• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SONIC666retro original coin-op ARCADE AUTOMATY (Machines && Games)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Tady nakup z minuleho tydne. Jeste jsem objednal jednu hru a dam si radsi pauzu :D

    Jinak ten Darius ma super soundtrack. Hrozne se mi libi prostredi a velka moznost volby cest. Na druhou stranu hraju s continue a dostal jsem se na konec bez problemu. U rtyp je taky continue, ale diky zachytnym bodum se nedostanu ani pres ctvrty level, ale pravda, ze jedu na hard. U Dariuse se mi dost libi, ze staci stisknout tlacitko a strili sam, ale kdyz nad tim tak premyslim, tak ma kouzlo i to neustale mackani u rtype. Asi nejsem zdravej uplne :D



    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEEFHA: no to bych kecal, ale zahraju a dam vedet. Stava se to v mistech, kde je vic nepratel, coz je dle me docela casto :D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    POHODAVOLE: Ohledně těch slotů zas tak kovaný nejsem, mám jen takového toho obyč single naháče :-) U jakého dílu Metal Slug se ti to stává a kde tak zhruba? Že bych si zase po letech zahrál a porovnal to...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEEFHA: netusim a bohuzel ani nevim, jestli byl duvod je nejak smelit. Myslis ze jo? Co me ale prekvapuje, tak rozhodne vykon tech slotu. Jako je mi jasny, ze je to o nekolik let starsi, ale kdyz to porovnam s CPS2 a Taito F3, tak mi prijde neo geo jako chudy pribuzny. Zkousel jsem uz nekolik slotu a zrovna treba Metal Slug ztraci uplne pekelne FPS. Dost mi to pripomina, kdyz prijde Sonic o vetsi mnozstvi ringu na mega techu, ale tam me to tolik nedrazdi, protoze se to nestava tak casto. Ten cerveny dole chci zkusit dnes, tak jsem zvedavy, jak pojede :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    POHODAVOLE: To je originál case? Měl jsem za to, že vypadá nějak takhle (nikdy jsem ji naživo neviděl):

    https://consolevariations.com/collectibles/neo-geo-double-slot-mvs-console
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nejhezci slot :)

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Neresil tu pls nekdo spinner na arkanoid? Nemohu nikde najit jiny nez USB a zajimalo by me, jestli nestaci pripojit kabely na kontakty leve / prave strany u joysticku?

    Diky!
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    CROME: hustý, na co některý lidi nepříjdou :)
    CROME
    CROME --- ---
    DEEFHA: Nastesti i kdyz je deska uplne dead, da se ozivit pomoci

    You are being redirected...
    https://videogameperfection.com/products/cps-2-infinikey-board/
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    POHODAVOLE: Ad JAMMA stuff - nedělal, ale zkusím doporučit Jirku Šimperského z FB skupiny ARCADE Česká republika. Ten kdyžtak zvládne úplně cokoliv, jak vyrobit tak opravit :-)

    https://www.facebook.com/groups/172300646683143/user/100002298901148/
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEEFHA: tobe diky za odkaz a CROME: tobe za upozorneni. To by me hodne mrzelo. Dle navodu to nevypada jako hc, tak to kamos urcite zvladne.

    Jsou pls jeste nejaky boardy, ktery s tim maji problem?

    Delal jste pls nekdo redukci na jammu? Budu potrebovat jednu na arkanoid zde POHODAVOLE.

    Diky.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    POHODAVOLE: Není to úplně jednoduchý. Každopádně asi všechny dostupný informace jsou tady:

    CPS-2 Shock
    https://cps2shock.emu-france.info/suicide.html
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CROME: existuje pls nejaka prevence, jak zabranit problemu?

    Diky.
    CROME
    CROME --- ---
    POHODAVOLE: Zrovna na ten Capcom Cp2 cos postoval bych si dal bacha, to je presne deska co ma suicide battery problem.
    CROME
    CROME --- ---
    POHODAVOLE: Starsi arcade asi ok, ale nektery desky treba od Konami co maj discrete chipy tak se opravit uz skoro nedaj.
    Fpga Mister projekt doporucuji rozhodne k pozornosti, ted si s tim hraju repliky nekterych arkad desek jsou naprosto uzasny.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    UNREALONE: Ono na jednu stranu je to starej hardware, takže se to může posrat, ale na druhou stranu se tyhle věci dají relativně lehce opravovat i v domácích podmínkách. Ty součástky/čipy jsou obrovský, dají se stále sehnat a nevím teda zrovna jak u arkád, ale u flipperů dostaneš v manuálu i schémata těch desek (no a pokud tam nejsou, tak budou někde na internetu, protože u těhle starejch věcí se stačí podívat, kde vedou ty cesty).

    Je to relativně ještě v pohodě, v porovnání s dnešní elektronikou, kde máš 7 vrstvý PCB, některý čipy neseženeš jinak než rozebráním jinýho kusu a bez mikroskopu a dalšího vybavení neopravíš nic :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    UNREALONE: ja to neumim, ale kamos, co dela technicky veci, tak zatim dokazal vyresit vse, co se na deskach kdy posralo, kdyz nepocitam jednu, ktera byla pekelne poskozena vyteklejma tuzkovkama. Jak psal RORSCHACH, tak delame hlavne flippery, tak proto jsem se ptal na ty arcade desky, protoze o nich zatim moc nevime. Zasadnim problemem jsou pro nas aktualne CRT. Desky zatim drzi a nejsem si jisty, jestli tam jsou soucastky, ktery se dnes nedaji poridit :)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    UNREALONE: tam spis bejval problem se zdrojem ze obcas pustil vic voltu nez mel a sejmulo to desku nez ze by odesla deska samotna
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    POHODAVOLE: no jen že to je asi celkem starej hardware, tak že bych se bál, že prostě nějaký komponenty odejdou, ale jak píše kolega asi se nebojíš :⁠-⁠D
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    tak není to žádnej posera, kdyby se bál, že mu něco odejde, tak nemá desítky flipperů :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam