• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAR_TINA: no hele, nerikam, ze to kazdej potrebnej vyuziva, mozna za to muze spis neznalost, ale treba jeden znamej (doufam, ze si to neprecte a nezabije me, na nyxu je) je profesionalni flakac a na vselijakejch davkach od statu dostava mesicne cca 14 000 + si privydelava bokem prodejem dvd, takze ono se na davkach da zit i dlouhodobe. treba prispevek na bydleni je v maximalni vysi neco malo pod 6 000 (kdyz jsem byla zrovna bez prace, tak jsem i jako studentka vs mela 5 500 mesicne) a do prijmu pri vypoctu se soc. davky nepocitaj, takze to mas navic a skutecne te nikdo hlady umrit nenecha.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: důstojné podmínky ano, ale nedojde se k nim jednoduchým zákonem, který zakáže nedělní prodej. Pomohla by podpora zaměstnanosti snížením daňového (a pojistného) zatížení. A příný dohled nad dodržováním současných zákonů.

Nárok na podporu v mnoha případech nevzniká, pokud ano, trvá 5 měsíců. Paní, co měla ve Žďáru nad Sázavou práci v Kauflandu, těžko najde jinou. 6. a další měsíce nemá nic. Sociální dávky dostaneš, až když vyluxuješ všechna konta, prodáš auto a nemáš vydělávajícho (alespoň 11 600 kč hrubého) manžela. S dětma možná dostaneš trochu víc a dříve. Ty dávky jsou cca 3000kč.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    TAPINA: To je slovo do pranice! Zmíním se o tom na příští pracovní poradě :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak jistěže, nepřetržitý provoz je třeba jen v životně důležitých institucích, jako jsou nemocnice, elektrárny a přirozeně televizní a rozhlasové stanice.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MAR_TINA: Naopak by ti nejslabší nebyli nuceni makat za tolik otrokářských podmínek :)

(Já souhlasím s Cornelou, bude konec světa!:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: tak by 1/7 těch lidí neměla práci žádnou. Co dál? Budeš je živit? Nárok na podporu nebo dávky už dnes pro mnoho lidí není.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: problém je, že podobný zákon by u nás měl za následek pouze významné snížení počtu pracovních míst a to pro ty nejslabší.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    Moje kolegyně, štíhlá osoba s dobrou kondicí, mi přišla oznámit, že je tlustá, že si dneska byla nechat udělat ANALÝZU TĚLA a koupila si rovnou za tři tisíce ozdravné čaje a detoxikační soju.
    Mám před sebou pult, takže ji nemohu praštit, ale ráda bych to udělala.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Nehledě na to že když je zavřeno v neděli, člověk se nezblázní, ale v takovém Španělsku mě k smrti deptaly jejich siesty - trvalo hoodně dlouho, než jsem si zvykla.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    TAPINA: Onehdá jsem byla na výletě v Drážďanech v neděli a taky měli všude spořádaně zavřeno, krom kaváren.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Mám dojem, že i v sobotu, určitě jsme tam nebyli pokaždé v neděli.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: o celém víkendu? Ne jen v neděli?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    My bysme mohli jezdit tak akorát do Vídně, jenže to by tam nesměli mít praštěný zákon, podle kterého mají obchody o víkendu zavřeno. Brát si na nákupy dovolenou asi přece jen nebudu.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TAPINA: to mas pravdu, nemaj zrovna sirokej sortiment, my tam chodime pro konkretni veci, protoze mame okolo sebe ve stejny vzdalenosti interspar, billu a lidl a navstevujem je stridave podle potreby. i kdyz zrovna billu teda malokdy
    CORNELA: jj, pritelovi rodice jezdej do nemeckyho kauflandu z prahy. driv jsem si tukala na celo a rikala si, proc si to nekoupej u nas, vzdyt ta nabidka musi bejt skoro totozna, kdyz jde o stejnej obchod, ale pak jsme jeli jednou s nima a pripadali si jak v risi snu, kdyz jsme videli, ze tam za par supu nakoupime veci, o kterejch si muzem v cechach akorat tak nechat zdat, pripadne tady za ne vyplaznem minimalne jednou tolik
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIVA: čtu složení, opatrně kupuju jeden kus výrobku a ochutnávám, pak se rozhodnu. To jejich mlíko a tvaroh jsme koupili z nouze, protože sem tam pro něco šla a nechtěla jsem jinam.
    Tvaroh se tváří zrádně nápisem 20%, ale to je jen německé značení. Absolutní procento tuku vychází cca 3,2-3,5%, takže polotučné. Mám zkušenost už z Tesca, že pod privátní značkou je občas něco kvalitního.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAR_TINA: já mám kaufland nejblíž, takže občas zajdu, a dycky zkoumám obal aby tam nebylo "vyrobeno pro kaufland". že by předsudek..? .)
    AIJA
    AIJA --- ---
    TAPINA:
    Aha, tak ten znám.
    A kdysi byly normálně v sámoškách i taveňáky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIVA: muž se živí tvarohy a chutná mu ten jejich milblu polotučný (20% tuku v sušině) a ochucené vanilka a jahoda.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AIJA: Limburger. Takový poloplísňový zrající.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: jo, to mě taky jednou překvapilo. V Boleslavi je Kaufland a je to horror, ze zásady tam nechodím. A pak jsem jednou zavítala do Kauflandu ve Žďáru nad Sázavou a byl to naprosto luxusní zážitek.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TAPINA:
    který sýr?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam