• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XARGHREMOSKA ...recepty, tipy & triky
    BRAMBOROVANAT
    BRAMBOROVANAT --- ---
    SAL: aha tak to je divné no, to neporadim.
    SAL
    SAL --- ---
    BRAMBOROVANAT: Nejde. Prostě jen zapneš/vypneš, z čehož jsem byla zezačátku dost na větvi :D
    Přikrýt jsem zkoušela, to mi to zůstalo tekuté celé :(.
    BRAMBOROVANAT
    BRAMBOROVANAT --- ---
    SAL: a nejde u té nové regulovat teplota? a nebo co ty koláče přikrýt nejdřív alobalem, pak sundat a nechat dopéct vršek?
    SAL
    SAL --- ---
    BRAMBOROVANAT: Hmmm to je ono, dušené.

    LUSY: takže máš tu hliníkovou, chápu-li to dobře,?

    Myslíte, že by to mohlo vyřešit zakoupení hliníkové nádoby?
    BRAMBOROVANAT
    BRAMBOROVANAT --- ---
    SAL: no já mám starou remosku - hliníkovou a vždy mi všechno upekla. Slyšela jsem, že ty nové teflonové jsou na prd, že všechno spíš dušené.
    LUSY
    LUSY --- ---
    Jak které, třeba makovec jsme dělali hodně vysoký, skoro celá ta vyšší stará remoska. Ale třeba quiche dělám nižší - tak ty 3 cm.
    SAL
    SAL --- ---
    LUSY: A jak vysoké je děláš?
    LUSY
    LUSY --- ---
    SAL: Teda já žádná kucařka nejsem ale peču koláče bez formy - prostě to těsto dám přímo do remosky (jen pomazu másle, případně vysypu strouhankou) - většinou to vyjde, občas ne :)
    SAL
    SAL --- ---
    Ahoj, asi mám dementní remosku. Použila jsem jednou tu samou formu na dort/cokoliv jako BRAMBOROVANAT , nicméně totální neúspěch, nahoře černé, dva milimetry pod povrchem tekuté. Tak to mám ostatně se všemi litými koláči, maximum se mi podařilo docílit 2cm výšky, jak je to více, dole se to nepropeče. Používám s relativním úspěchem silikonovou formu na bábovku (jen jsem ji musela trochu ostřihnout spodní kraj, byla vysoká), ale i tu, když je babice svrchu krásně upečená, musím vzít, podložit spodek utěrkou (aby se zatím upečená část bábovky nevysypala, mezi krajem těsta a okrajem formy je ještě místo) a otočit, nechat dopéct ten vršek.
    Maso peče pěkně, ale přijde mi, že vše pouští ohromně moc šťávy a ta tam příliš dlouho zůstává.

    Je to normální, nebo ne?
    Remosku mám dva roky novou, teflonovou, grand.

    (všechny použité recepty jsou ozkoušené mou maminkou, výbornou kuchařkou, takže tam chyba není..)

    XARGH
    XARGH --- ---
    CAPTAIN_TACUD: diky, kapitane! :) pridal jsem na nastenku. budete-li nekdo podle teto kucharky neco varit, nezapomente se podelit o zkusenosti.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    MONJIE: A remosku už ne? Nebo proč ten smutek? :-)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    buuuuu az se prestehujeme tak budeme mit elektrickou troubu, buuuu
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Uložto - Vaříme v remosce.pdf
    http://www.ulozto.cz/6385547/varime-v-remosce-pdf
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    o remosce!

    Pod pokličkou: 8. 12. 2010 — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1092592063-pod-poklickou/410236100091029/
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    BRAMBOROVANAT: super.. ozkousim :)
    BRAMBOROVANAT
    BRAMBOROVANAT --- ---
    PHOE3E: takhle celý :)
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    BRAMBOROVANAT: a dáváš to tam i s tím dnem? nebo jen ten obvod?
    BRAMBOROVANAT
    BRAMBOROVANAT --- ---
    já používám tuto

    pečící papír pod to nedávám, jen když leju těsto přímo do remosky.
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    ukazte prosim jakou dortovou formu mate na mysli? a pod formu pecici papir? me napadlo koupit v domacich potrebach mensi formu na babovku ale nevim jestli by ten silikon nebo nerez bo z ceho ta forma je vydrzel
    BRAMBOROVANAT
    BRAMBOROVANAT --- ---
    PHOE3E: já peču koláče taky v dortové formě. Mám tu velikou remosku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam