MADIETTA: z přístupu mých rodičů k mému jídlu jsme se tady už vypsala. A co mě teda přišlo normální a rozhodně jim dnes nevyčítám byl tento postoj: "A že trvám na určitých pravidlech ohledně jídla? Že chci, aby se u jídla v klidu sedělo u stolu, aby se nefutrovalo u pohádek na DVD, aby se u toho netahaly po stole hračky, že se nad jídlem neofrňuje a nedělají ksichty?"
Měli stejný názor vždycky a většina rodin v okolí taky. Jedlo se v čase jídla, když jedli všichni. U stolu v jídelně, bez televize a hraček, v klidu a dle pravidel (žádný kečup do polévky a hranolky jako zuby). Co se pamatuju, brala jsem to jako fakt. A už ve věku 10-12 jsem to oceňovala při pohledu na ufňukaného a řádně nechutného bratránka, který míchal do polévky kečup a plácal si salám na čelo. Před mým tátou si to nedovolil, narozdíl od před babičkou. Rozhodně bych byla i dnes ráda, kdyby všichni lidé v mém okolí měli taková pravidla zažitá. Třeba že slovo hnusné se vztahuje na Vetřelce, ale nikdy na nic v kuchyni.
Snad jsme tě trochu uklidnila.
jo a ta jeho sebelítostivost. Asi to je, jak říkáš, jeho vlastnost. Nemůže to být i tak, že vidí, jak tě jeho slzičky berou za srdce, a tak se to naučil trochu přehrávat nebo užívat častěji (i podvědomě) ve svůj prospěch? Stejně jako nejedlíci vydírání matky hladovkou?