PECA: Blueprinty jdou kombinovat s c++ podle potřeby, kde je úzký hrdlo pro optimalizaci. Unreal se dušuje, že blueprinty jako takový zas o moc pomalejší nejsou... a jo přechroustá se to na c++..
Jo, voser může být už i upgrade verze enginu.. Přejít na jiný pro studio asi leda v dlouhodobém horizontu.. Jednak, jak tu zmiňujete ty tooly, a i ti samotní zaměstnanci, co by se museli naučit nový engine nebo je propustit a najmout unrealisty, a dost asi i vůbec finalizace projektů .. firmy si nad to asi i postaví nějaký framework a vůbec workflow ..
Já jsem Unity fandil.. měl jsem ještě před pár dny jejich akcie :-) Ty na to zatím moc nereagovaly cenově,a le nechci riskovat. (no já si je koupil, protože Unreal na burze není :-))
I mají celkem našlápnuto mimo herní průmysl a snad i prej větší pokrytí trhu ve hrách než Unreal (asi tou dominancí na mobilech.. i když Unreal umí deployovat na android/ios taky)
Pozitivně vypadala kolaborace Unity v jiném průmyslu (automobilky, ... ).. skoro mi přišlo, že se na to teď víc zaměřovali než na hry