Ahoj,
chtěla bych se zeptat, zda tu máte někdo zkušenosti s lupénkou pod nehtama.
Cca rok a půl nazpátek jsem byla na kožním z hroznym svěděním hlavy, který se postupně horšilo až k nevydržení. Lékařka mi rozhrábla vlasy a řekla, že mám seboreu, dala mi Belosalic, doporučila používat Mediket versi na mytí hlavy a tím to zhaslo. Tahle kombinace dost zabrala, takže pak jsem ten Belosalic používala skutečně jen na jednolivý místečka, kde se udělalo něco akutního.
Jenže cca dva tři měsíce nazpět, se mi pod jedním nehtem udělala taková divná ztuhlá kůže. Po pár dnech už mi přišlo, že se mi na jedné straně ten nehet trochu odloupl od lůžka a současně se ta divná kůže objevila i pod dalšími nehty. Začala jsem panikařit, že jsem chytla nějakou plíseň a letěla na kožní, kde mi jiná lékařka dala nějakou brutální antimykotickou léčbu, kombinovanou na prášky a tinkturu. Bohužel po měsíci jsem tam byla znova, protože se to nezlepšilo, ale naopak zhoršilo a objevilo na všech nehtech. V jednu chvíli mi přišlo, že mi nehty drží jen na takových kouscích, těsně u kořene nehtů a že mi asi opadají. Navíc se mi ve velkym množství začala na prstech objevovat nějaká kopřivka nebo vyrážka, která snad ani tolik nesvědila, jako bolela a jakoby trnula a byla oteklá.
Dostala jsem tinkturu Elocom, s tím, že by se to po cca 10 dnech mělo zlepšit alespoň z toho aktuního stavu.
Ale bohužel se nic moc nelepší. Navíc mi teď popraskala kůže na několika prstech a samozřejmě to bolí a nehojí se to.
A do toho se zas zhoršily i ty vlasy, který mi navíc padají!!:))
Nemam z toho zatim žádnou přehnanou duševní újmu; ale na druhou stranu mě ruce živí a mučí mě to, jak ty ruce a prsty neustále bolí, věčně mam někde něco zalepenýho a trápí mě to spíš vlastně fyzicky.
Konopný věci - alespoň co se vlasů týče, zatim spíš zhoršily:(
Nemáte někdo jiný tip na nějakej úžasnej zázrak?:-)