• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    DIVA
    DIVA --- ---
    já žízeň řeším zeleným čajem. dobrý zelený čaj (sypaný, který se rozvine v listy) má svou chuť i bez cukru. žízeň mi to taky zahání, a když neradi teplé, vychladlý je pořád dobrý .)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    No, já teda nevím, podle mého jsou umělá sladidla daleko větší sajrajt než skutečný cukr. Pokud člověk není diabetik, tak bych to fakt nepila. Dědeček mého švagra byl v týmu, který vyvinul aspartam, a dodnes před tím varuje celou rodinu, ať se toho proboha ani nedotknou, že je to příšený jed. To, že se po něčem nepřibírá, ještě zdaleka neznamená, že to je zdravé.

Ostatně kde jsem to teď narazila na tu studii, že konzumace umělých sladidel napomáhá obezitě stejně, jako ten cukr (jenom ten mechanismus je jiný)? Nebylo to dokonce tady? :o))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: dietní colu piju často a za tak velký hřích ji nepovažuju. Funguje mi na chutě na sladké a na únavu v autě. A s trochou vymačkaného citronu je dokonalá.
    Za mnohem větší chybu považuji naivní pití ochucených minerálek bez těch zlých sladidel. Loni (?) byla obrovská kampaň na matonku s přírodní chutí a bez sladidel, ale pití cukru a CO2 nadělá v těle srovnatelnou paseku (pH, přikrytí žízně, vyplavení inzulinu, energie navíc...).
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TORUVIEL: Já naopak colu piju docela dost, to je jediný můj pravidelný dietní hřích. Ale když já často potřebuju kofein a nic jiného než cola zero mi bůhvíproč tak dobře nezabírá.
    DIVA
    DIVA --- ---
    VALENTINA: mi to chutná taky, to se nedá svítit. ale fakt je ten že žaludek tím nadšený nebývá a docela to v něm i poleží. zvlášť když to jíš třeba několik dní za sebou tak to už začneš vážně vnímat že ti není uplně ejchuchu. a normální jídlo je pak docela úleva .)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: hele já taky, na nevolnost byla cola nenahraditelná.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    No jo, jenže pro naše děti není Mekáč nouzovka, ale největší mňamka. Né, že bychom byli nějací pojídači fast foodu, ale nám s manželem to taky celkem chutná a já si nějakého twistra nebo kukuřici z KFC dám celkem ráda. Ono pro ty děti je spojené s tím dětským koutkem a s hračkou v happy mealu, mají to dobře promyšlené, tu marketingovou strategii.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TORUVIEL: To já jsem v prvním trimestru vypila litry coly, protože mi pomáhala na nevolnosti. Vím, že se nemá, protože kofein, a tak, ale zase jsem vůbec nepila kafe ani čaj.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MADIETTA: A chutná ti to? Tuhle jsem si dala colu, po celé těhotenství jsem ji nepila. Vůbec to nebylo dobré, asi jsem odvykla. A to jsem ji dřív pila hodně, hlavně tu light.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TAPINA: já si takhle vždycky přesně jednou za půl roku koupím tubu Pringles. A celou ji na posezení sežeru. Nejlépe s colou. :-D
    MALKE
    MALKE --- ---
    TAPINA: On u spousty lidí je problém, že jednou za čas zajdou na Twistera, jednou za čas si dají bramboráky, jednou za čas si koupí u stánku pizzu... a než se nadějou, říkají "před deseti lety a před třiceti kily":))

Ale na mém názoru to paradoxně nic nemění:c)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak nějak. Jednou za čas si zajdu na Twistera, protože mi prostě chutná. Jendou za čas = jednou za několik měsíců, z toho nikdo neztloustl.
    MALKE
    MALKE --- ---
    TALENKA: Ono na jednu stranu člověk nemůže čekat, že v klubu o obezitě někdo bude McD nebo KFC hájit, ale na druhou stranu... Já si myslím, že člověk by měl mít zdravé návyky v tom smyslu, že KFC se nežere denně, je to nouzovka, ne pochoutka. Osobně ani u jednoho nejím, protože McD mi vždycky přišel hnusný a smrdí to tam - respektive, abych nekecala, tak za poslední rok jsem měla tuším dvakrát zmrzlinu s lentilkama -, a po KFC mě pálí žáha, pámbu ví, co do toho cpou. (Tak jednou za půl roku jím u Burger King.) Ale nic se nemá přehánět, pokud člověk netrpí nadváhou nebo něčím, co by ve SPORADICKÉ konzumaci tohohle typu jídla bránilo, tak bych z toho nedělala největší zlo lidstva. Největší zlo lidstva je nedostatek smyslu pro míru, ne existence smaženého kuřete.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KOCHANSKA_CH: v tom případě na výlet si taky dělám lepeňáka z knackerbrotů a většinou si vezmu ovoce a třeba očištěnou papriku, synovi vezmu do mističky příkrm, je-li někde možnost to nechat ohřát nebo ovoce s jogurtem a keksíky.
    ELIZHANNAH: no jo, to ona vám ty lepeňáky zavíděla :-)
    TALENKA: já mám kfc vedle baráku a úplně mě to deptá, jak děti z nedaleké školy vždy míří tam a jak vypadají :-(
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    Asi budu smažena v ohni pekelném, ale zrovna minulý týden jsem byla se dvěma třídami sedmáků v Brně. Poznamenám: učím na škole v městyse v Moravském krasu. Měli jsme možnost dát 20 minut rozchod, než půjdeme na vlak. Dali jsme ho na Svoboďáku. A ano, 90% dětí se rozběhlo do KFC neo do Meka. Zbytek si v Omeze koupil zmrzlinu! a nechal si vysvětlit, jak se na Lulinovi určuje čas :) A já jim toho meka a KFC dopřála, protože vím, že to pro ně byl velký zážitek, ke kterému se jinak dlouho nedostanou (není kde) a že se mezi svými vrstevníky necítí out, protože si sami objednali u Meka hranolky. Nechodí tam tak často, aby je to poznamenalo, spíš je zničí energy drinky, které nezávisle na mekovi chlemtají v neuvěřitelném množství a rodiče jim to povolují :-/ A až ta pekelná puberta se svou stádností skončí, sami dojdou k tomu, že je to drek (i když twistera si ráda dám :)). A nebo taky ne.
    A co se financí týká - myslím, že pokud se venkovské dítě vydá do města, ti rodiče, pokud nejsou totálně mimo, s tím počítat musejí. A podle dětí se zdá, že počítají...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KOCHANSKA_CH: byla štíhlá, ale hrozně protivná, takže asi hladová :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ELIZHANNAH: Výchovné. :-) A byla štíhlá a nehladová?
    AIJA
    AIJA --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    Jo to někdy taky proběhne. Ale u Muchy už to není ono, tak krapet sabotujeme i okolí...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KOCHANSKA_CH: tyjo... tím výrazem jsi mi něco připomněla. V prváku na střední se nám jedna učitelka posmívala, že máme na svačinu lepeňáky. Výsledek byl ten, že většina začala házet svačiny do koše a místo toho kouřili cigára, druhá polovina začala přežívat o nízkotučných jogurtech. Jinak ona sama nám vyprávěla, jak si sem tam dá to cigárko, aby neměla hlad a byla štíhlá. Skvělý příklad do života.
    GALE
    GALE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Toasty dělám taky. Dál ovoce a zeleninu, co se dá sníst bez opatlání a musli tyčinky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam