• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAJedináčci- výhody a nevýhody
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ECLECTICA: ja to mam podobne.. a obcas mi je lito, ze ostatni maji ty svoje bandicky, s ekteryma jsou porad a jezdi ma vylety pravidelne, pravidelne chodi na kafe a ja jentak pendluju a moc se radsi nikde neohrivam..zajimalo by me, jestli to je opravud tim, ze jsme zvykly zit jen asmi se sebou od detsvi.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    Ja jsem hlavne soucasti sebe sama.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ANICHQA: tak to já osciluju různě mezi "jsem tu sama pro sebe" a "jsem součástí všeho" a nijak mě to netrápí, pocit sounáležitosti nepovažuju za nic rigidního.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    tak nejake mam v brne, kde jse zila dost dlouho. Ale za ten rok, co jsem v praze, jeste jsem si je nestacila najit ;-))) porad rikam, ze casu je dost ;D
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ANICHQA: urcite nemas zadne kamarady??
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    ECLECTICA: ale já nikomu neříkám, jak má žít :)
    jen ten popis přesně spadl do psychologického popisu. Všimni si, že jsme v celé diskuzi nikdy neříkala, že má někdo změnit svůj život, naopak, každý svého štěstí strůjcem a když už je někdo na světě, je to jeho boj, jaký život bude žít
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    BAARKA: pozor, nejde to, ze ja nechci dejme tomu nekam patrit, ja nemam to proste zapotrebi. Necitim tu touhu byt soucasti nejakeho celku. To je vse. Jestli je to sociopatie? to je jedno.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    GATTA_NERA: já myslím, že pokud člověk něčím neškodí ajemu to vyhovuje, tak nechť si dělá co chce, dhodí s květináčem na hlavě, má za svého nejlepšího kamaráda pískomila nebo se třeba stane odborníkem na rozmnožování olihní. Na to abych se snažila žít tak, "jak se má", si připadám už příliš stará a příliš si vážím toho, že jsem na světě.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    GATTA_NERA: dekuju..

ja jen mluvim o tom z jake spolecnosti vychazime..jake jsou nase kulturni navyky. Nase spolecnost dava lidem limity pro jejich chovani..pokud je nekdo agresivni, jde za mrize napriklad..
    nase spolecnost stanovuje kriterii normalnost a nenormalnost - toleranci, ktera je nastesti u nas v Evopre dost stedra.
    z toho lze jednoduse generalizovat, co je pro nasi spolenost prirozene a co ne..neutocim proti nikomu!
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    ECLECTICA: to co jsem napsala neber osobně, jen paušalizuju a popisuju časté povahové rysy.
    Jinka vítej v diskuzi :)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    BAARKA: taky si myslím, to už je trochu sociopatie a porucha sebeuvědomění
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    GATTA_NERA: hele já si nikdy nepřišla jako středobod všeho. Spíš mám pocit, že se mě naši tak moc snažili nerozmazlit, až to přehnali.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ANICHQA: ten tvuj argment, ze se nekdo na nic neciti prisel uplne vedle..
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    GATTA_NERA: navíc více dětí u nás mají často ne úplně vzdělaní lidé, budou se rozevírat nůžky ( vzdělaní, bohatí a jedináčci x děti z chudších rodin, které nemají na vzdělání a zase jsou chudí)

Asi vidím budoucnost nehezky :)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ANICHQA: ja nemluvim o tobe..nemyslim si, ze na samotarstvi je neco jineho, ale na tom,z e nikdo nechce nikdy nikam patrit je divny dost? to zavani poruchou..
    je mi dvacet sest..
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    V dnešní společnosti je trend mít jedno dítě. Tím nechci kritizovat rozhodnutí matek.
    Ale jedináčci mají většinou určité vlastnosti. Existují i scénáře, že brzo bude společnost složená hlavně z jedináčků. To mi přijde drsný, tlupa individuálů, kteří nemají potřebu kontaktu, a jsou středobodem všeho. To naše společnost brzo zajde a bude přibývat přistěhovalců, kteří se množí více, mají více rodinných a přátelských vazeb
    PS: neberte to jako kritiku jedináčků či rasismus k přistěhovalcům :)

Ne nadarmo se říká, že jsme ztracená generace samotářů
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    BAARKA: ale, to jsou ruzne veci. Komu ublizuju tim, ze jsem samotarka? Kolik ti, jestli se muzu zeptat?
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ANICHQA: pro nekoho je prirozeny treba mlatit lidi, nekdo se na to neciti..
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    BAARKA: lidi se tu nemusí bavit o jedináčkovství, prostě se tu jedináčci baví o názorech :)
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    ja moc nepobiram kecy o tom, co je a neni prirozeny. To mi pripomina argument militantnich matek, proc je treba mit deti: preci to delaji vsichni od pradavna! jenze nebylo zvykem se ptat, zda se na tu danou vec citis nebo ne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam