• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HALUCINKAlupénka - psoriáza
    TR1
    TR1 --- ---
    PIERDUS:
    Ahoj, vim ze take chodis na laser tak by me zajimal prubeh u tebe nebot mam neodbytny pocit, ze nekdo neco pekne podelal. Ja chodil 2x tydne v pondeli (vetsinou) a ve ctvtek. Po kazdem tom osetreni jsem 1-2 dva dny pocitoval obcasne paleni lozisek a obcas se objevil i nejaky ten puchyr ale nic dramatickeho. Bohuzel tento ctvrtek a hlavne v noci ze ctvrtka na patek bylo vse jinac. Par hodin po osetreni se dostavilo tak silne paleni, ze jsem mel pocit jako kdyz me nekdo griluje na ohni a soucasne s tim se na temer 1/2 lozisek objevily snad desitky puchyru ktere praskaly a tekla z nich cira tekutina ktera po zashnuti zanachavala zlute skvrny. Musel jsem hned rano vyhledat osetreni a jiz samotny fakt, ze se mi lekarka asi 4x omluvila me vede k tomu, ze neco bylo patne. V tuto chvili mam osetreni laserem na 10 dnu (kontrola u lekare) pozastavene a musim si 2x denne mazat postizena mista Belogent kremem. Mam takovy dojem, ze me tim laserem pekne popalili :(
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    TR1: je pravda, ze i to na levym okraji trochu prosvetlava, hele. ale verim, ze ty bolesti v tak velkym lozisku musi byt moc neprijemne.
    nezkousels škemrat o biolecbu i kdyby treba jen na rok, jako pokusny kralik jit "do studie" ?
    btw. vyrabim konopno-zinkove masti, kdybys chtel neco na promazavani. chci udelat i konopno sirnou.
    ale proste spis, ze bys vedel, ze to mazes necim dobrym (msti delam ze smesi bio rostlinych oleji a bambuckeho masla).
    uz jsem prestala verit v zazracnost konopi na psoriazu. ale zas opravdu pusobi protizanetlive a ma vyzivu, tak to neni nic proti nicemu na tu kuzi....
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    TR1: Teď je takové nešťastnē období, nástup jara. Jå jsem v podstatě s lupénkou za vodou, ale zrovna teđ se probrala a útočí. Takže pokud se ti to v tomto období nezhoršilo, je to vlastně úspěch.
    TR1
    TR1 --- ---
    PERSEEIDA:
    Bohuzel fotku pred nemam ale vzpominam si, ze me pred prvnim osetrenim fotili ze vsech stran tak se pristi tyden zeptam sestry. Jinac jedine misto na ktery mel laser dobry vliv je hlava, tam je opravdu velike zlepseni ale co se lozisek po tele tyce, tak tam se to prakticky neprojevilo (zatim).
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    TR1: Nemáš fotku "před"? To velké ložisko na lokti vypadá, že by se možná mohlo začít zmenšovat.
    TR1
    TR1 --- ---
    Vcera jsem prodelal 10te osetreni laserem (z 20ti). Co k tomu napsat? No zadny zazrak se v mem pripade nekona a zlepseni je naprosto zanedbatelne :( takze zvazuji, ze to ani nedokoncim. Temer po kazdem osetreni mam druhy den nektera loziska bolestiva jako pri polaleni a jsou neprijemne citliva i na dotek a trva to 2-3 dny nez neprijemnosti pominou.

    TR1
    TR1 --- ---
    PIERDUS:
    Jj XTRAC 308nm, tusim ze na Silvestra o tom mluvili na TV prima. To by bylo fajn, pokud to zafunguje.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    TR1: Mas na mysli EXTRAC laser? Ja byl dneska po sedme a ano, funguje to
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    PIERDUS: ja se pridala vcera odpoledne:)
    TR1
    TR1 --- ---
    Ja byl dneska poprve na laserovem osetreni lupenky, tak dam za par tydnu vedet, jestli to k necemu je.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    Srdečně zvu do uzavřené FB diskuze o lupénce. Je nás zde již padesát a našim společným cílem je zbavit se lupénky přírodní cestou a pochopit její skutečnou příčinu. Základy diskuze se opírají o nejnovější a vysoce kvalitní studie, kvalitní literaturu a samozřejmě také o naše zkušenosti. Odmítáme jediné – současný lékařský systém založený na rutinním předepisování kortikoidů a další systémové léčby, která nikam nevede.

    Bez chemie, přírodní cestou, na vlastní kůži. Odkaz do diskuze:
    https://www.facebook.com/groups/1771796299751806/

    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    SARGO: lahodně vonět, to je přesný. Mé drahé polovičce to naštěstí voní doopravdy ... říká mi borový háj, když si to namažu na noc na hlavu ;)
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    Jinak moc příjemný je todle - Teda příjemný vlastně vůbec, pálí to jak čert, ale pomáhalo mi to:
    Ahava Tekutá sůl z Mrtvého moře (Dead Sea Liquid Salt) 40 ml
    http://www.ahava.cz/cz-detail-981787-tekuta-sul-z-mrtveho-more-40-ml.html
    Ahava Tekutá sůl z Mrtvého moře (Dead Sea Liquid Salt) 200 ml
    http://www.ahava.cz/cz-detail-975398-tekuta-sul-z-mrtveho-more.html
    Mají ještě i bahníčko na mazání, ale u toho mi vadí, že je to parfemovane. To už raděj koupit čisté bahno od přes eshop kokoza.
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    SARGO: ja si tekute oleje davam do takovych tech malých roll-onů (http://eshop.kosmetikahrou.cz/produkt/mini-skleneny-roll-on-10ml/), aktuálně arganový. efekt je ten, že když ráno namažu flek nad okem a pá kolem začátku vlasů,, tak pak můžu mezi lidi, pre to do večera není šupinaté, ale pouze červené

    PERSEEIDA: to ráda čtu, mám to v plánu zkusit
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    PIERDUS: jsem na tom stejně,na těle jsem už 2roky bez(skoro se to bojím napsat:)),ale na obličeji se to drží a drží :)ale já prý mám na obličeji rosaceu..ale to je jedno,musím to dostat taky pryč :D
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    SARGO: me nekdo radil jako zazrak ricinovy olej , ale asi lepe s nejkym jinym zredit - pac je desne hustej. ja ho zkousela, ale jen chvilia to v situaci, ze jsem byla cela osypana a porad dalsi vysevy do toho, takze nak tak zrovna nefungovalo nioc. takze nemuzu rict, jestli pomaha ci ne. me napada treba s oleje z obilnych klicku, ten ma hodne e vitaminu i A myslim

    koupit oleje se da bud staceny (ted si nepamatuji, jak se to jmenuje, je to vedle Beasu na Ipaku. nebo preba pres e shop http://eshop.kosmetikahrou.cz/kategorie-produktu/oleje-masla/
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    DA_ANDRACKA: Mám dobrou zkušenost s "chytrou houbou" na nehtovou lupénku nebo na malé lokální ložisko, ale musím to po natření zalepit a nechat přes noc, několikrát za sebou. Na lupénku ve vlasech jsem dostala Triamcinolon, je to takové mlíko, nemastí takže se dá aplikovat kdykoliv a taky to pomohlo. Ale možná to je i celkově klidnějším obdobím. :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    DA_ANDRACKA: Světloléčba skoro neúčinkovala, zinek nic. Díky za připomenutí déčka, to jsem chtěla zařadit a už se mi to vykouřilo :-)

    PIERDUS: Arganový píšu si, třeba něco udělá :-) Oleje zatím obecně příjemné a na praskání kůže dobré, ale bez léčebného účinku. To už je skoro praktičtější vazelína, že tak neteče.

    Navíc on Michaels nasadil vysokou laťku, neb zařídil zázrak sám o sobě (po dvaceti letech opět v bazénu a tak, přimyslete si další reklamní slogany dle libosti :-D). Ale stejně to chce něco k němu, z níže zmíněných důvodů, i do mezifází. :-)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    CORNELA: aha, a jak léčíte psoriatickou artritidu Vy?
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    CORNELA: Z takto ostrých reakcí jsem klidný. Já tady píšu osobní zkušenost, vy ji považujete za blbost. Holt internet:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam