• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    AIJA
    AIJA --- ---
    TAPINA:
    Nejde o řízek ani o vajíčka natvrdo :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JUPIII: To mi náhodou přijde lepší, než ten řízek.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TAPINA:
    Recese. To bylo pouze demonstrativní a naschvál, takže jim udělalo hrozně dobře, že dospělé naštvaly a vyvolaly konflikt...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: chápu, že děti by si moc rády daly mekáčí věci a kolu. ALe přijít mi domů z výletu, že to utratilo stovku (?), víc (?) za sváču v mekáči a že tam měly trávit velkou část času, šla bych učitelku zardousit.
    Ta třída, co jsem viděla v Šárce byla zjevně pražská. Prostě pěší výlet do přírody si usnadníme mekáčem, děti budou na větvi a my mít méně práce.

I u dálniční benzínky jsem se nejednou setkala se skupinou dětí vypuštěnou na svačinu. Ne na čůrání, na půlhodiny času u benzínky, účy (úči?) si dávaly kafe. A děti objednávaly kafe, taková ta divná pečiva, limonády a čokolády.
    Nejde o trochu hříchu a cukru na výletě, spíš o to, jak astronomická bude útrata na výletě benzínka / hrad Kuks / benzínka nebo mekáč. Pak se člověk nemá divit, že sociálně slabší tvrdí, že nemají na školní výlety.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    TAPINA: no protože jsi nezažila 2 vejce natvrdo, chleba s máslem a sůl v ubrousku.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AIJA: Co to je za divný děti? Studenej rozmáčenej řízek bylo moje pravidelné výletní trauma, a oni tomu dají přednost před mekáčem, jo?
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    Při školním výletě do Prahy učitelky taky strčily děti do mekáče, prý dvě hodiny rozchod...Jenomže náš buřič děcka zpunktoval, do toho mekáče zasedly a každej vytáhl svůj řízek a flašku s pitím. Schválně se nenechaly vyhnat, že paní učitelky říkaly, že tam mají počkat...:-D
    AIJA
    AIJA --- ---
    DIVA:
    Od tisícovky nahoru...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VALENTINA: družinářky a učitelky bych snad fackovala.
    Onehdá jsem viděla u mekáče v Praze, jak tam dorazily dvě učitelky s celou třídou cca 11-13 let (nemám odhad), asi na školní pěší výlet směr Divoká Šárka, a poslaly děti dovnitř na jídlo.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VALENTINA: teď jsi mě teda paradoxně uklidnila, poněvadž B. má ve 3,5 letech 15 kilo a já si říkám, jaká je to chudinečka sušinečka... ale u doktorky byl ohledán, zvážen a změřen a shledán v normě, což mi dost ulevilo.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MADIETTA: hm, no právě. Naše děti sice jedí docela dost, ale jsou hubení jak lunt...zvlášt FIlip mi dělá starosti, jelikož má stále jen 14 kilo. Což se mi ve 4 letech zdá dost málo...držel se pořád aspoň na pátém percentilu, ale teď se obávám, že to bude horší.
    A jak vysvětlit 7 leté, že brambůrky jsou hnus...doma to nejíme, max. někde na oslavě nebo tak, ale po plavání to dětem zakoupila družinářka. M. byla dotčena, že já jsem jí to zakázala a ostatní to jedli...achjo, argumentovat tím, že se po tom tloustne je mimo, jelikož to jí myslím fakt nehrozí.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ZUZKAOU: Už i to ze zoufalství proběhlo. Naštěstí se ukázalo, že to, co je podstatou tohoto jídla, jsou těstoviny, takže je podávám nenápadně obalené rozmixovaným masem. Někdy mi to i projde. Ale to už jsme se dostaly dost mimo téma klubu, myslím, že na "nežere a nežere" jsou tu vhodnější:c))

MADIETTA: Hele, nebýt toho, že ho muž přenesl k číslování, tak nevím nevím, jestli bych věřila, že je doopravdy můj:c)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MALKE: ha, nemáme děti z jednoho vrhu? :-D Náš mrňka taky rád rizoto a já si říkám, aspoň že tak :-)))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MALKE: rýže s hráškem je výrazně lepší, než těstoviny s kečupem ;-)
    MALKE
    MALKE --- ---
    ZUZKAOU: To vím;) Ale vadí mi ta jednotvárnost, potíž je, že se taky může rozmyslet, že bude požívat pouze palačinky, a tohohle nevyhladovíme, zkoušeli jsme;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MALKE: na rýži s hráškem není nic špatnýho. Sejra na to nepropašuješ?
    MALKE
    MALKE --- ---
    TAPINA: Když se mi nechce vařit, tak je mi houby platné, že uvařím za pár korun;) To jen tak pro pořádek, nemyslím, že by bylo o čem se dohadovat - ano, život bez instantních polévek a škrobových blbostí je výživově kvalitnější.

DIVA: Nemusí fungovat. Synovi jsem to dělala, přestal to jíst. Netuším proč. Domácí rozpozná od kupovaného i v originálním balení, patrně po čichu, nebo nevím - a pochopitelně neomylně volí kupované (zkoušela jsem takhle dělat lipánka, což by měl být čistý tvaroh, smetana a kakao: domácí jsem musela sníst sama, ačkoliv ta chuť byla oodle mě prakticky identická).

MADIETTA: Asi tak:)) Teda, pravda, Kostíkům odolávám, stejně jako odolávám jeho snaze živit se výhradně lentilkami (ano, tu chuť na sladké má po mně). Ale mnohé jsem už vzdala, například snahu o vyváženou stravu. Maso podsouvám v minikouscích a pokorně ho vyhazuju do koše, a vcelku jsem ráda, že za den sní půl banánu a housku. I když poslední dva dny slavíme, neb jsem v těhotenské chuti udělala "školní" rizoto, a dítě teď neustále vyžaduje rýži s hráškem. Měl to včera k obědu, k svačině i k večeři a dlabe to zas. Nadšená z toho nejsem, ale lepší než kaše a lepší než drátem do voka.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MALKE: Kostíci jsou sajrajt strašlivej, ovšem když máš dítě drobečka hubeňounkýho, kterej považuje jídlo za obtěžující vyrušování od zajímavějších činností, děkuješ Bohu, že vezme na milost aspoň toho Kostíka :-/
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BLONDYNKA: já zjevně nemluvit jazykem tvého kmene, fakt jsem ti nerozuměla.
    DIVA
    DIVA --- ---
    AIJA: je to ňáký ten obrovský stroj za x tisíc?
    AIJA
    AIJA --- ---
    DIVA:
    nenene, má to strouhací kotouč.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam