TR1: ano, Waldman celotelovej, co ma sileny mnozstvi silnejch výbojek se dává na hodně kratký čas, začíná se vteřinama a už nepamatuju, na kolika minutách končí, ale asi tak jak říkáš. A ano, jak rikas, ma to svy velký rizika, zazila jsem pod lekarskym vedením 2x popalení, jednou jsem pak i musela fototerapii ukoncit.
Zrovna tetnto tyden jsem videla ekzematicku, ktera po Waldmanu zkoncila s puchyrema a zanetem kuze, na nitrozilnich antibiotikach a to ji ho davali ze zacatku taky jen na vterinky. Psala mi, ze je s tim v nemocnici, ten podkozni zanet ji propichli, aby vytekl hnis a mozna ji to dnes i budou muset proříznout. chudák tyjo.
Muj nazor je ten, ze fototerapie se nehodi na kuzi ktera ma certsvej vysev nebo je zrovna hodne rozbourena. To nejdriv zklidnit a pak fototerapii. Coz si myslim, ze podcenil zde lekarsky personal u te ekzematicky. Proto si to prave chci delat doma sama, pozvolna pridavat a nehrotit to do maxima, mit to UVB svetlo v dostatecny vzdalenosti od kuze a prost se sama nepopalit a pozorovat, kde je moje osobni maximum, treba bude i niz, nez je predepisovany lekarem.
A priznavam, napsala jsem UV Hřeben zacinat 1 min. a zkoncit po pomalym navykání si na 10 minutach, ale to jsem nevyjasnila, ze myslim 10 min na celou plochu hlavy, tj. kdyz clovek jede po pěšinkách, tak nad kazdym mistem kuze je fakt jen par vterin (pak desitek vterin) a postupuje s UV hrebenem zas dal, aby stihl projet celou tu vlasovou cast hlavy , neco zabere vzdy udelat si novou pesinku, zejo. ale nedoslo mi, ze muze mit ve vlasech nekdo trebas jen spot za usima, tam se to teda 10 min vtahu urcite nedava, ale nak mu ty minuty vymysli ten lekarsky personal. Ja jsem ted v laznich, tak se vyptam, jaka je vlastne ta finalni minutaz / jedno místo u UVB hřebenu. Přece jen UVB hřeben ma 9 W, není to taková síla, jako když zapnou na pár vteřin všechny ty vybojky u Waldmana, tam si ani nedokazu predstavit, kolik to ma W.
jinak jen jsem napsala svuj nazor, samozrejme nekdo je radsi pod lekarskym vedenim...ja jsem pod lekarskym vedenim s lupenkou 20 let a zaroven dokazu sledovat reakce svy kuze, takze si to doma zkusim. Az se spalim, napisu:)