• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HALUCINKAlupénka - psoriáza
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    Srdečně zvu do uzavřené FB diskuze o lupénce. Je nás zde již padesát a našim společným cílem je zbavit se lupénky přírodní cestou a pochopit její skutečnou příčinu. Základy diskuze se opírají o nejnovější a vysoce kvalitní studie, kvalitní literaturu a samozřejmě také o naše zkušenosti. Odmítáme jediné – současný lékařský systém založený na rutinním předepisování kortikoidů a další systémové léčby, která nikam nevede.

Bez chemie, přírodní cestou, na vlastní kůži. Odkaz do diskuze:
    https://www.facebook.com/groups/1771796299751806/

GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    SARGO: lahodně vonět, to je přesný. Mé drahé polovičce to naštěstí voní doopravdy ... říká mi borový háj, když si to namažu na noc na hlavu ;)
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    Jinak moc příjemný je todle - Teda příjemný vlastně vůbec, pálí to jak čert, ale pomáhalo mi to:
    Ahava Tekutá sůl z Mrtvého moře (Dead Sea Liquid Salt) 40 ml
    http://www.ahava.cz/cz-detail-981787-tekuta-sul-z-mrtveho-more-40-ml.html
    Ahava Tekutá sůl z Mrtvého moře (Dead Sea Liquid Salt) 200 ml
    http://www.ahava.cz/cz-detail-975398-tekuta-sul-z-mrtveho-more.html
    Mají ještě i bahníčko na mazání, ale u toho mi vadí, že je to parfemovane. To už raděj koupit čisté bahno od přes eshop kokoza.
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    SARGO: ja si tekute oleje davam do takovych tech malých roll-onů (http://eshop.kosmetikahrou.cz/produkt/mini-skleneny-roll-on-10ml/), aktuálně arganový. efekt je ten, že když ráno namažu flek nad okem a pá kolem začátku vlasů,, tak pak můžu mezi lidi, pre to do večera není šupinaté, ale pouze červené

PERSEEIDA: to ráda čtu, mám to v plánu zkusit
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    PIERDUS: jsem na tom stejně,na těle jsem už 2roky bez(skoro se to bojím napsat:)),ale na obličeji se to drží a drží :)ale já prý mám na obličeji rosaceu..ale to je jedno,musím to dostat taky pryč :D
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    SARGO: me nekdo radil jako zazrak ricinovy olej , ale asi lepe s nejkym jinym zredit - pac je desne hustej. ja ho zkousela, ale jen chvilia to v situaci, ze jsem byla cela osypana a porad dalsi vysevy do toho, takze nak tak zrovna nefungovalo nioc. takze nemuzu rict, jestli pomaha ci ne. me napada treba s oleje z obilnych klicku, ten ma hodne e vitaminu i A myslim

koupit oleje se da bud staceny (ted si nepamatuji, jak se to jmenuje, je to vedle Beasu na Ipaku. nebo preba pres e shop http://eshop.kosmetikahrou.cz/kategorie-produktu/oleje-masla/
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    DA_ANDRACKA: Mám dobrou zkušenost s "chytrou houbou" na nehtovou lupénku nebo na malé lokální ložisko, ale musím to po natření zalepit a nechat přes noc, několikrát za sebou. Na lupénku ve vlasech jsem dostala Triamcinolon, je to takové mlíko, nemastí takže se dá aplikovat kdykoliv a taky to pomohlo. Ale možná to je i celkově klidnějším obdobím. :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    DA_ANDRACKA: Světloléčba skoro neúčinkovala, zinek nic. Díky za připomenutí déčka, to jsem chtěla zařadit a už se mi to vykouřilo :-)

PIERDUS: Arganový píšu si, třeba něco udělá :-) Oleje zatím obecně příjemné a na praskání kůže dobré, ale bez léčebného účinku. To už je skoro praktičtější vazelína, že tak neteče.

Navíc on Michaels nasadil vysokou laťku, neb zařídil zázrak sám o sobě (po dvaceti letech opět v bazénu a tak, přimyslete si další reklamní slogany dle libosti :-D). Ale stejně to chce něco k němu, z níže zmíněných důvodů, i do mezifází. :-)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    CORNELA: aha, a jak léčíte psoriatickou artritidu Vy?
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    CORNELA: Z takto ostrých reakcí jsem klidný. Já tady píšu osobní zkušenost, vy ji považujete za blbost. Holt internet:)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    DA_ANDRACKA: nebo kalciová je taky fajn a moc nevysušuje jako ta zinková
    SARGO: arganový olej jste zkoušeli?levný není, ale na pár dnů bych to zkusil a pak prostřídával něčím ekonomičtějším, když se jedná o velké plochy
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    SARGO: nekomu zabiraji zinkove masti (miraclen v lekarne, ale on vyvolava takovy pocit praskani kuze).a ty s derivaci dehtu, ichtamol a pod.
    světloléčba
    peronalne A, D, Zinek
    SARGO
    SARGO --- ---
    Zdravíčko! Je tu někdo s podobnými reakcemi, kdo by mě ještě inspiroval, co vyzkoušet? :-) U nás (sorry to množné číslo, já organizuju a lepší polovička se maže :-D) dobře zabírá zatím jenom Michaels (+ přiměřeně zdravá strava a co možná bez stresu, ho ho ho; vadí jablka a citrusy). Hledám něco k němu, páč jsou to přeci jenom hrozné pálky, navíc ne vždycky je čas, ne vždycky je vhod tak lahodně vonět, a tak dále. Konopné masti a oleje rozličných druhů s nulovým efektem, atopických vyzkoušeno několik, taky bez reakce. Jde zejména o velké plochy po těle, hlava, musím zaklepat, přes nástup podzimu zatím dobrá :-)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    CORNELA: každý si dnes může vyhledat informace a zařídit se podle toho, respektuji tento názor (i když mi nic neřekl:)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    DA_ANDRACKA: Zkušenost nemám, ale jen takové zamyšlení nad tou psoriatickou artritidou – v srpnu jsem šel na revmatologii a nechal jsem si píchnout do prstu na ruce injekci, protože bolest kloubu mě už štvala a omezovala a začínala i na noze ... pár dnů to působilo. Zároveň jsem si dal více záležet na stravování a z defakto paleo jídelníčku jsem vyřadil maso (které po 3 měsících zařazuju opatrně zpět, ale už ne v takové míře jako předtím – tedy třikrát denně) ... a bolest je pryč. A maso je kyselinotvorné. Pokud tedy ve tvém jídelníčku převládá něco kyselinotvorného, podporuješ zánět a s ním spojenou i artritidu. Lázně a koupele pomohou, ale jen na chvíli. Zatím se přikláním k názoru, že artritidu lze stravou celkem snadno utlumit.
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    byl jste nekdo v laznich Luhačovice, Jáchymov či Třeboň?
    mám psoriázu i psoriatickou atritidu, spondylofyty v telech obratlu, vypsaný poukaz na lázně a nevím, kam je nejlepší jet z techto variant. _Jeden znamý chválil Jáchymov, ze mu bolesti v SI skloubení páteře poté vymizely (a to jsou bolesti, kde me trápí opravdu hodně), nadruhou stranu jsou to lázně s radioaktivní vodou a nevím, jak moc je to vhodné pro ženu, kt. může vlastně kdykoliv otěhotnět. Jak dlouho je tam po lázních riziko pro plod....nemáte nekdo zkušenost nebo nezkoumali jste?
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    MYSLIK: Souhlasím. Ono z 5 videí je stále ten reálný obraz trochu zkreslený. Já sám nyní jím polévky, saláty s tuňákem, dávám i sardinky, včera jsem měl kuřecí. A nyní přemýšlím, jakou cestou se vydat. Zda-li přerušit detox a neřešit ho, teď na zimu to navíc podle mě není ani vhodné. Pak je tady otázka toho, zda-li zkusit chlorellu a ječměn (a pokud ano, jakou a jaký). A jelikož jsem v jednu chvíli (60 dnů zpět) začal detoxikovat a zároveň přestal užívat kortikoidy na obličeji, tak nevím, zda-li je zhoršení jen výsledek detoxu, nebo tím detoxem jen podporuju třeba nějakou kvasinku a podobně.

Takže váhám a nejspíše počkám na výsledek vlasového testu a před zimu budu jíst tak nějak obdobně, jak jsem jedl poslední dva roky, ale masa razantně uberu a více se zaměřím na pH výsledného jídla. Mám pocit, že po částečném zařazení masa to nyní ještě více v obličeji štípe. Je potřeba ale upozornit, že po těle se poslední zbytky lupénky stále více a více ztrácí (odhaduji nyní už jen tak 1–2 % pokrytí), takže víceméně řeším pouze co s tím obličejem.
    MYSLIK
    MYSLIK --- ---
    Zdravíčko vespolek, je listopad ... podzim ... padá listí a ze mě zase šupinky ... naprosto souhlasím s Dubprincess, že je potřeba zohledňovat více faktorů - každý jsme individualita - ať už je to averjuda, krevní skupina či somatotyp. Perdusovi velmi fandím, na druhou stranu si myslím, že "plácáš" na sebe a do sebe strašně moc věcí naráz a ve finále, když něco zabere - nebudeš vlastně vědět co to vlastně bylo. Mluvím ze své zkušenosti a naprosto chápu to, že se člověk snaží svůj problém vyřešit co nejdřív - nejsem trpělivý typ, takže chci všechno hned ... některé věci mají náběh dlouhodobý a člověk vidí výsledky až po čase a univerzální recepty - toho, či onoho nefungují na každého. Kosmetika příp. mastičky mají super výsledek - ale řeší důsledek - nikoliv příčinu - tzn. jde o dočasný jev vázaný k pravidelnosti využívání...
    Z vlastních poznatků hrají roli např. i alergie, roční období tzv. zkřížené alergie apod... osobně nemám problém s rajčaty a lilkovitou zeleninou, nikdy nepozoruji zhoršení po konzumaci této zeleniny, ani po čokoládě, kterou si velmi rád dopřávám (předesílám kvalitní vysokoprocentní čokoládě), stejně tak ani po kořeněných jídlech.
    Pít jen zeleninové šťávy a živit se jen zeleninou může být dočasně v rámci očisty ok, na druhou stranu - dlouhodobě o tom nejsem přesvědčený - spíš naopak - šťávy mohou být velmi agresivní na sliznice. U sebe vnímám velkou souvislost se zažíváním a lupenkou - pokud je zažívání v nepohodě - lupenka se velmi zhorší nebo se začne vysypávat nová. Co mi pomáhá? Někdy mýdlo s ichtamolem, někdy promazávání mastí infadolan a někdy zase nechat lupenku být a nevšímat si jí a nic pro ni nedělat ...
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    Máš to dost "živé", přeji hodně sil. Máš na mě dobrý vliv, objednala jsem se na kožní.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    Poslal jsem vlasy na test | Zbav se lupénky
    http://www.youtube.com/watch?v=28GSFng04NM
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam