• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XARGHREMOSKA ...recepty, tipy & triky
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    Brambory na měsíčky (ideálně neloupané, rané), klobáska/špek/párek/maso/škvarky, hromada česneku, cibule, cherry rajčátka na poloviny (čtvtiny, pokud nejsou úplně cherry), oblíbené koření (sůl, pepř, grilovací, klidně i trochu divočiny, anebo nejsnadněji kořením na pečené brambory), dáme do remosky (pokud máme mastné maso, nemusíme vymazávat, jinak lehce pokropíme rost. olejem nebo pomastíme sádlem). Pečeme, chodíme očuchávat, občas můžeme lehce promíchat/prostřást.
    servírujeme horké, zapíjíme pivem (pokud jsme prasata, podmáslím).
    SHONA
    SHONA --- ---
    Kotlety se sýrovou omáčkou

    nastrouháme sýr (eidam, čedar..),zalijeme šlehačkou-1 kelímek
    Lehce nasolíme kotlety(nebo krkovičku s kostí)-vložíme do remosky, polijeme šlehačko-sýrovou směsí a pečeme
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Moje oblíbená obrácená buchta:
    Remosku dáme na sporák a hodíme do ní kousek másla a vlašské (popř. jiné) ořechy. Po chvíli až začnou vonět tak přidáme tak 2-3lžíce medu (podle sladkosti jablek). Promícháme. Na to naházíme nakrájená jablka (ideálně bez šlupky) - tak 8 kousků - prostě čím víc tím líp, ale aby se Vám to tam vešlo;) UŽ NEMÍCHÁME - jenom můžeme jablka jakoby stlačit aby si sedla a vyplnila dobře prostor... Sporák zmírníme a necháme chvíli bejt. Mezitím si umícháme těsto - 1,5 hrnku polohrubé mouky (nejlépe hrubá špaldová+hladká celozrnná) , 2 vejce, půl hrknu cukru (nejlépe tmavý), kypřící prášek, větší lžíce másla (nejlépe rozpuštěné) a mléko aby těto bylo tekuté.

    A těď akce - v remosce máme ořechy s medem a na tom jablka - ty poprášíme skořicí a nalijeme na to těsto a párkrát s remoskou klepneme aby jsme vyklepali vzduch. Necháme ještě tak 5 minut na sporáku a pak zavřeme a pečeme. Když je těto hnědé tak zkusíme párátkem ( musíme píchnout pořádně až dolů, protože dole může být syrové, ale většinou už je hotový - pokud nebude tak doporučuji dát na chvíli na sporák aby to peklo ze spoda). A chvíle napětí - vezmeme nůž a objedeme okraje a ještě HORKOU (nutné!) vyklopíme na talíř. Co upadne nebo zůstane na remosce buď snímě nebo nahňácáme nahoru.

    Takhle je pečená v troubě, ale v remosce je lepší;) a pozor vyvolává závislost - já jí pro muže peču skoro každej víkend;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam