Ach jo, je tu nějaká maminka s lupénkou na posdílení zkušeností? Už toho mám fakt dost :( 9. měsíc, játra dostávají mega záhul (to tak v těhotenství prostě je), takže lupénka se rozlejzá šíleným způsobem - před těhotenstvím jsem ji na hlavě neměla skoro vůbec, teď mám celou hlavu olemovanou.. a nemůžu nic, než to mazat a čistit se enterosgelem a brát déčko (rybí olej, nebo vitashin). Ještě ten podzim do toho teď.. Fakt doufám, že to po porodu ustoupí, takhle jsem vypadala naposledy před 4ma rokama :(
PIERDUS: Saloos ale nemá moc kvalitní produkty.... já ho kupuju a africkém obchodě nebo různě na netu. Nepoužívám čistý, ale přidávám ho do mastí, které si vyrábím.
Jinak ta Tvoje metoda zbavení se lupénky detoxikací, kdy piješ jen ovocné šťávy a jíš ovoce - rozhodně bych to neprezentovala jako univerzální recept! Je třeba si uvědomit, že každý člověk je jiné konstituce (viz. např. ayurveda) - a pro lidi, kteří jsou od přírody opravdu lehké konstituce může takovéto dlouhodobé stravování být nebezpečné! Třeba já jsem před otěhotněním měla 49kg při 160cm a mohla jsem sníst cokoli (jím hodně zdravě, ale velké množství jídla) a za boha jsem nepřibrala (což mně štvalo), furt jak nitka - kdybych si dala měsíc jen na ovoci a zelenině, neskutečně bych zeslábla! To opravdu není pro každého. Detox je fajn, ale nic se nesmí přehánět ani lámat přes koleno. Ne každý je na takovou dietu konstitučně nastaven!