• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MALKE: Tak jako lentilky nakašlat, to souhlasím, ale na druhou stranu, když nechce jíst, tak ať teda nejí, ne? Jak praví klasik, Sibiř naučí. Jenom nesmíte vyměknout a nakonec mu dát to sladké. Nám se to fakt osvědčuje.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GALE: podle wiki původně hledali lék na žaludeční vředy.
    Aspartame - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame
    MALKE
    MALKE --- ---
    MAR_TINA: Zas jestli za to taky nemůžeš trochu ty. Vidím to doma - syn si neřekne o normální jídlo, jeho ochota ho jíst je mizivá. Samozřejmě konám pokusy o to, aby ho jedl, ale stejně řekne tak maximálně, že by si dal lentilky (dostane kulové, nakašlat mu). Jsou mu dva, fakt to nefunguje tak, že by si vzal, co chce, snažím se režim držet hodně, ale i tak prostě inklinuje ke sladkému a k nejezení. A já jenom doufám, že holt bude po tátovi a vylítá to, protože nevidím způsob, jak to změnit, kromě teroru (a věř mi, že i ten jsem krátce zkoušela - a tím nemyslím "pusinko, papej, buď hodnej brouček", tím myslím všechno včetně slz a potu. Jenom na krev dosud nedošlo.).
    DIVA
    DIVA --- ---
    GALE: a naopak kolik populárních drog se vybádalo ve zdravotnictví .)
    GALE
    GALE --- ---
    TESSS: Hodně věcí (vynálezů a chemikálií) bylo vynalezeno jako vedlejší produkt armádního vývoje a za totáče to platilo dvojnásob. Nedivila bych se kdyby aspartam byl taky součástí něčeho takového. A bojovat se s ním určitě dá... když ho slisuješ do dostatečně tvrdých koulí a vrheš na nepřítele. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VALENTINA: nanetu už nejsou k nalezní fotky nahých dětí, tak se mi špatně hledá ukázka :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Tak já jsem teda taky na vaření teplých večeří rezignovala (práce + dítě + domácnost + těhotenství = zabiják i daleko energičtějších žen, než jsem já), ale to ještě neznamená, že se mrně nemůže pořádně najíst i studeného jídla nebo že nemá odpoledne nárok na svačinu, zvlášť když má viditelně hlad.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Všechno asi na stravu v dětství hodit nejde. Jsme se sestrou od jednoho stolu, ona se zakulacovala už v předškolním věku, já jsem byla asthenická nebo co, skončila jsem v ozdravovně.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MAR_TINA: hm, když vidím, že moje děti jsou hladové už dvě hodiny po obědě, tak jsi teda fakt musela mít hlad. Je teda pravda, že mě někdy vytáčí, jak často chtějí jíst, mi připadá, že žerou v jednom kuse:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: Ta moje matka mi třeba občas chtěl adopřát dobrotu a koupila míšu nebo koblihu. ALe vůbec jí nenapadlo dělat denně odpolední svačinu a pořádnou večeři. Táta jezdil domů až ve čtvrtek, to mi vařil on, máma byla v práci, a večeře máma dělala až pátek - neděle. Že prý mi školní oběd stačí. Nebyla líná, jen měla pocit, že mi dát večer bramboračku nebo rizoto, je moc.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: ježiš, to nevím, musím se podívat:), každopádně mi to výrazně nezaujalo, takže asi ne. Možná není teda osvalená všude, ale já třeba nikdy neudělala samostatně výmyk, ani jsem nevyšplhala na laně. Ale já byla takové buchtoidní dítě.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Tak ovoce a mlíko/jogurty je naštěstí její hlavní fet. Teda jí i sladké (hlavně svoje milované piškoty v mlíčku, bebečka a sem tam koláč), ale zároveň se fakt hodně hýbe, i když je doma, tak ji nechávám lézt po nábytku a skákat po posteli a běhat. A přijde mi úplně v pohodě.

Hrozně mě na ní ale fascinuje, jak má ještě ty přirozené regulace chuti/kvality a množství. Třeba miluje párky (a my kupujeme fakt co nejkvalitnější to jde, když už je teda vůbec koupíme), babička jí včera udělala nějaké obyčejné kuřecí separátové, malá do toho kousla a ofrněla se, že to nechce. :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VALENTINA: ale má svaly, předpokládám, že má na stehnech maso a na zádech jí neodstávají lopatky jako křidýlka ;) žebra někomu koukaj nekomu ne, to bývají geny, ale neměly by být vidět obratle na zádech a pánev.
    V tom je rozdíl. Matka furt čuměla na vyhublé děti z okolí nebo kam.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    VALENTINA: Odstávající lopatky má?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MAR_TINA: dovolím si nesouhlasit, moje dcera je houžvička, ale velice svalnatá, řekla bych. Břišní svaly má lepší než já kdykoli ve svém životě:), ale ano, sportuje.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: to dělají i v Afánistánu, pijí horkou vodu, kdžy nemají ani čaj, a žvýkají trávu, na zahnání hladu.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    DIVA: ja zeleny caj nesmim (skoda, chutna mi).
    A s KFC, stryckem Donaldem a jinymi to mam snadne. Moje maminka velmi dbala na to, abychom jedli jak se ma, takze mi ty fast foody organismus razne zakazuje. Casem mi doslo, ze se tak deje v sebeobrane. Muj drahy ma na rozdil ode mne zazivani v poradku a tak mu to, i pres nemene ukazkove krmeni jeho matky, v dospelosti zachutnalo.
    DIVA: muj otec jednou hladovel za penize, pod lekarskym dozorem. Tusim, ze merili, jak se meni metabolismus v zavislosti na delce hladoveni. Pit mohl. No a pokusem dospel k zaveru, ze velmi teple tekutiny zahani vlci hlad. Presneji, z vlciho hladu se stane "normalni hlad" :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: 8-15 let. Někdy v druhé třídě jí doktorka poradila, ať mi nedává svačiny do školy, když sem tlustá. A spíš sem byla lehce špekatá a pod tím měla běžné svalnatější tělo. Nebyla jsem takové vyhublo jako jiné děti. Ale dnes už vím, že holčičky s odstálýma lopatkama a hůlčičkonožičkama jsou podvyživené a mají malou svalovou kondici. Neříkám, že jim to rodiče nějak způsobují, ale není to na pochvalu.

Tvoje dítě jí asi normálně, pokud k tomu dodáváš ovoce a mléčné výrobky.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Jak jako že z toho nic nemáš? Někomu může fakt vadit nedat si svůj oblíbený šálek čaje po ránu. Ty na to jdeš pořád strašně racionalisticky, ale na zvycích a chutích prostě nic racionálního není. A vtip je přece právě v tom, aby si člověk vyladil stravu přesně na míru sám sobě. Někdo nevydrží bez uzenin, někdo bez pečiva, někdo bez čokolády a někdo bez slazeného čaje - skoro vždycky se to dá nějak udělat, aby se člověk nezbavoval svých oblíbených jídel. Čím víc se trápíš a ovládáš, tím nižší máš šanci u jídelníčku vydržet.

MAR_TINA: Teda to je hrozný masakr! Kdybych přidala ještě ovoce, tak mi to množstevně dost připomíná to, jak teď jí moje skoro tříleté, aktivní, třináctikilové mrně (nesuď mě přísně, strašně nenávidí zeleninu a já se v tom s ní nechci prát, abych jí to ještě víc neznechutila). Samozřejmě ona nedojídá a matlá se v jídle a tak - ale stejně! Kolik ti bylo, proboha? Se nedivím, že jsi měla nezvladatelné chutě na sladké.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: jo ten příděl jsme v tabulkách spočítal ana 1200-1400 kcal, pro děti se doporučuje 2000-2200 kcal. Mám chuť matku uškrtit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam