cizíma) ti leckdy ani nenapadne, co všechno už může umět. Ale o to nejde - jedno dítě se samo o sebe nepostará, neboť se nudí. A chce společnost. Třeba aby obdivovala jak to umí s mikrovlnkou. Nebo s legem. A v tom bytě je jen ono - a rodič(e).
    Dvě si prostě vystačí spolu.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    WELLAJA: Jakmile se to již umí hýbat bez permanentního dozoru, stojí tě míň námahy mít 2, než jednoho. Mám kluky 6 a 9 - tedy si umí ulovit snídani v neděli sami (resp. předtím to bylo na staršího, podat něco mladšímu), a tak jsme s mužem ti, co vstávají v neděli poslední... hodinu-dvě po dětech.
    Prostě kupujeme chleba jenom krájený... :-) a mlíko si ohřejí v mikrovlnce. A ještě mám obvyle připravený kafe...
    A já fakt nemám výčitky svědomí, že si kluci hrají beze mě, nebo že si umí vzít jogurt z lednice. Nebo udělat obložený cheba.
    WELLAJA
    WELLAJA --- ---
    BAARKA: tak jo v dnešní době je to spíš dáno, že jsou rodiny o jednom děťátku. Tedy podle mého názoru. Já bych chtěla i druhé, no právě teď má toho manžel tolik, že nevím zda jej budeme mít. A pak bude náš Kubíček sám.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANICHQA: jen doufej, že tě to opožděně nechytne v těch pětatřiceti :-D
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    CORNELA: ty jsi teda borka! mne se dela mdlo i kdyz vidim umelou krev (naposledy na skoleni ridicu nebo co to bylo)
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    matka to odmita chapat. Nastesti na me netlaci. Ja jakoze jen cekam, az budu definitivne 'stara', za 3 roky mi bude 35 a pak uz se budu timhle ohanet ;-D
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    CORNELA: se mas, ja s tim bojuju.
    EINSTEIN
    EINSTEIN --- ---
    _ZU_: hmm, tak aspon dake pozitivum
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ANICHQA: no nevim, moje maminka chtela hodne deti,ale horko tezko mela moji malickost a absence dalsiho ditete tam jakoby byla..i ve vychove.. naopak jsou pary,ktere maji jedno dite zcela zamerne ato pak dle mne vypada taky jinak..uz se tak nejak nepripravujes na dalsi...
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    _ZU_: zamerne a nezamerne? Ve vysledku to mas jedno.
    _ZU_
    _ZU_ --- ---
    BAARKA:
    ANICHQA:
    u nas doma taky tak, bylo mi 6 a uz tehdy mi prislo ze je na sourozence pozde. ale moc sem to nepobirala. pritom u me v pokoji bylo vsechno 2x, postele, skrine, stoly.. myslite ze se jedinacci daji nejak delit na zamerne a nezamerne?

    Ad Einstein vyhodu to ma, rodice se treba nebudou tolik dozadovat vnoucat
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    GATTA_NERA: to si nemyslim, momentalne pracuji jako dobrovolnik s detmi uprchliku anebo HIv pozitivnich rodicu, mame tam i adoptovane deti a jedna moje kolegyne ma dva adoptovane brachy, sama je jedina bilogicka dcera a jako jedinacek si nepripada. . . naopak. Zalezi na tom, ajk sve deti na tuto skutecnost pripravis a jake mate rodine konstelace.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    POZITRON: ono zalezi jaky mas pozadavky, jestli vyzadujes miminko, kterekoliv pleti tak cekas dlouho, pokud ti nevadi starsi dite, tak je to celkem rychly. Kazdopadne se ceka prumerne dva roky a to kdyz si spocitas prumernou dobu pracovani na diteti a pak tehotenstvi, tak to vyjde celkem na stejno:)

    Ono s tema romama to neni jednodchy a uz vubec ne ve spolecnosti mezi ostatnimi detmi, podle me tu stale funguje diskriminace a kdyz dite vyrusta s tim ze okolo sebe slysi, ze je jenom zlodej a buhvico, tak mu to moc neprida.

    deti, alepson dalsich pet let neplanuji, takz ejeste mam dost casu na literaturu:)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KALHOTKA: no prave. urcite ne vsechny deti tmavsi pleti dopadnou takhle, ale ta sance je tam imho o dost vetsi.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    BAARKA: to bys ale mohla mít 2 jedináčky ....jedno by si připadalo cizí, závidělo by, žárlilo
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    BAARKA: jenze deti bile pleti, ktere jsou k dispozici (matka dala souhlas s adopci) je zatracenej nedostatek a nez nejaky dostanes, trva to roky. kdezto napr. malych romu je k dispozici mnoho a tam uz bych si dala bacha. tatuv kolega z byvaly prace, kterej s manzelkou vychoval dve svoje deti, dnes vysokoskolsky vzdelani dospeli lide, kteri ziji sporadane zivoty a sami maji fungujici rodiny, se rozhodl, kdyz deti vylitly z hnizda, ze si adoptuji roma a daji mu sanci. co myslis? v puberte je nekolikrat okradl a nakonec i opustil, pak byl parkrat v pastaku a v soucasnosti je ve vezeni. uz s nim pochopitelne nechteji nic mit a ani on s nimi. a to si dovoluju rict, ze udelali vsechno, co bylo v jejich silach a psychicky je to uplne znicilo.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    GATTA_NERA: nevim, tohle se neda planovat a mozna me to tehotenstvi bude vic bavit:) ale mam jen pocit, ze je tu spousta deti, ktery by si zaslouzily taky domov - je to jeden z duvodu proc nejsem zastancem procesu umeleho oplodneni..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam