• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    POZITRON: nojo, ojebávání bližního v malém je správnější.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    POZITRON: až na to, že z heldiska právního je trvalé bydliště tam, kde trvale bydlíš, a když trvale bydlíš u pana Prachatého, ale zapsaná jsi u chudé tety, můžou tě pokutovat za to, že nemáš v pořádku papíry. A pak stačí, že někoho nasereš a zjistí si, jak se věci fakticky mají.

CORNELA: mělas někdy tu pochybnou čest velet třeba uklizečkám? Nebo podobným vykořisťovaným chudákům z dělného lidu? Já jo. Že byly blbé jak troky, s tím se počítalo a jako menyčment jsem si s tím musela poradit po svým. Ale že kradly jako straky, kdykoli měly možnost, hlavní úsilí bylo zašít se na cigáro a bylo potřřeba neustále jim dupat za zadkem, aby uklízely pořádně.... no nic.

DIVA: až na to, že tvorové jednají ne v zámu sebe, jedince, ale v zájmu zachování druhu. I lidi. U těch je hodně vrstev kulturního nátěru, ale stejně.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    JUPIII: me je treba uplne jedno, ze nejaka zenska, ktera nema moc penez, se obohati nepravem rocne o treba 20 000, daleko vic me serou veci jako padesatej zbytecnej most pres rokytku a podobne, cili mnohem vetsi castky, ktery koncej v kapsach lidi, kteri je opravdu nepotrebujou. dyt je to pakatel a to i v pripade, ze takovejch zenskejch bude rocne deset tisic.
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    PETGRIDUS: jj, to je ono diky
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    ZABAKOVA: čistá duše ( beautiful mind)
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    MADCAT:
    DIVA: videla jsem dobrej film a hodne davno jsem cetla puvod ctnosti, nevite nahodou jak se ten film jmenoval? byl tam ten vedec, co vymyslel novou teorii a ziskal nobelovu cenu a trpel schizofrenii,
    myslim, ze v ty knizce i ve filmu se uvadeji priklady, kdy jsou hrdinove, co vleti do horiciho domu zachranit dite a nic z toho nemaj...prave se zde vysvetluje, ze je lepsi spolupracovat a pomahat si, nez "bojovat" sam za sebe, proste altruismus se vyplati vic nez egoismus
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    JUPIII: úspěšnost lidstva je naopak ve schopnosti vyvíjet činnost ve prospěch celku, starat se o nemohoucí i když zdánlivě nepřinášejí žádný prospěch...

tomu bych si dovolil výrazně oponovat, ale to bysme se dostali asi do úplně jiné diskuze. to, co říkáš, je základním popřením principu udržení života na této planetě (přirozený výběr), a podle toho to taky jednou dopadne...

ale nechci to sem tahat, jenom jsem se neudržel se nevyjádřit. pokud to někoho pobuřuje, klidně mě smažte.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    DIVA: Si myslím, že lidská přirozenost a taky úspěšnost lidstva je naopak ve schopnosti vyvíjet činnost ve prospěch celku, starat se o nemohoucí i když zdánlivě nepřinášejí žádný prospěch. Že se za generace vývoje lidstva vyčlenila část populace, která dokáže na zbytku parazitovat, to je taky fakt.
    DIVA
    DIVA --- ---
    JAJITA: jak pro koho .) řekla bych že pro ty morálnější z nás to žádná výhra není
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DIVA: Holt to máme každý nastavené jinak. Naštěstí.
    DIVA
    DIVA --- ---
    nevím jak nad tím někdo může žasnout .) taková je lidská přirozenost, a nejen lidská. žádný živý tvor nejedná v rozporu se svým zájmem. a zájem jednotlivce není přispívat ostatním .) mi to přijde vcelku pochopitelné. já osobně stát neškubu jedině z pohodlnosti .)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: a takovéhle "samoživitelky" si pak zajdou křičet před ubytovnu ve Vandsorfu...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAR_TINA: o zadnym studentovi, kteryho zivi rodice a on predstira, ze ne, tady nepadlo ani slovo, ne? oprav me, jestli jsem neco prehlidla. ne kazdyho studenta sponzorujou rodice do nekonecna.
    JAJITA: tak to pardon, blbe jsem te pochopila.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: no tak falešně rozvedená nebo student předstírající, že ho rodiče neživí a nepustí domů, to nejsou zrovna podmostní případy.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    POZITRON: Nevím, co bych, kdyby Zatím jsem se o sebe vždycky dokázala postarat.
    A on hrozí třeba těm svobodným matkám s partnerem ve společném bytě pobyt pod mostem???
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    JAJITA: a co bys delala, kdyby ses ocitla bez prace a bez prostredku a byla by moznost "okrast" stat o par tisic mesicne? nevyuzila bys ji? radsi bys sla pod most teda?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: já taky nepotřebuju mít otevřeno 7 dní v týdnu, 14 hodin denně. A ty 24 hodinové obchody nechápu vůbec. Ale v současné situaci bych se zákona, jaký mají v Německu nebo Rakousku, fakt bála.

Bylo by mnohem lepší, kdyby nemuselo tolik lidí pracovat v neděli a místo n anákupy by se chodilo na výlety. Ale obávám se, že takový ráj zatím reálný není.

TAPINA: Já bych ji tak moc brala. Jenže od jara do podzimu dost nevyděláme, jelikož moc konzumujeme ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jenže to konzumní myšlení je následek celkového konzumního života. Doba, kdy se veškerá práce odvedla od jara do podzimu, v zimě se sedělo za okny zavátými závějemi a žilo ze zásob a v neděli se šlo pouze do kostela, se holt už nevrátí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam