Obvykle si vystačím s RetroPie, ale přece jen existuje pár arkádových her, ke kterým mám tak silný vztah, že jsem se rozhodl pořídit si je v původní verzi. Samozřejmě jen samotné JAMMA PCB nebo NEOGEO cartridge, na kabinet místo není a nebude, takže to (jak vidno) jistí supergun, CRT a krabice od bot... Ale k věci.
Těch mých srdcovek není moc a většinu z nich už mám: Tetris (Atari 1988), Gals Panic (Kaneko 1990), Puzzle Bobble (Taito 1994), Metal Slug (SNK 1996)... Ale dneska se parádně zadařilo a do sbírky přibyl kousek, po kterém jsem toužil hodně dlouho -
Cadash (Taito 1989)! Tohle obsáhlé a těžké S&S RPG bylo první hrou, kterou jsem tehdy v devadesátých létech dokázal dohrát do konce na jednu minci, samozřejmě po nesmírně finančně náročném několikaměsíčním tréninku :-D
Docela špatně se shání, resp. pokud má člověk hodně vysoký rozpočet, tak se shání bezvadně, ale to není úplně můj případ. Dlouho jsem tedy čekal a hledal, až se konečně objevil exemplář sice originální a plně funkční, ale po jisté netriviální opravě (zadní stranu PCB radši fotit nebudu...), což snížilo cenu natolik, že jsem se rozhodl. Deska šlape přesně tak, jak by člověk od třicet let starého kusu elektroniky čekal :-), a až ji pořádně vyčistím, bude se na ni dát i koukat.
Tak a teď už mi chybí asi jen ten Arkanoid (Taito 1986). Nemáte někdo na prodej? :-D