• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XARGHREMOSKA ...recepty, tipy & triky

V Remosce můžeme nejen péct a zapékat, ale i dusit, smažit, grilovat, připravovat toasty, ohřívat i rozmrazovat a rozpékat.
    Můžeme v ní připravit oběd i večeři, aniž bychom k tomu potřebovali sporák nebo vařič.

FILTHY_SAD_EMO vzkazuje: jídlo z remosky má chutnat po hliníku! :))
    rozbalit záhlaví
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    TRISSIE: XARGH:
    Dejte pak vědět jak. Mě se zatím nepovedla. Sníst se to dalo, ale...
    XARGH
    XARGH --- ---
    TRISSIE: vic se hodi ta nizsi misa, teplota bude nizsi nez pozadovana, ale za 45m+ se dopece.

testo stejne jako na pizzu myslim
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám chuť udělat v remosce foccaciu, máte někdo vhodně naškálovaný recept? remosky mám dvě, malou i velkou, takže v tomto ohledu je to jedno, na jakou velikost recept bude.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    V holesovicich v tom vetešnictví vedle šatníku mají dvě vělké remosky s okýnkem ve stavu A+ za 500/kus
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ježto je ten podzim, tak jsem vám chtěla říct, že jablečnej crumble (jablka na kostky promíchat s cukrem a skořicí, navrstvit do remosky, posypat drobenkou z másla, (polo)hrubé mouky, cukru a třeba vloček nebo ořechů, zapéct cca půl hodiny) je z remosky naprosto geniální!
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Remoska® S22 4l Classic/Dua Stojan náhradní díl k Remosce R22 - Remoska
    https://shop.remoska.eu/prislusenstvi/s22-stojan-pro-grand-teflon/
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XARGH: Nový remosky (jako třeba ta moje) mají ten podstavec z nějaké umělé hmoty. Běžně na tom peču. Co je to zač už najdeš.
    XARGH
    XARGH --- ---
    ERGOSUM: jaky plastový? Nic takového jsme tu neprobírali...
    Potřebuji něco stabilního, abych obsah mohl bezpečně horký promíchat...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XARGH: Ten plastový poslouží.
    jinak jde použít třeba kachlík.
    XARGH
    XARGH --- ---
    prave testuji tento AI recept :)

Kuře na paprice s klouzky v remosce

Ingredience

• Celé kuřecí stehno
    • Podušené klouzky (houby)
    • Cibule (1 větší)
    • Česnek (2 stroužky)
    • Mletá sladká paprika (1-2 lžíce)
    • Smetana na vaření (100 ml)
    • Mouka nebo jíška (na zahuštění)
    • Sůl, pepř, kmín
    • Olej nebo sádlo na osmažení
    • Trochu vody nebo vývaru

Postup

1. Příprava cibule a koření: Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky nebo prolisujte. V remosce rozpálte olej nebo sádlo.
    2. Osmažení kuřete: Kuřecí stehno osolte, opepřete a lehce posypte kmínem. Dej ho do remosky a osmaž dozlatova z obou stran (případně jen lehce pokud dáváte přednost delšímu dusení). Vyjměte ho stranou.
    3. Základ omáčky: V téže remosce osmahněte cibuli dozlatova, přidejte česnek a po minutě zaprašte paprikou (pozor, aby paprika nezhořkla).
    4. Přidání klouzků: Přidejte podušené klouzky, krátce promíchejte.
    5. Dusení: Vraťte kuřecí stehno do remosky, přidejte trochu vody nebo vývaru, aby bylo maso částečně ponořené. Zakryjte a dusťe v remosce na mírném stupni (nebo v troubě na cca 160 °C) asi 45-60 minut, dokud nebude maso měkké.
    6. Zahuštění: Pokud je omáčka řídká, připravte si jíšku nebo rozmíchejte mouku ve smetaně a přimíchejte do omáčky. Vše krátce provařte.
    7. Dochucení: Nakonec zkuste, případně dosolte, přidejte pepř a trochu smetany pro krémovost.

Servírování

Podávejte s knedlíky, těstovinami nebo bramborem.

Dobrou chuť!

XARGH
    XARGH --- ---
    XARGH: mam tuhle krasnou remosku s okynkem, ale chybi mi k ni stojanek :(

nevite, kde ho sehnat nebo cim ho nahradit?

hlinikova nadoba ma u me zmereny dolni prumer 21cm, horni 25cm
    XARGH
    XARGH --- ---
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Já příležitostně používám Remosku s elektrickým vařičem. Horní a spodní ohřev. Efekt je hlavně na začátku,
    A pak přihřívání a temperování (vařič na málo).
    Na větší teploty je lepší péct jen svrchu a na tom plastu (tedy když nemáte ještě vychytanější podložku :-)

Plyn s plotýnkou nevidím problém, bez plotýnky se obávám zkrouceného dna.
    Ešusy se na liháči nekroutily, tak by neměla ani remoska.
    ANCHIE
    ANCHIE --- ---
    RAINBOF: Tyjo tak tuhle se stojankem presne mam! To musim nekdy zkusit s tim varicem jestli to fakt funguje…
    Ja ten stojanek pouzivam hlavne v lete, kdy remosku postavim na dlazbu v koupelne a pecu tam, aby se mi zbytecne neohrival byt pecenim :-)

Diky za oziveni.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MOIRAIN: no jasny, je to precijen kov ale me prekvapilo ze oni s lihacem uz pocitali v designu toho stojanku.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    RAINBOF: tak jako ty hliníkový misky se daj dát normálně na sporák, že jo...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    XARGH: no pockej ale se dvojjitym dnem prave. dohromady to ma kapacitu jako prase.

HUT je ta remoska co jsem ji fotil zde: [RAINBOF @ REMOSKA ...recepty, tipy & triky]
    nema napis REMOSKA (tenhle nazev to dostalo az po znarodneni)

Hut, Uher, Tyburec

První prototypy budoucí remosky vznikly v letech 1953 až 1955. Vynález byl zpočátku nazván počátečními písmeny příjmení „otců konstruktérů“ - HUT (Oldřich Homuta, Jindřich Uher a Antonín Tyburec).

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/remoska-vareni-panev-zapekani-vareni-peceni-vyroci-60-let.A240720_071509_ekonomika_ivos
    XARGH
    XARGH --- ---
    RAINBOF: žádnou HUT neznam, ale principielne, proc ne, proste taková hluboká pánev :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Prave jsem se dozvedel, ze kdyz nemate elektriku tak remoska HUT ma stojanek kulaty proto aby se dole dal zapalit lihovej varic. je tohle vubec mozny ? to je nejak moc vychytany...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    LADY_MYSKA: to bych neudelal :) do tohoto jidla prave nic kyseleho navic by to nebylo za par minut :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RAINBOF: no a kdyz tam hodis rajčata, mas skoro leco
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam