• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HALUCINKAlupénka - psoriáza
    XAB
    XAB --- ---
    jako stary, duchovne vyspely duse, jsme taky schopny se ty lupenky zbavit. dosazenim nirvany vedome v zivote.
    XAB
    XAB --- ---
    stare duse to sedi
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    AAA_: to přece vůbec není OT, právě naopak :) děkujeme za info, škoda že sem pryč
    FERDA
    FERDA --- ---
    PANPOSPA: tyjo tak ta masticka by me zajimala, pak plz na to nezapomen tu napsat slozeni, nechal bych si ji taky napsat a vyzkousel
    btw. hlavni a ten nejvetsi hybatel a agresor pro kuzi je stres
    i kdyz clovek zije zdrave a vyhyba se agresivnim faktorum, tak pokud ma stres bude se nemoc vzdy zhorsovat
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    Zdravím, s lupénkou žiju zhruba čtyři roky. Naštěstí mám pouze základní formu nemoci, takže se potýkám s ložisky na loktech a párkrát do roka (hlavně na podzim, při stresu, nebo v jinak náročném období) se mi objeví lupénka i jinde na těle.

Ovšem ne vždy tomu bylo takto a určitou dobu sem toho měl po těle víc. Lupénku mi způsobovala/je kombinace faktorů, kterých se teď snažím vyhnout, případně je redukovat na minimum - jsou to stres, látky namáhající játra - drogy (hlavně extáze) a tvrdý alkohol (hlavně vodka s energy drinky), dále zakouřené prostředí, černé oblečení (ano zní to divně, ale opravdu černá barva působí na lupénku dráždivým efektem), nedostatek spánku, smažené nezdravé jídlo atd

Zkoušel sem spoustu různých přípravků a rad. Nakonec nejvíc zafungovala již zmíněná konopná mast a speciální směs bilin, kterou mi namíchali ve Vinohradské nemocnici, kde sem byl na pozorování. Pokud máte ložiska na krajích vlasů (na horní části čela), tak mohu doporučit roztok Belosalic.

Výborný kožní lékař je MuDr Milan Junášek z Prahy, který má velmi příjemný přístup a nezatěžuje vás zbytečnými dotazy jako mnoho dalších lekářů, se kterými sem měl to štěstí/smůlu se setkat.

Po všech těch vyšetřeních, která sem absolvoval, sem pochopil, že lupénka není normální nemoc. Člověk se musí smířit s tím, že úplně vyléčit nejde a musí začít uvažovat, co dělá v životě špatně - co mu tu lupénku způsobuje. Musí změnit svůj styl života a začít více dbát o své tělo. Kortikoidům se vyhýbám úplně - zkoušel sem je, ale v tuto chvíli na mě má daleko lepší efekt mastička z Vinohradské nemocnice - až mi dojde a půjdu si tam pro ni znova, tak se zeptám na přesné složení a napíšu vám ho sem.

Snad někomu tento příspěvek pomůže, nebo aspoň ulehčí od nemoci díky vědomí, že v tom není sám. Hlavně klid :) Jsou i horší nemoci...
    FERDA
    FERDA --- ---
    btw. co lupenku zhorsuje taky najdes na webu, vetsinou jsou to chemicke pripravky v jidle, hodne koreni, palive omacky etc. cokolada .....
    je toho hafo
    FERDA
    FERDA --- ---
    konopne masti se celkem ucinne i prodavaji v bylinkarstvi
    je docela ucinne nasadit k tomu i lecbu cisteni tela, zkousim momentalne chlorelu a mlady jecmen
    pokud mas nekoho kdo umi dobre pripravit konopnou mast domaci nejlepe i s aloe je taky dobre
    chemie je total nahovno, mam ekzem a lupenku po cely zivot
    psychika je nejdulezitejsi vec na celem problemu
    je obrovsky dulezite aby clovek se snazil byt v pohode
    dost hodne zalezi taky na prostredi ve kterem zijes, tzn. ovzdusi
    nejhorsi je ze se muze stav zhorsit a dostane k tomu clovek i alergie, astma atd.
    dobre je delat si koupele pravidelne, pokud vim tak taky z jecmene {hodne draha zalezitost}
    v Karlovych Laznich myslim zacali praktikovat metodu s rybickama co okusuji a hoji lupenku, je treba se o to zajimat vice, pokud clovek ma cas, prostredky a chut
    HALUCINKA
    HALUCINKA --- ---
    jinak pokud sem zavitaji i dalsi.. zajimalo by me, jak moc spolehate pri lecbe na masti a pripravky a jak moc na psychiku? ja osobne zatim nemam uplne srovnani, pac se s lupenkou teprve seznamuju, ale po procteni jedne obsahle diskuze o lupence na netu mi z toho vyslo, ze ruzne veci ruzne zabiraji ruznym lidem..

co se tyce psychiky, zaujal me prispevek jedne pani, ktera popisuje, jak si kazdy vecer opakuje, ze svet je bezpecny (protoze lupenka je pry jakasi "hrosi kuze, kterou se clovek chrani pred svetem, protoze ma z neceho strach), rika si, ze je klidna, spokojena a vsem odpousti. pritom si co nejziveji a nejbarevneji predstavuje, jak ze sebe svetlem peclive smyva tmavou matlaninu a kousky tmy a tim svetlem se poleva. a o to svetlo podekuje (vesmir nebo boha, zalezi, cemu kdo veri) a pak za nej podekuje..

a trochu alternativni pohled v jednom prispevku.. podle nej maji lupenku stare duse, ktere sou na konci cesty a uz se po smrti neprevteli a odejdou do nirvany..

tak co vy na to?
    HALUCINKA
    HALUCINKA --- ---
    BLONDYNKA: diky za odpoved a hlavne za tipy.. zkusila bych tu konopnou mast, snad to nebude tak tezky vyrobit..
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Děláš velkou chybu, hlavně s tím amatérským používáním kortikoidů. Tím si to dlouhodobě rapidně zhoršíš.
    Můj muž má poslední dva roky velké výsevy všude po těle a teprve teď s tím začal nějak sytematicky něco dělat, samozřejmě po vysazení všech steroidních přípravků se to dočasně zhoršilo, naštěstí je nepoužíval jen tak po svém moc dlouho, takže teď má nějaké zinkové zklidňující přípravky a začíná to zabírat (po cca dvou týdnech). Osvědčily se konopné přípravky, jakékoli, nejlepší byla podomácku vařená mast. Naopak dehtový šampon selhává totálně.

Mám výbornou kožní, ale bere jen děti a na základě toho je ochotná ošetřit jejich rodiče. Jinak dospělé nebere. Každopádně varuju před MUDr. Jakubíkovou z Dobrovského, ta je špatná.
    HALUCINKA
    HALUCINKA --- ---
    Takze.. doufam, ze nejsem jedina s lupenkou na nyxu a ze se tu pekne podelime o nejake tipy & triky..

A zacnu hned trochu sobecky.. akutne shanim kozniho lekare v Brne, takze kdo mate nejake dobre zkusenosti s rozumnym doktorem (samozrejme i doktorkou), budu rada za tip..
    Zkratka.. lupenka je pro me totiz celkem novinka, doted jsem mela jen miniloziska na loktech (a jako dite ekzem), takze jsem to skoro neresila, jen par navsev u svy doktorky v C. Budejcich.. Bohuzel v prosinci se mi rozbehla nechutne po celym tele, tak jsem dostala na zklidneni kortikoidy s infadolanem, s tim, ze bude lepsi mit doktora v Brne a resit to dal. Od te doby se to tak stridave zlepsuje, zhorsuje, ale nikdy uplne nezmizelo a ja flakac jsem jeste za zadnym koznim v Brne nedosla a sice kortikoidy mazu jen v nejhorsim pripade na mista, ktery neschovam, ale takhle to dal nejde, ze..

Tak uvitam jakekoli tipy na alternativni pripravky, celkove na veci, kterym se vyhybat a naopak, ktere vyhledavat.. a klidne se rozpovidejte i o tom, jak se vam s lupenkou zije, protoze si dam asi svoje historicky prvni leto s lupenkou..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam