• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TAPINA: Já ty rychlojídla nikdy nemohla, udělalo se mi zle ještě ve městě. Ale ty hnusy občas ze stánků pěkně voněly. :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MALKE: ano, uvažuju o tom už dlouho, ale najít dobrého dětského psychologa je porod. Jednou už jsme byli, po jednom sezení u té paní jsem to vzdala, byla příšerná.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Otevření prvního McD v Plzni si pamatuju. Tenkrát tam fakt děti nechodily, protože na to neměly. První ceny tam byly v absolutních hodnotách vyšší, než jsou dnešní ceny. Ale měli jsme jiné možnosti. Dodnes s láskou vzpomínám na Top burger, kde měly ty nejúžasnější hamburgery na světě - ve velké housce (bulce) třeba rybí filé nebo sekaná a spousta, ale spóóóusta čerstvé zeleniny. To snad i zdravé bylo. Ale na druhou stranu jsem taky ujížděla na hermelínburgr od stánku před Tescem, to byla pro změnu houska s ohřátým roztékajícím se hermelínem, sterilovaným zelím a dresingem tatarka + kečup. Svinsky dobrej hnus :D
    MALKE
    MALKE --- ---
    MADIETTA: Tý brďo, to je mazec... O psychologovi jsi uvažovala? Jestli by z něj něco nevytáhl... (Jestli teda není obecně plačtivější a není to relativně běžný projev.)
    DIVA
    DIVA --- ---
    MOUNTBATTEN: já jídlo nebliju jsem slušně vychované děvče ;)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    MANXX: pekny (a jo, v tom Hamburgu sme byli v srpnu pred tim)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    DIVA: joojo, stanky s langosema.....
    (vzdy si vybavim, jak jista divka sni langos, ceka na autobus a udela se ji zle. Tak bezi ke krovi a v pulce cesty po sobe zanechava pouzity langos. Byl tak hnusnej,ze ani do krovi vyhodit to nestihla:-)) )

Ale Mekac ma v sobe a hlavne tehdy mel punc zapadackyho luksusu. To bylo neco ouplne jinyho, nez klasicky stanky!
    DIVA
    DIVA --- ---
    MOUNTBATTEN: byly tu první fástfůdy. cestou ze školy sme měli jeden stánek s hranolkama a jeden s langošema, střídala sem je .)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Tyhle hrisny jidla, je dobry, se jima otravit:-))

Napriklad Mekaci sem nikdy na chut neprisla, pamatuju si pred dvaceti lety vylet pres Hamburg, kde nas otec zavedl do Mekace (tehdy exotika, v Cesku pokud vim tehdy este nebyl zadnej) - v noci jsem zvracela. Zkusila jsem to s rybim fastfoodem (Nordsee?) o par let pozdeji ve Vidni - vysledek obdobny (coz bylo super,kdyz sem tam pomahala filmarum s prekladem-druhy den po prohyrene" noci sem vypadala uzasne!:-( )

Kola, respektive Kofola mi chutna, pritel si ji obcas domu koupi, ja si dam sklenku..no a par tydnu zpet sem si cetrla a z te dvoulitrovky si furt a furt nalivala......a pak sem v noci nespala, busilo mi srdce....:-))

No a vcera sem se prejedla chlebem, sem ucpana a blbe se mi dycha, takze myslim, ze i pecivo budu od ted jist hodne omezene.

Doufam, ze ty otravy plati na cely zivot!:-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: no jo, když ono dítěti se nezavděčíš. Psala jsem tu, jaké problémy s přibíráním má náš starší syn. Na rozdíl od toho mladšího je skutečně pažravej a mlsnej. Nastavila jsem mu příjem na zhruba 7-8 tisíc kJ, on nemá extra moc pohybu, takže by mu to mělo úplně stačit. Ale jsem z něj na prášky. Zeptá se, co bude k svačině. Řeknu, jogurt a ovoce, a on se rozpláče, protože by chtěl chleba s máslem a medem. Zeptá se, co bude k večeři. Řeknu, knedlíčková polívka, a on se rozpláče, protože by chtěl nudle s lososem. Musela jsem jít do školní jídelny a promluvit s kuchařkama, protože jsem náhodně zjistila, že se přežírá do bezvědomí, chodí si i dvakrát přidat a ony mu klidně dají. Když to zjistil, plakal. Já už nevím, co s ním, kde jsem udělala chybu, z jídla doma neděláme modlu, jíme zdravě... :-(((
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    A když se vrátím k té cole, fakt se stydím, ale když jí vypiju půl litru denně, považuju to za úspěch a hrdinské sebeovládání. Už bez ní nefunguju. Vím, že je to děs, ale v současné době jsem ráda, že je to to nejmenší, čemu jsem propadla...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: jo, oni všichni pořád říkají, zdravé dítě hlady neumře. Věř mi, jsou takový, že by klidně umřely. Jíst prostě nebudou. Sama naštěstí takové nemám, ale znám jich od kamarádek pár.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ARGANNAH: Řeknu ti to takhle: nám ne. Je ochotný nejíst. Teď bojujeme i s pitím, jediný způsob, jak to do něj dostat, je číst mu u toho. Byl ochotný tak nepít cokoliv kromě mléka, že při nemoci skončil na kapačkách.

MAR_TINA: Tož to je blbé, to souhlasím.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zmrzlina může být stejně návyková jako tvrdé drogy – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/zdravi/260921-zmrzlina-muze-byt-stejne-navykova-jako-tvrde-drogy.html
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MALKE: ale nejedla jsem ve škole, nutili(y) nám tlusté maso a tak, pamatuju to utrpení.
    Naopak u babičky jsem sežrala 6 kedlíků ke svíčkový a podobně.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MALKE: jedla jsem cokoli. Co jsem dostala k jakémukoli jídlu doma, jsem snědla. V případě nedojedení bych nedostala buchtu nebo pudink v neděli a tak ;) Máma vaří dobře, vymýšlet jsem začla až v pubertě, typu ne knedlíky, nechci jítra. Ale to máma dokonce podpořila a vařila jiná jídla. o lentilky bych si neřekla, to jsem doma neměli žádné. Taky jsme neměli nutelu a sušenky a brambůrky. Donokonce jsem jedla strašně způsobně, protože za patlání a cintání byl vyhazov od stolu a hlad.

Ti dva magoři mě dokonce trestali zákazem večeře, například za odmlouvání a pod.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MALKE: Tak jako lentilky nakašlat, to souhlasím, ale na druhou stranu, když nechce jíst, tak ať teda nejí, ne? Jak praví klasik, Sibiř naučí. Jenom nesmíte vyměknout a nakonec mu dát to sladké. Nám se to fakt osvědčuje.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GALE: podle wiki původně hledali lék na žaludeční vředy.
    Aspartame - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame
    MALKE
    MALKE --- ---
    MAR_TINA: Zas jestli za to taky nemůžeš trochu ty. Vidím to doma - syn si neřekne o normální jídlo, jeho ochota ho jíst je mizivá. Samozřejmě konám pokusy o to, aby ho jedl, ale stejně řekne tak maximálně, že by si dal lentilky (dostane kulové, nakašlat mu). Jsou mu dva, fakt to nefunguje tak, že by si vzal, co chce, snažím se režim držet hodně, ale i tak prostě inklinuje ke sladkému a k nejezení. A já jenom doufám, že holt bude po tátovi a vylítá to, protože nevidím způsob, jak to změnit, kromě teroru (a věř mi, že i ten jsem krátce zkoušela - a tím nemyslím "pusinko, papej, buď hodnej brouček", tím myslím všechno včetně slz a potu. Jenom na krev dosud nedošlo.).
    DIVA
    DIVA --- ---
    GALE: a naopak kolik populárních drog se vybádalo ve zdravotnictví .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam