• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PETGRIDUS: Musím říci, že hned na začátku mě Havlíček už naštval. Paní se pokusila o zdravé jídlo a měla ledničku prázdnou - jasný, vytknout jí, že jí málo. Ale pérovat ji za 96% krůtí šunku, protože v ní je škrob a éčko? CCa 2g ze 100g? Co už má kupovat? Totéž mleté krůtí maso 20g bílkovin, 10g tuku je dle mě v pořádku. Že tam není z které části krůty se nezblázní, jsou to odřezky vzniklé při vykošťování a semleté, takže něco stehen, něco prso, asi křídla, bez kůže, bez kostí. Tak o co mu jde? Pak vytknul ještě hořčici - co vadí na semletých semenech, octu a koření? Konzervanty ve lžičce hořčice nikoho dospělého ještě nezabily. A nakonec sojovku. A na té teda není špatného nic, je to fermentovaná sója. To chce, aby jedli kuřecí prsa v páře bez ochucení?

Dorazila to Cajthamlová vyčítáním větší krabičky pomela s sebou na návštěvu.
    MURAMIXA
    MURAMIXA --- ---
    PETGRIDUS: Neskutečně prokoukla..
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    Zuzana odvrací pomalou sebevraždu. Za tři měsíce zhubla na 148 kilo - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/jste-to-co-jite-ucetni-zuzana-zhubla-na-148-kilogramu-fxi-/dieta.aspx?c=A120329_142835_dieta_pet
    MALKE
    MALKE --- ---
    TAPINA: Já to po minulé zkušenosti fakt nehrotím. Jako vodvařená z toho nejsem, ale co jsem nabrala, bylo do půl roku dole, a to jsem se tři měsíce nemohla kvůli císaři hejbat (kojila jsem taky jenom dva a půl měsíce, pak šlus). IMO co člověk shodí do roka po porodu (eventuálně po ukončení kojení), je prostě přirozené. Něčí tělo to snáší v pohodě, něčí se chystá na hladomor, já jsem si v loterii vytáhla blbý los, nenadělám nic.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Hm, 25. týden a 10 kg nahoře. Ale já přibírám plynule od samého začátku, nevolnosti jsem měla výhradně nalačno, takže jsem furt jedla, abych nezvracela, a hýbat se zatím docela můžu, takže pořád dost chodím.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    DRAKKA: Z chloru je mi celoživotně blbě a ničí mi vlasy a pleť (a bazény jsou ostatně obecně pruda) a na přehradu, kam normálně přes léto jezdíme, si netroufnu, přeci jen ta voda není nejčistší. Být v Praze, hledám bazén s mořskou vodou, ale tady u nás to nepřipadá v úvahu, nechci-li jezdit hodinu a půl sem a hodinu a půl zase zpátky.
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    ARGANNAH: co plavani?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MALKE: ber to tak, že víš, proč celou tu zhůvěřilost podnikáš;)

Si právě říkám, jestli jsem náhodou nespadla z višně, víš ;)

A možná není špatný nápad zkusit nějaké na pánev méně náročné věci, než je chůze, dík :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    CORNELA: no jo , ale ja zase tu tvrdou drinu docela mam ... uz tak patym sestym rokem specialne na to bricho... momentalne jsou ty svaly pod spekem, ale jsou tam a kdyz zamakam, tak se i pri me nadvaze vyrysujou... hned po cviceni... nerikam, ze nejak , ale ted uz i bez cviceni se trosku to rysuje
    MALKE
    MALKE --- ---
    ARGANNAH: Já vim, od sedmého měsíce jsem chodila jako chromá kachna, neb si dítko rozvolňovalo pánev. Moji, pochopitelně. A s kojením jsem na tom taky tak. Beru to tak, že jsem halt děti chtěla, tak to musím brát se vším všudy. Tu frustraci chápu, ne že ne - ale ber to tak, že víš, proč celou tu zhůvěřilost podnikáš;)

Napadá mě - když nemůžeš stát, neměli by někde takové to kolo, co se na něm "leží"? Mírná zátěž IMO ničemu neškodí, trochu by se ti vyplavily endorfiny, trochu bys spálila - není třeba moc, ale třeba půl hodinky volným tempem... Udejchat by to možná šlo taky, když chodím, jsem hned jak při výstupu na Mount Everest, ale cross, co přestaly nevolnosti, zvládám při volném tempu docela dobře, akorát si víc hlídám tep.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Problém právě je, že přesně vím, do čeho se řítím - v devátém měsíci jsem minule sotva ušla tři sta metrů od tramvaje domů, protože dítě se mi válelo po nervech v pánvi a FAKT to bolelo. K tomu je potřeba připočíst hlady a chutě k jídlu a nejhorší je, že jsem ten typ ženské, co při kojení nehubne, ale přibírá (sice jsem minule odešla z porodnice o 11 kg lehčí, ale 9 jsem zase stihla za půl roku vesele nabrat). Jako dobře, mám sice pořád o 10 kilo méně, než jsem měla touhle dobou v minulém těhotenství, ale stejně ach jo. Ach jo.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ARGANNAH: Jestli tě to potěší, já mám v 18tt skoro sedm kilo nahoře. Dítě prahlo celou dobu po tučných věcech (tím myslím, že dát si topinku skutečně pomáhalo proti nevolnostem, ne že bych doma chodila a říkala "co bych si tak dala dobrého), nezvracela jsem, a zároveň mi bylo do půlky čtvrtého tak blbě, že jsem stěží zvládala péči o sebe a starší dítko, nějaký sport - cháchá. Říkám si, že na to, pěkně prosím, seru. Až bude moje tělo zase jenom moje, tak si s ním budu dělat, co budu chtět JÁ:c)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ach jo. Vy tu řešíte pekáče buchet a drobné zpevnění paží - a já se zatím potýkám s příšernou těhotenskou žravkou. Na to, že jsem doteď (26tt) nepřibrala ani deko, naopak na nevolnostech cca 2kg shodila, a teď jsem dala nahoru tři kila za poslední tři týdny, teda nic moc. Kdybych se mohla aspoň trochu hejbat, ale už se mi výrazně hůř dýchá a i při chůzi po delší době začne pobolívat podbřišek. Tak nevím, jestli sem za další tři měsíce nepřijdu brečet, že už mám nahoře 15 dalších kilo. :(((((((((
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    máte třeba někdo zkušenost s tímhle centrem? http://www.fitdieta.cz/
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TYET:
    ACKO: to je tak přesný... sama bych se ani neobtěžovala něco vařit a už vůbec ne třeba řízky s bramborovoou kaší žejo... ale naštěstí si rodin aspoň už zvykla, že jim to prostě neobaluju, knedlíky nevařím /byť to umím... ale stejně sama bych si přesně dala umm třeba vegeburger, mám ráda věci z countrylife, tofuburger, když jdu kolem snědla bych i ten bulgur a jánevímco zdravýho..

hele takový dotaz, rozhodla jsem se, že bych ráda zhubla, a chtěla bych s k tomu vzít nějakého odborníka, který by se na mě podívat, vyšetřil mě, stanovil mi přesně jídelníček, probral se mnou co přesně mám jíst ve svým stavu a proč a čeho se vyvarovat... že nemám jíst dorty a mám jíst zeleninu to vím, ale potřebuju cíleně zhubnout a mám v tom takový zmatek že už ani těstoviny nepovažuju za pro mě vhodný, nechci nabrat svaly, ale vyrýsovat co mám a přitom si fakt dát bacha abych si přitom neudalala pěkáč buche zas e se chci třeba zaměřit víc na horní polovnu těla, se spodkem jsem naprosto spokojená /a jo vím, že je potřeba se zaměřt na celek, ale já mám prostě ochablé ruce/... takže aby mi taky pomohl vybrat vhodné aktivity a tak různě... nějaké konkrétní cvičení, samozřejmě počítám, že to bude něco stát, ale myslím, že do 500,- bych do toho ráda investovala třeba víckrát...

máte někdo s někým zkušenost někde z jihu Prahy a okolí? nejlíp okolí Krč, Modřany, Zbraslav, Bráník? dík, pište kdyžtak do pošty, at tu nespamuju
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: chichi - tak prej soja v párkách snižuje riziko karcinomu tlustého střeva !!!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: nějak se mi nezdá ten přenos bifenylu jen tak z igelitu,...

Tady jsem našla bakalářku na dané téma - tak na úrovni skrip.
    http://is.muni.cz/th/310103/lf_b/Endokrinni_disruptory.pdf
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: Zajímavé. Zajímal by mě mechanismus vlivu těch endokrinních disruptorů.

A mezi námi, závěr pro smrtelníka jednotlivce bude zase stejný, střídmě jísti, dostatečně se hýbati a vařit z co nejzákladnějších potravin. Mají-li vliv obaly, je lepší přinést domů ovoce, zeleninu, brambory, rýži v papíru, kus sýra v igelitu a přebalit ho do krabičky (jdu kouknout na složení, uh), nebo kilo masa dát do mrazáku, nežvybalovat hotové jídlo z tisíce igelitů.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    tohle, narozdíl od většiny Vědci objevili, vypadá i relevantně.

http://www.ceskapozice.cz/domov/ekologie/tloustiky-diabetiky-ma-na-svedomi-chemie
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam