• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAZMONGREEN BUILDERS - Zahrada - návody na zakládání a údržbu zahrad - rady a řešení, ptejte se, podělte se o své zkušenosti
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    THEODORT: kam ji ulozit mam,jak sudnat vim taky.
    Me jde o zkusenosti s folii,nechci poradit at si poridim sklenik
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    THEODORT: sklo do oblouku neohnu
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    LINKOS:
    THEODORT:
    resp. pokud nemas nejakej genialni system jak folii na zimu bez poskozeni sundat a uschovat do sucheho a teplotne stabilniho prostredi, tak sklo
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    LINKOS: sklo
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    nejake doporuceni folie na foliovnik,vali se mi tu nevyuzita konstrukce. Neco co se nerozpadne po jedne sezone...
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    KUTAS: Pokud je jeden kůl tak to vizuálně zas tak moc nevadí a nevidím důvod proč to tam další rok nenechat...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    KAZMON: jen jeden kůl. Větrná hůrka to není, ale občas fouká opravdu hodně - klasická zástavba, jak se dělají takové ty větrné díry mezi domy.
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    KUTAS: Ono tři roky na zakoreneni je dost i v jílu, průměr kminku víc jak deset Cm bych se asi nebál.... celkové bych se po třech letech nebál.... nicméně záleží na sile větru, pokud ste na větrný hůrce tak třeba ještě rok počkej. Mate tam kůl nebo tři kůly u stromku?
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Když vysazujete větší stromy (2-3m), kolik let u nich necháváte ten držící kůl? Mám už takhle 3tím rokem jednu sakuru a jeden javor... oba mají přes 2m a pořád ještě mají malé přírůstky - máme tady hodně jílové podloží a zjevně se jim nekoření dobře. Jen já bych ty kůly dal už pryč, ale prý mám ještě počkat.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    HYSTERIA: buď vysadit nanečisto někam do rohu, klidně vedle sebe a zahrnout, nebo naskládat vedle sebe a zahrnout štěpkou, kurou, kompostem.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    HYSTERIA: tak pak opravdu radši přihrnout..., ale v tomhle úplně odborník rozhodně nejsem. Měl jsem takhle přes zimu vcelku velké buksusy.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    KUTAS: ještě dodám, že zemní práce dodělají na jaře.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    HYSTERIA: Dokud puda nezamrzne, tak muzes sazet.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Zdravím, jdu si pro radu. Pořídili jsme na (nově vznikající) zahradu stromy v balu s tím, že se měli sázet teď na podzim. Bohužel okolnosti nedovolí dodělat zemní práce a s výsadbou se bude muset počkat, což byla varianta se kterou jsem nepočítala.

Poradíte jak pečovat o stromy v balu? Jestli přes zimu přihrnout zeminou, případně další tipy k tomu, aby měli co největší šanci, že to přežijou, než budou moct být vysazeny? Jsem z toho trochu zoufalá.

Díky!

LINKOS
    LINKOS --- ---
    da se doporučit nějaký pařník co se nerozpadne po prvním vetříku? To co pradavaj třeba v obi,vypada hrozně chatrně.
    Pak jsem koukal vyhledove na skleniky http://www.vp-sklenik.cz/
    Mate s nimi nekdo zkusenost? Chtel byl nejaky velky asi 3,7 sirka,delka asi 8-10metru...
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    KAZMON: Díky za tip. Letmo jsem koukal a významně pod 10k jsem nenašel nic, cé by vyhovovalo - mělo pojezd i mulčování
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    Sháním nějaké travní osivo do stínu, aby tam ten trávník byl pokud možno co nejkompaktnější a prosperoval. Bude pravidelně zaléván, takže není nutné nic suchomilného. Jde mi o konkrétní druhy trav, případně i tip na hotové směsi od kokrétních výrobců.
    Dále sháním travní osivo do svahů, aby byl trávník taktéž co nejkompaktnější. Svahy máme slunné i stinné, takže potřebuji tip pro tu i onu variantu. Vše bude opět zaléváno.

Děkuji.
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    KORKMAZ: Nejlepsi volba pro mensi zahradu je Viking řady dvě čili
    MB 2xx by se do osmi tisíc mělo vejít ... nic jinyho Viking v poměru cena/kvalita neexistuje

Ještě bych chtěl vyzdvihnout ty aku, velice pohodlný... tj spis pro zajímavost nebo na zeptáni, protože pro takovou plochu by se muselo sáhnout do vyšší řady a ta cena by byla okolo 12/13 tisíc

Zahradní sekačky | VIKING
    http://www.stihl.cz/Produkty-VIKING/1700/Zahradn%C3%AD-seka%C4%8Dky.aspx
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Poradíte nějakou benzínovou sekačku s pojezdem, na plochu trávníku tak 400m2? Doteď máme asi 16 let starou z mountfieldu s americkym motorem - už má svoje za sebou a potřebuje nahradit. O ceně nemám ponětí, ale na heurece jsem viděl něco už od 5K a na mountfieldu jsou ty ceny zkreslený těma jejich permanentníma akcema
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    SNUPAK: no ta kratká odpověd mi byla jasna od začátku. V září však rodím, takže rýč nepřipadá v uvahu. Jsou tam cca 2m vysoké plevelnaté rostliny a ty jdou celkem dobře vytrhnout i s kořenem. Tak jsem myslela, že bych to mohla s kámoškou vytrhat, co půjde, a pak nasadíme muže a rýče a lopaty. Pilu a nůžky ještě zvládnu, o pot a slzy/sprostá slova se podělím :D
    Maliny hluboko ostříhat, myslíš ustřihnout uplně u země jenom stare vyhonky, nebo i relativne mlade, tudíž všechny?

LINKOS: no s těma jahodama a radikálním řezem nevím jestli si o tom nebudu muset popovídat s majitelem. Jinak jsem zjistila, ze se jahody rozrostli tak nějak chaoticky celkem všude. Takže něco určitě vystříhám/vytrhám.
    To zelené hnojivo je super napad!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam