• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAJedináčci- výhody a nevýhody
    PIZI
    PIZI --- ---
    Nejsem si jist ze touha funguje tak, ze se zamyslim, zjistim ze by sourozenec rozptylil pozornost rozdicu a zacnu touzit. Ale mozna myslite jine slovo nez touha. To co rikate taky muze byt zpetna racionalizace toho pocitu ktery jste meli. Zpetne si vymyslite duvod.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PIZI: No, já toužila po sourozenci hlavně z toho důvodu, aby mě rodiče pořád nesledovali jako pod mikroskopem. Ale časem stejný účel splnilo vyrůst a odstěhovat se dostatečně daleko :o)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    PIZI: jojo, ženy mají větší potřebu se svěřovat, souhlas
    PIZI
    PIZI --- ---
    Chtěl jsem tím hlavně upozornit na to, že tím padem výpovědi zdejších jedináčků jsou vychýleny směrem k "nelíbilo se mi to", protože ženy jsou tak nějak přirozeně socíálnější tvorové a jsou šťastné uprostřed různých sociálních vztahů.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    PIZI: třeba se muži jedináčci stydí :)))
    PIZI
    PIZI --- ---
    Vsimate si, ze tohle auditko je vyrazne zenske?
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    GATTA_NERA: ja uz to taky zacinam flakat :) Asi jsem zmoudrela :))

NIKKY: nevim jestli je to vlastnost jedinacku, ale dost holek by toho starsiho brachu chtelo. Mladsi bratr nebo starsi sestra -> diky ne :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIKKY: Jo, s léty se to stupňuje, taky proto, že dřív mi bylo vtloukáno do hlavy, že člověk má být společenský. Dneska vím, že je to blbost a že na tom, že je mi líp o samotě není vůbec nic špatného.
    NIKKY
    NIKKY --- ---
    TAPINA: mám to dost podobně..:)

ale řekla bych, že s věkem se to stupňuje..dřív jsem preferovala společnost, v poslední době od ní spíš utíkám..
    jinak jedináček, rodiče stále spolu..nijak zvlášť mě nerozmazlovali, jediný co si nedokážu moc představit je vyrůstat v jednom pokoji se sourozenci..člověk je asi na tu určitou samotu a klid zvyklej od dětství..ikdyž tentkrát mě to spíš štvalo, že si musim hrát sama a tak..
    introvert, sklony uzavírat se do vlastního světa, do kterýho nikoho nepustim..všeobecně si lidi moc k tělu nepřipouštim, a když, většinou to nějakou chvíli trvá..taktéž se spíš spoléhám sama na sebe..perfekcionismus u mě teda moc nehrozí..ráda mám a dělám věci po svym, ale všeobecně bych se spíš řadila do skupiny lajdáků..;)

MAGDALENA: staršího bráchu jsem si jako mladší vždycky přála..:)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    MAGDALENA: k perfekcionismu se přidávám, ale s lety se oslabuje :)
    čím jsem starší, jsou pro mě důležitější přátelé než dobře odvedená práce
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    MLIKARNA: hlasi se jedinacek z rozvedene rodiny. Rozmazlovana ze strany prarodicu, ale ne rozmazlena, protoze rodice (oba) zastavali metodu "nic neni zadarmo" takze jsem si vse musela zaslouzit. V tomto se vzajemne podporovali takze i tatinkova snaha o vetsi kapesne tak nejak sla do haje :)

Jinak introvert (vetsinou mi to i vyhovuje) se sklonem k perfekcionismu a spoleham jen na sebe. Vsimla jsem si, ze se k tomu dost jedinacku hlasi.
    Hodil by se ale starsi bracha :)
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    ale jak koukam, ze jedinacek a introverze je uplny evergreen ;-)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    KETHAMINA: už je založen, takže záleží na lidech co a kam chtějí psát :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Hlásím se mezi jedináčky a introvert jsem jak z učebnice. Okolí občas nechápe, že když se vydám na nějakou akci, kde bude víc lidí, připravuju si předem "únikovou trasu", kudy bych mohla na chvilku zahnout pryč od všech a odpočinout si.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    GATTA_NERA: i takové příspěvky v tom druhém klubu najdeš :)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    KETHAMINA: tady najdeš ty nerozmazlené, společenské a nesobecké přece :)))
    Díky za info, když jsem zakládala klub, hledal jsem, jestli něco podobného neexistuje, ale filtr mlčel ...
    Tenhle klub byl zamýšlen nejen pro jedináčky, zajímají mě i názory lidí, kteří jsou z větší rodiny nebo rodičů, kteří řeší kolik mít dětí
    PIZI
    PIZI --- ---
    KETHAMINA: Mne se nezda. Vidim rozdil mezi klubem pro jedinacky a klubem o jedinaccich.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    MLIKARNA: proč tak jízlivě? lidi, který máš okolo sebe ovlivňuješ i Ty, takže jestli se okolo Tebe shromažďují jen ty rozmazlený, tak si to užij :)

jen si myslím, že není nic k smíchu nemá -li někdo sourozence a jednoho rodiče.
    Ale jak vidím, zanedbat se dá i výchova ve větších rodinách
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    vím, ze se to neda aplikovat plosne ale mam vetsinovou zkusenost s tim, ze jedinacci jsou rozmazleny parchanti :D

no a jesli muze byt nekdo rozmazlenejsi nez jedinacek, tak je to jedinacek s rozvedenyma rodicema :D:D:D:D

takze ted me muzete klidne ukamenovat :D

viz me pobavil neci prispevek tady o tom, ze se nechce s nikym delit o pozornost rodicu , to je LOL :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam