• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ARGANNAH: Návrat k tématu?
    Jak obezita ovlivňuje sexuální život partnerů – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/zdravi/263893-jak-obezita-ovlivnuje-sexualni-zivot-partneru.html
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Mně je teda opravu líto zastavovat takovou šťavnatou debatu (bez ironie), ale možná by se slušel postupný návrat k tématu klubu, co myslíte?
    DIVA
    DIVA --- ---
    AIJA: tj, ale stačil by zběžný náhled (majetek) a bylo by jasno .) v tom konkrétním případě. ale nikdo se nezajímal .)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SADAKO: Ono taky v těch zemích, kde to tak mají, to mají ne kvůli chudákům zaměstnancům, ale skutečně kvůli náboženství. Typicky to Rakousko. Ale to by bylo najednou u nás křesťanů, kdyby z toho plynuly nějaké výhody pro dělný lid.
    DIVA
    DIVA --- ---
    JUPIII: viz madcat, co píšeš je nesmysl

ZABAKOVA: v původu ctnosti stojí přesně to co říkám já tady, možná je to vážně hodně dávno cos to četla .) a moc fajn knížka btw, nadšeně doporučuju všem okolo

GENTIANA: není to tak .)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: Ta tvoje teorie, že kdyby byli lidi slušně zaplacený, tak by neměli potřebu krást - implikací, že by si to mohli koupit, jaksi v praxi selhává. Viz AIJA.

A co bych si hledala jinou práci. Tahle mi vyhovuje, těší mě a plat mi stačí. V hotelu jsem asi dostávala trochu víc a měla jsem to s obědama a kdybych byla hovado zlodějský, tak bych si jistě mohla i zajímavě přikrást, ale šustění papírama mě baví víc.

Kromě toho, když kradeš, tak kradeš někomu. Ty jsi možná ráda, že si můžeš koupit novou kabelku vč. obsahu, já nikoli. A ačkoli jsem pohan jak poleno, držím se toho biblického, že nečiň druhým, co tě sere, když činí tobě.
    AIJA
    AIJA --- ---
    CORNELA:
    No, oni ti se slušným platem nahoře obvykle nemají tu slušnou morálku :-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: no, jenomže pak se nesmíš divit, žepoflakování, zašívání se a přikrádání se berou jako benefity a takovému blbečkovi, co krade a kouří za popelnicí, nikdo slušnější plat nedá.

Hele, já taky nejsem bohatej člověk, mimochodem jsem včera dostala pásku a mám závratných 8900 čistého. Nezašívám se a nekradu. Nezašívala jsem se a nekradla jsem ani na tom hotelu, kde byly k nakradení zajímavější věci než v kanclu. Protože nejsem zloděj a ulejvák. A ujišťuju tě, že mé milé bordelkomando nedostalo kloudnou možnost krást, protože by toho byli schopní, ale nechat je krást nebo krást sama, to je u mě to samo. Řiká se tomu morálka, doporučuji, je to příjemná věc.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    NICOLLETTE: až potkám svého právníka, zeptám se ho. Kdysi mi to právě on vysvětloval, protože v téhle souvislosti cosi řešil, ale protože nejsem právníkem, tak si nepamatuju, v jaké vyhlášce to je.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    jo dobrý, jsem v klubu obezita, hergot, tady se člověk vždycky zmate..
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    GENTIANA: počkej, počkej, to mi nějak nesedí - mohla bys nějak upřesnit, kde se píše že nebydlení na trvalé adrese je protiprávní ? trvalé bydliště je trvalé od toho, že je možné tě tam úřady zastihnout poštovně etc. jestli tam fakticky skládáš hlavu noc co noc přece není vůbec zájem státu. jak bys pak vysvětlila možnost zavedení trvalé adresy na poště ?

fakt mě to zajímá
    AIJA
    AIJA --- ---
    Nejde ani tak o manželství jako o společnou domácnost.
    AIJA
    AIJA --- ---
    DIVA:
    Spousta rozvedených bydlí spolu, protože ten jeden prostě nemá kam jít.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    POZITRON: tak takovýhle vychcánkové jsou nejlepší.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Teď mi došlo, že vlastně nějakou dobu po porodu budu mít taky trvalé bydliště jinde, než manžel. Mě by prostě nenapadlo toho zkoušet nějak zneužívat pro získání dávek, jsem blbá? Asi nebudu, když si umím vydělat prachy, ne? Kdyby tak všichni investovali to úsilí do legálních způsobů zajištění obživy, mohli by se vykašlat na studium sociálního systému a jeho ojebávání.
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    GENTIANA: tak podvod je vždycky podvod, ať jde o 10 Kč nebo o milion.

Ale mě taky, stějně jako
    POZITRON: daleko víc vytáčí všelijaký ty úlitby statisíců do kapes různých kamarádů "někoho z magistrátu", spřízněných firem apod., než to, že někdo například při pracáku maká načerno.

POZITRON
    POZITRON --- ---
    GENTIANA: no ja nevim, ale zrovna ty jsi nekde psala, ze jeste bydlis u matky a sice nevim, kolik ti je, ale tipuju tak 36 a v tomhle veku cizopasit na rodicich taky neni uplne v pohode, takze si dovoluju tvrdit, ze o situacich, kdy se clovek ocitne jaksi temer bez prostredku, moc nevis.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    POZITRON: nojo, ojebávání bližního v malém je správnější.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    POZITRON: až na to, že z heldiska právního je trvalé bydliště tam, kde trvale bydlíš, a když trvale bydlíš u pana Prachatého, ale zapsaná jsi u chudé tety, můžou tě pokutovat za to, že nemáš v pořádku papíry. A pak stačí, že někoho nasereš a zjistí si, jak se věci fakticky mají.

CORNELA: mělas někdy tu pochybnou čest velet třeba uklizečkám? Nebo podobným vykořisťovaným chudákům z dělného lidu? Já jo. Že byly blbé jak troky, s tím se počítalo a jako menyčment jsem si s tím musela poradit po svým. Ale že kradly jako straky, kdykoli měly možnost, hlavní úsilí bylo zašít se na cigáro a bylo potřřeba neustále jim dupat za zadkem, aby uklízely pořádně.... no nic.

DIVA: až na to, že tvorové jednají ne v zámu sebe, jedince, ale v zájmu zachování druhu. I lidi. U těch je hodně vrstev kulturního nátěru, ale stejně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam