SIRLOON: ja moc dobre vim, co se s luou da delat, delal jsem s ni docela dost a ano, po prvni neduvere se mi hodne zamlouvala... nez jsem s ni zacal delat neco slozitejsiho. To same plati pro konstrukty ktere muzes spachat v javascriptu nebo jakemkoli jinem zajimavejsim dynamickem jazyce, treba ruby. Ano, je super uber cool ze si muzes definovat vlastni dedicnost a nejruznejsi dalsi ptakoviny, obcas se tim da dosahnout velmi sikovneho kodu, treba lua s metaluou dokaze opravdu zajimave zazraky.
Ale je kurva problem v necem takovem delat vetsi, komplexnejsi system, ktery ma fungovat, protoze pak stravis strasnou dobu hledanim obskurnich chyb. Nehlede na to, ze rozumne funkcni IDE s naseptavacem a dalsimi vecmi, a rozumnou kontrolou, jsem pro jscript ani luu jeste nevidel. Webstorm, ktery pouzivam s jscriptem, je nejmensi zlo, ktere chvilemi dokonce i funguje tak jak by melo (a pak zazracne zapomene a jede zase z prdele)
Lua je super na definovani slozitych datovych struktur, koneckoncu za timto ucelem taky vznikla, ale ac mam ten jazyk rad, tak bych na nej radsi pro nic vaznejsiho uz nesahal.