• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAJedináčci- výhody a nevýhody
    PIZI
    PIZI --- ---
    KETHAMINA: Mne se nezda. Vidim rozdil mezi klubem pro jedinacky a klubem o jedinaccich.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    MLIKARNA: proč tak jízlivě? lidi, který máš okolo sebe ovlivňuješ i Ty, takže jestli se okolo Tebe shromažďují jen ty rozmazlený, tak si to užij :)

jen si myslím, že není nic k smíchu nemá -li někdo sourozence a jednoho rodiče.
    Ale jak vidím, zanedbat se dá i výchova ve větších rodinách
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    vím, ze se to neda aplikovat plosne ale mam vetsinovou zkusenost s tim, ze jedinacci jsou rozmazleny parchanti :D

no a jesli muze byt nekdo rozmazlenejsi nez jedinacek, tak je to jedinacek s rozvedenyma rodicema :D:D:D:D

takze ted me muzete klidne ukamenovat :D

viz me pobavil neci prispevek tady o tom, ze se nechce s nikym delit o pozornost rodicu , to je LOL :D
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    Vydavatelství Burda Praha | Život v rodině - Netoužím po velké rodině
    http://www.mojebetynka.cz/clanek/928/netouzim_po_velke_rodine.html
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    Vydavatelství Burda Praha | Výchova dítěte - Jedináčci nemusí být sobci
    http://www.mojebetynka.cz/clanek/1040/jedinacci_nemusi_byt_sobci.html
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    NOZDROLOMO: to víš, kde si měli pokecat?...:D
    někteří jsou zase mlčenliví a na práci se naopak nedokážou v hluku soustředit...
    NOZDROLOMO
    NOZDROLOMO --- ---
    Já sem v kanclu se dvěma jedináčky a ze začátku fakt hrozný. Neustále chtěli být středem pozornosti. Rušili mě při práci. Připadalo mi, že nevědí, jak může být ticho příjemné. Nakonec sem jednoho musel pořádně seřvat a od té doby je celkem klid. Já mám 2 sestry a bráchu. Navíc rozestupy mezi námi jsou cca 2 roky, takže jsme vyrůstali spolu. Pokoj sem tehdy nikdy neměl vlastní, hračky a oblečení jsme po sobě dědili a furt jsme se hádali a rvali, ale neměnil bych. Dětství jsem měl krásné a plné zážitků.No a až budu mít děti, tak minimálně 2 :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    PIZI: já si rozhodně nepořizovala druhé dítě kvůli tomu prvnímu, ale kvůli sobě, to klidně přiznám, prostě jsem jich chtěla víc... a bylo mi úplně fuk, co si o tom ten starší bude myslet ;-)
    PIZI
    PIZI --- ---
    GATTA_NERA: Matka neni, otec je.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    PIZI: To máš pravdu, jenže to nikdy dopředu nevíme...
    jasně dítě, která má sourozence s nerozumí si s ním občas zatouží být samo, ale je to jen reflexe, nikdy nevíme, jak by nám bylo, kdyby byl náš život jiný.
    Ze zkušeností přátel, kteří se se sourozenci hádali, ví, že jsou za ně v dospělosti rádi.

Promiň poslední otázku, jsou tví rodiče taky samotáři? myslím, že tohle je i hodně ovlivněné rodinou.
    Když jsou rodiče spíš samotáři, dítě nevidí jaké to je se družit. Já jako dítě byla spíš zápecnice, ale to bylo tím, že u nás nebylo zvykem moc chodit do společnosti.

PIZI
    PIZI --- ---
    GATTA_NERA: Nemam potrebu mit partnerku. Tlak spolecnosti citim.

Ano kazdy jsme jiny a nezapomente ze i vase deti mohou by jine, nez vy. Nemusi nutne litovat toho, ze jsou jedinacci, pokud toho litujete vy. Nemuzete tvrdit ze druhe dite porizujete kvuli nim. Porizujete ho kvuli sve predstave o nich. Ktera muze byt spravna, ale i mylna.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    CORNELA: K té kopii, já v dětství snila, že někde žije moje tajné dvojče :D
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    CORNELA: mít jen povrchní známosti bez blízkých přátel bych taky nechtěla, ale na druhou stranu nechci se omezovat jen na ně.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    MADIETTA: přesně tak, mám samotu ráda, když si ji sama zvolím, pak si ji jsem schopná užít, taky mám dny, kdy sin od lidí potřebuju odpočinout.
    Ale chtít se s někým bavit a nemít s kým, to je horší.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    PIZI: to co Tobě vyhovuje, by mě vadilo, ale každý jsme jiný.
    Jen mám ještě jeden dotaz, máš potřebu mít partnera?
    A cítíš na sobě tlak společnosti?

Já jsem "nátlak" cítila právě v tom dětství, ted si život žiju po svém.
    Můj otec byl právě samotář, vyhovovalo mu být sám o víkendu na chatě, ale pokud tam chtěl být s rodinou, připadlo mi to jako ztráta času, nikoho nepotkat, čučet do ohně....
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    PIZI: Pro mě je rozdíl mezi samotou a osamělostí. Miluju samotu, jsem ráda sama, taky dokážu strávit víkend o samotě a s nikým nepromluvit, klidně bych šla sama do kina atd.... ale nechtěla bych být osamělá, tzn. nikoho nemít.

No, někdy se to trochu blbě kloubí, pravda, zvlášť když má člověk děti. :-)
    PIZI
    PIZI --- ---
    GATTA_NERA: Netusim, v tomhle svete neni moc prilezitosti to vyzkouset. Bydlim uplne sam, takze napriklad od patku kdy prijdu z prace do pondeli rano jsem klidne zavreny doma a nejdu vubec nikam. No problem. Vlastne me doted ani nenapadlo, ze by mi to melo vadit. Do kina chodim sam. Stravil jsem dovolenou v Egypte 10 dni sam uprostred lidi. Mluvil jsem pouze s cisnikem kdyz jsem si neco objednaval. No problem. Na nic samotnejsiho pokud si vzpominam nebyla prilezitost. Nase kultura bere jako naprosto samozrejme, ze se lide radi druzi. Spousta lidi proste koncept samotare uplne odmita prijmout. Neco podobneho treba znaji ti co nepiji alkohol, neji maso, nebo zeny ktere nechteji mit deti. Spolecnost to odmita akceptovat a chova se jako by byli normalni. Vegetarianum prinesou maso, abstinentum cpou alkohol a zenam bez deti furt tlaci kdy uz si nejake poridi.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    PIZI: děsivá bylo silné slovo, spíš nepříjemná :) jasně jsem radši když za den aspoň s někým blízkým prohodím slovo, ale jsem-li sama tak z toho nešílím, jen to mám snahu změnit. Myslím, že mé štěstí tedy jak říkáš ovliňují druzí, ale já ho ovlivňuju tím s kým se stýkám a koho si pustím k tělu, to mi přijde podstatné. Nepřipadám si jako loutka v rukách druhých, tak mi to totiž od Tebe vyznělo.

Ale napadá mě otázka, jak dlouho bys vydržel úplně bez lidí. Nebo bez médií..
    Já se přiznám že max 2 dny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam