segedin z remosky, tak tri porce, michat kazdejch 20 minut, pak podlevat at to nevyschne:
punk style:
1. v remosce smichame 400g plecka na kostky 3cm, pul pytliku zeli, cibuli na kostky,deset deka speku nebo slaniny na kosticky, 2-4 pl sladke papriky, mlety novy koreni 1cl, kmin 1cl, 2-3 bobkove listy, pul bujonove kostky nebo ekvivalent. 200-300ml horke vody,sul 1-2cl
2. po 1-1,5h pridame necely kelimek smetany 33% ve kterem rozmichame lzici mouky, varime jeste 5 minut
nebo to same s kysanou smetanou a jogurtem, coz zas tak moc nevarime
na zaver vareni doladime slanost, opeprime a pridame rovnou petrzel.
nerd style: smazime maso s cibuli, az se zatahne, pridame slaninku, az se vysmazi, pridame koreni, zamichame odstavime na par minut, pak znova zapneme, podlevame prubezne pri michani vzdy cca panakem kvalitniho vyvaru. zeli pridame az na poslednich 20 minut.
TRISSIE: ocekavej nizsi teploty 160-180 stupnu udajne, ke zhnednuti a karamelizaci u mrkve co jsem zkousel dochazi. taky to chce parkrat promichat. treba kazdych 20minut. blby je kdyz se ti zacne vrsek pripalovat. to ale poznas po cuchu...
Bezpečnost potravin A-Z
https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92038.aspx