GINGERCAT: Počkejte, opravdu se tady budeme bavit na základě několika tvrzení vyňatých ze 300 stránkové komplexní knihy, která pojednává o léčbě (a hlavně o vyléčení!) lupénky? Samozřejmě pokud vypláchnu střeva a nic jiného ve svém životě nezměním, je nad nebesa jasné, že se nic nezlepší (možná chvilkově), protože k vyléčení lupénky je potřeba dodržet dalších 5 zásadních bodů a výplach střev je jen jedním z nich (byť velmi důležitým).
Sama tady povídáš, že lupénku "držíš pod kontrolou". To přeci znamená, že jsi ji ještě nevyléčila. Dokážu si představit, že kombinace dehtového šampónu a konopného oleje dokáže příznaky lupénky v řadě případech z hlavy odstranit. Já sice už tyto věci vyzkoušel taky (lupénku hlavy mám silnou), ale nikdy se nepodařilo tu lupénku úplně vyplenit a navíc ty přípravky dost páchnou a vůbec to není příjemné. Jinými slovy i kdybych tím lůpénku zahladil pod povrch, nepovažoval bych to za vyléčené, protože by mě ty přípravky dost omezovaly a vysazením by byly ložiska rázem zpět. A to je ten princip, o který mi jde, o vyléčení lupénky úplně. Mám nějaké fotky, jak to vypadá u mě teď, počkám pár měsíců, jak budu vypadat pak a nahodím tady výsledky. To jest jediné smysluplné měřítko a to tohle se opírá i Pagano ve své obrazové dokumentaci. Jeho pacienti se uzdravili a již většinou, pokud dodrželi správnou stravu a měli pořádek ve svém partnerském vztahu a rodině, jeho ordinaci meměli důvod znovu navštívit. Zmiňuješ tady "dlouho vyvrácené bludy" - paradoxně jeden takový blud , že "lupénka je neléčitelná", je v knize vyvrácen. 90% kožních lékařů lupénku vůbec neumí léčit, protože neznají její příčinu a jen indikují nesmyslné mastičky a kortikoidy, které mají nasmlouvané s pojišťovnami a partnery. Ostatně ta kniha je lékařům také určena a řada z nich díky ní svůj přístup k léčbě změnila. S lupénkou bojuju 7 let, čtu si o ní neustále nějaké články, zkoušel jsem tucty mastí a přípravků, jak komerčních, tak ryze domácích atd., ale až s touto knihou si troufám říci, že jsem tu nemoc pochopil.
Pokud si někdo myslí a je přesvědčen, že vnější aplikace je řešením, tak nemá moc smysl se tady o tom handrkovat - já tento názor sic nesdílím, ale respektuji. Ostatně lidé a doktoři s takovými názory mají v té knize taky své místo a je tam dokázáno, že ty názory jsou mylné. Pokud jste s nynějším stavem spokojeni a nijak vás neomezuje, nemusíte řešit nic a jste v pohodě. Pokud X let zkoušíte a stále se nedaří lupénku zahnat natrvalo do kouta, přečtěte si třeba tu knihu Dr. Pagana a možná se začne něco dít:)