• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RADUProfesní deformace
    aneb jak se na nás podepsal pracovní koloběh - od oblečení po večerní filosofie před spánkem:)
    rozbalit záhlaví
    JOPS
    JOPS --- ---
    LEXXA: jsme na tom podobne... at prijdu kam prijdu, tak zase moje oci vetsinou zamirej tam, kde maji pocitac a rikam si, taky by uz si mohli koupit novej (a v duchu si rikam ty jo, tomu PC je uz vic jak 8 let), nebo ze zadu ten zdroj uz maji zasranej, chtelo by to vyluxovat. Kouknu na cem pisou a vidim tu nejlevnejsi klavesnici Genius a rikam si aaaaa tady se hodne setrilo.

    a bezpecnost u bank radsi neresim, protoze si myslim, ze to musi bejt super paskvil vsude :))
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    jdu do banky a vsechno v poradku do te doby nez ta slecna/pani/pan za prepazkou nesahne na pocitac. nez stihne napsat me jmeno bez preklepu presne vim, co pouziva ta banka za system, jakou ma priblizne infrastrukturu co by se dalo udelat lip... a pak odchazim znechucen nizkou bezpecnosti. jo, a delam takovou tu trosku drazsi IT de*ku pro vsechno. (pokud vas to zajima u mne vyhrala unicredit bank. a rozhodne ne kvuli poplatkum)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    ZUZKAOU: nejsem psychiatr, ale vidím depresivní lidi pořád, takže už poznám speciální výraz obličeje
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GATTA_NERA: šusty šusty šusty v mentální kartotéce - neříká se tomu indukovaná psychóza? *


    *Metadeformace!
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    Kamarádům partnera dělám diagnózy depresí, už to poznám z obličeje :)
    Když jim to řekne, jsou překvapení a pak po čase dojdou, že na tom vlastně něco je a jestli jim můžu něco napsat
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    já se pro změnu každému snažím prodat webhosting/serverhousing nebo internetové připojení.. dřív nebo později se na to vždy stočí řeč (podle toho, čím se ten člověk zabývá, nebo kde bydlí...)

    fakt. a občas jsem i úspěšný....
    LANDRIEL
    LANDRIEL --- ---
    ELIZHANNAH:
    ECLECTICA: tuhle jsem podepisovala smlouvu v realitce, a než jsem ji pročetla, opravila jsem jim tam překlepy a čárky :D Jdu se léčit :)
    DANUNA
    DANUNA --- ---
    Takova lehci kamosova deformace (nedavno jsem davala do hlasek ;)

    [ DANUNA @ Nejlepší hlášky, hlody a kecy ]
    KIKOLKA
    KIKOLKA --- ---
    ECLECTICA: klasika :)
    ELIZHANNAH:
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ECLECTICA:-))) Hele, to nejsi vůbec sama :-) Jednou jsem navštívila jedny stránky nějaké ženské na netu, a měla tam nějaký hrubky... no neodolala jsem a napsala jsem jí na soukromej mail, že jako web pěknej a kvalitní, akorát škoda těch hrubek a že ji na ně chci jenom upozornit, nic ve zlým :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Já jsem nedávno na jakési seznamce jedné slečně psala, že má v profilu hrubku :))
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Já jsem zase svého času pořád rozebírala, jak kdo mluví, jakou má výslovnost, jestli ok, nebo nedbalou, případně hyperkorektní, ovlivněnou nějakým nářečím... jestli volí výrazové prostředky spisovné nebo slangové... a to i u filmů, u průvodkyň na zámcích, u kamarádů... fuj :-)) a nejhorší bylo, že jsem se zaboha nemohla soustředit na obsah jejich sdělení :-))) Zaplaťpánbůh to už částečně zmizelo a teď je to takové snesitelné, že vnímám dobře obojí, jak formu, tak i obsah.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    Ahoj, já koukám na lidi v tramvaji a sleduju jaké mají choroby, maso doma pitvám a nesnáším seriály o lékařském prostředí, hádejte co dělám za práci? :))
    TIKA
    TIKA --- ---
    resim kazdou ceduli, kazdy letak, kazdy plakat, kazdou stranku v casopisu, kazde logo :D nemuzu si nic v klidu prohlidnout aniz bych nezkoumal, jestli je to dobre udelany, nasázený, jestli kompozicne vse sedi, srozumitelnost, rozpaly v typografii...nekdy si i sam zkusim jestli by to nešlo udělat lépe / šílený :D

    nekdo mi da vizitku nebo letacek, hned mu reknu co je spatne a co je dobre a jak by to jeste slo, informace je pro me az druhorada vec :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OKEYA: Trifid je hnusná invazivní mrcha i pro nebiology ;-)
    RADU
    RADU --- ---
    OKEYA: koukam máme oborově podobnou deformaci:)))

    do gymplu kde sme měli šílenýho biologa a poznávačky ze všeho co lze sem čemukoli zelenýmu na zemi řikala tráva:) od tý doby ale čumim jen do země a určuju si plevele (další navazující deformace z vejšky z herbologie)
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    Moje vnímání rostlin (jako botanika) je taky dobře deformované. Krásně růžově kvetoucí netýkavka (Impatiens glandulifera) je pro mně hnusná invazní mrcha, zatímco ušlapaná tráva na cestě někde ve Středohoří (Sclerochloa dura) je nádherná. Tu kurzívu jsem dodal pro jistotu, kdyby někdo pochyboval ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A teda po dvou letech práce školního psychologa jsem se přistihla, že i na seminářích pro dospělé používám podobné taktiky lektorování, jako na děti na prvním stupni. A že na sociální pracovnice a na učitelky to překvapivě funguje. No raději jsem pak ze školství odešla ale vzhledem k tomu, že plánuju od září návrat, tak uvidíme.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Asi nejvypečenější bylo, když jsme se se spolubydlící učily na zkoušky ze speciální psychopatologie (psychiatrické diagózy). Jako že člověk u sebe najde tu chorobu, o které čte, to je běžné.

    My jsme zvládly zcela nevědomky vykazovat chování zrovna té diagnózy, co jsme se učily. Chudák zbytek tehdejšího privátu.

    A jinak se sice snažím vypínat profesní myšlení když mi za to zrovna nikdo neplatí (vono to civilistům oprávněně dost leze na nervy), ale při pohledu na dětské kresby mi to moc nejde. Ještě že normální dospělí bežně nekreslí strom a nebo lidskou postavu :-)
    RADU
    RADU --- ---
    nehledě na to jak si člověk upravuje už třeba jen výbavu domu podle svýho zaměření:) spolubydla má všude vyvěšený kravičky, hrnek s ovečkama a koněma apod. (je technik na katedře veteriny) a já zas mam na každý druhý věci kytku, na oblečení, tapetě mobilu, spořiči, ploše, obrázku, kalendáři, hrnkách, talířích.......o počtu kytek doma nemluvě.))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Teď už mám jenom takové ty "normální" zdravotnické deformace (jsem veterinářka), ale jeden rok jsem jezdila i do kravínů a jak jsem si zvykla pohybovat se po volném ustájení a uvolňovat si cestu mlaskáním a pohvizdováním, tak jsem v šoku zjistila, že když nakupuju v supermarketu, tak mám tendenci taky na to překážející "stádo" v uličkách zamlaskat :o) A dost možná, že by to i fungovalo :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam