• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BYDKUNITY 3D
    * Unity 3D *
    =========
    RECOMANDED version : 2019.4.X
    ( dont have reordable list, arrays, etc.. but isnt laggy )

    Great community, tutorials and many assets for all.

    * CodeMonkey tutorials *
    https://www.youtube.com/channel/UCFK6NCbuCIVzA6Yj1G_ZqCg

    * Core *
    Unity Real-Time Development Platform | 3D, 2D, VR & AR Engine
    http://unity3d.com
    http://infiniteunity3d.com

    * Tutorials *
    https://twitter.com/SebastianLague
    https://www.youtube.com/user/Brackeys
    Unity C# and Shader Tutorials
    https://catlikecoding.com/unity/tutorials/
    JacksonDunstan.com
    https://jacksondunstan.com/

    * Assets *
    Humble Bundle | game bundles, book bundles, software bundles, and more
    https://www.humblebundle.com/

    * Library Unity tools *
    GitHub - zalo/MathUtilities: A collection of some of the neat math and physics tricks that I've collected over the last few years.
    https://github.com/zalo/MathUtilities

    * Audio systems explain *
    Blog - John Leonard French
    https://johnleonardfrench.com/articles/10-unity-audio-tips-that-you-wont-find-in-the-tutorials/

    * Recommended *
    https://twitter.com/AlanZucconi
    https://twitter.com/OskSta
    https://twitter.com/minionsart /
    https://www.patreon.com/posts/tutorial-list-10663597

    Jakou Unity verzi pouzivate?

    3 hlasy od 3 respondentů

    rozbalit záhlaví
    BYDK
    BYDK --- ---
    RUTHAN: Samoucelena onanie. :D Jo, tak trochu mas docela pravdu. Ja mu hodne veril a verim. JE to podle meho nazoru jeden z nejlepsich lidi v teto oblasti.
    Na Unity delam ted a doufam, ze Fibix dosahne taky nejake pouzitelnejsi urovne. V posledni dobe na tom byla delana jedna gamesa. JEji vyvoj se odehraval v minulem roce.

    Motordead GDS 2012 Trailer - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=EXynR9LJ_9I


    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Reaguju na jeden pekne vousatej prispevek, ale dlouho jsem tady nebyl.

    BYDK: Erik je hlavne hrozna drbna (=ukecanej, nikoho jinyho s 400 kontaktama v messagerech fakt neznam). Fotit jsme byli, k v ty dobe, zadny fibix nebyl a videl jsem jen asi 3 kratky prezentacni videa z jeho enginu, ale kdovijak me to nenadchlo, ani se v tom dobu, nic dalsiho neresil, ze bych k tomu chtel zdrojaky, nebo neco zkouset, protoze to byl jen renderem, ty dobe jsem resil jiny veci. A pak prislo UDK a nasledne Unity, pak uz me nic jinyho nezajimavalo.

    Jak jsem psal, furt mu rikam, nebud blbej pis, pluginy do Unity, ale ne on chce vlastni engin, ze je podle me v dnesni dobe, samoucelna onanie.. snad vsichni se o to snazili zfailovali (snad az na to Rusaka v Unigine, ktery to pry hoden dlouho patlal sam..), nastesti to nema jen na hry, aby to musi drzet tolik up to date.
    PAN_X
    PAN_X --- ---
    btw zajmaly by me vase zkusenosti s integrovanym lightmappingem beast - pouzivate nebo radsi pouzivate vray/mentalray nebo neco jinyho?
    PAN_X
    PAN_X --- ---
    zdravim neporadil by mi prosim nekdo?
    mam problem s lightmappingem - cela mistnost je vpohode az na tohle:
    http://pan-iks.com/work/bad-shadow.jpg
    pouzil sem jako sekundarni integrator pathtracer - trochu se mi to podarilo to vylepsit "zabitim" pocitace na 4h ale verim v lepsi reseni
    diky
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    pokad neplati moje licence z trojky na basic verze droida a ios, tak je mi dost k hovnu...
    navic co jsem koukal na betu, tak me fakt nijak nenadchla
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Jj, dostal jsem mail. Ted jeste zkontrolovat, jestli moje licence plati a na tuhle novou verzi nebo jestli mam smolika :P.
    LIRO
    LIRO --- ---
    Ahoj,
    jen aby to tu nehnilo. Určitě už to všichni víte, ale je venku Unity4.
    LIRO
    LIRO --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Díky za info, alespoň mám nějakou představu o času a ceně. Rozpady byl jen příklad, nemusel by tam být a docela by se dali vyřešit nějakou animací, nebo zobrazením jiného modelu.

    Každopádně nabídka platí dál, prozatím se nikdo neozval.

    Do Storu se juknu, to mi nenapadlo, díky za info. Každopádně raději dám přednost, že dám prachy někomu tady, než Hongovy z Uruguaye.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    SHIGORBIRDMAN: no dyt jo :) proto to taky pisu :)
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    Dost mozna to co potrebujes uz davno nekdo udelal, doporucoval bych zagooglit nebo lepe podivat se do asset storu unity a bud to free stahnout, nebo za par dolaru koupit
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    Tak tam neni moc co resit, natahnes do sceny kameru, natahnes do sceny model a prida se gui, to co popisujes, se da udelat max za hodinu dve, komplikovanejsi zacnou byt az veci jako "Popřípadě by bylo jednoduché menu kde by se spouštěli různé akce, rozpad, změna varianty, zvýraznění části modelu atd." ktere uz to muzou zkomplikovat na tolik, ze to muze byt i den a vice prace, protoze uz to bude vyzadovat nejakou definici casti modelu atd.

    Mit cas, tak ti to klidne za par stovek udelam, ale ted nemam cas ani chut poustet se do cehokoli dalsiho, byt takhle maleho.
    LIRO
    LIRO --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Jak jsme psal, flash engine jsem zkoušel a nevyhovovali mi protože buďto nezvládali větší modely, nebo na ně tvůrci kašlou a neaktualizujou podle nového zdrojového software a u Autodesku je to pak hodně komplikované. V rámci subscription mám soft každej rok novej a když bych nemohl za rok, půl roku fungovat a čekat až nějakej Amír rozhodne, že zapracuje novou verzi, tak je to špatně.

    To mi je jasné a zas taková překážka to není. Modely můžu vkládat dle potřeby a pak udělat výstup, to co od někoho z Vás koupím, bude sloužit jako šablona, do který se to bude vkládat. Při tom množství co plánuju, to zas takovej problém nebude. každopádně, prohlížeč modelů, jako takovej by se mi líbil víc a rád si v tom nechám poradit.


    SHIGORBIRDMAN: Pro tablety to neřeším, když to tam půjde, bude to bonus navíc.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    LIRO: na galaxytabu budes muset buildovat prohlizec jako appku ;)
    LIRO
    LIRO --- ---
    SIRLOON: 50Mb model je sranda, mám tu kousky která maj o dvě nuly víc ;). Taková spalovací komora tubokotle má v inventoru 150M a když jí šoupnu do maxe na mashe tak to jde řádově jinam ;).
    Jako uživateli tabletu mi jsou uživatelé tabletů putna, 90% lidí bude odborná veřejnost u který se vybavení předpokládá.

    PS.: Na svém starém GalaxyTabu modely v řádech 10-20 Mb otevírám běžně a bez větších obtíží. 30-50Mb bude mít max 5-10% modelů a větší tam dávat kvůli době stahování a obsazení místa na serveru nejspíš nebudu.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    LIRO: nejaky flashovy engine by byl mozna i o neco lepsi, nez unity. Nicmene co se tyce unity, je ti jasne, ze ten model bude muset byt embeddovany bud primo v unity appletu, nebo zbuildovany do package (na coz je treba unity pro)? tj pokud budes chtit modely vymenit, nebude to jen uplne jednoduche nahrani noveho souboru na web (unity neumi runtime importovat modely, musi je mit predchroustane editorem, nebo potreujes vlastni plugin).


    SIRLOON: napadlo te, ze na tabletu unity webapplet nepustis? :)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    LIRO: 50MB model? a premyslel si treba o lidech co budou na tabletech? :)
    LIRO
    LIRO --- ---
    SIRLOON: Tak mi to přišlo jako nejlepší, když mi navrhneš něco co bude snadno zobrazitelné ve většině prohlížečích (Nejhůř s takovým dointalováním pluginu jako má unity), s možností prohlížet modely od pár kylo po pár desítek megabajtů. Tak budu rád. Dělám poměrně dlouho ve flashi a Zkoušel jsme různý věci, jako:
    Papervision - Jakmile má model přes 2-3 mega je prakticky nepoužitelnej a pekelně se seká.
    flare3d - Neumí pracovat s novejma verzema MAXe
    atd pak jsem to vzdal. Ale jestli mi zaručíš že to bude dobře šlapat i s 50Mb. modelem a bude se to dát snadno používat, tak jak jsem psal. Nebo ještě líp, jako prohlížečka modelů, tak sem s tím.
    Musí to zpracovávat, přímo modely z maxe, nebo něčeho s hlavou a patou (fbx atd.) abych se nemusel patlat s každým modelem jako to je při přípravě obj a podobných. V tomhle se mi líbilo Unity, vlastní editor, natáhneš modely, materiály a textury si to natáhne s modelem, maximálně pár drobných úprav a model může frčet do světa.

    Každopádně ničemu se nebráním.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    LIRO: tim unity ses si jistej?
    LIRO
    LIRO --- ---
    Ahoj lidi,
    dost možná to sem nebude patřit, ale potřeboval bych v Unity udělat jednu vychytávku na náš web.
    Jsem grafik, udělám si klidně model zmrzlýho hovna kometě, ale programování mi moc neříká, teda říká, ale patlal bych se s tím tejden a stejně by to nedělalo co bych chtěl.

    Potřebuju udělat scénu se statickou kamerou, před kterou by se do prostoru umísťovali modely, který chci zobrazit. Myší, šipkama a buttonkama by se s těmi modely otáčelo, zoomovalo. Popřípadě by bylo jednoduché menu kde by se spouštěli různé akce, rozpad, změna varianty, zvýraznění části modelu atd.. Na tom co by to mělo všechno umět se domluvíme potom.
    Nechci to zadarmo, je to normální komerční projekt a je mi jasný, že s tím nějakej čas strávíte. Scénu můžu dodat, i když je to to nejmenší a jako základní model poslouží krychle. Systém musí být takový, abych si v tom mohl měnit modely dle libosti a funkcionalita zůstane zachována.

    Vím že pro Vás profíky je to primitivní záležitost, ale jestli máte zájem si přivydělat, tak prosím do pošty orientační cenu a nějakou referenci. Předem moc díky a budu se těšit na spolupráci.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    SIRLOON: hele ja se za to nestydim :) nez sem presel na luu tak sem v nem psal jednoduchy appky a stacil mi. ale to uz je taky 5 let zpatky, ted uz bych sahl po c#
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    "jako ve freebasicu" - tohle o tobe mnohe vypovida :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam