• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    Já vám nevím, ale na té fotce vidím jednu hodně tlustou pani, jednu tlustou a zbytek má tak pytlovité oblečení, že to nedokážu posoudit, ale nikoho morbidně obézního jsem si nevšimla.
    MALKE
    MALKE --- ---
    Kecám, teď jsem si vzpomněla na dvě obézní ženy na centrálním náměstí, obě s morbidní obezitou, obě evidentně místní. Budiž. Ale furt oproti té fotce ze zoo to vypadalo diametrálně odlišně.
    MALKE
    MALKE --- ---
    MAR_TINA: Měla jsem něco vyfotit v Krakově. Připadala jsem si tam teď jak v 80. letech - tlustá jsem ve své věkové kategorii byla JÁ. Jinak nikdo. OK, pár oplácaných žen, ale obézní žádná, a prakticky úplně tam chyběl takový ten divný typ obezity, kdy holky mají relativně normální prsa a nohy a mezi tím podivně třaslavé břicho.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    TEDDYBEDDY: Tvému komentáři o steoroidech moc nerozumím, ale budiž. K té síle by to bylo na delší povídání, nevím, jestli to je diskuse pro tohle auditko.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MAGUMI: Steroidy amigo- bez diskuze ;) Jinak Dymas má i ve své kategorii abnormální muskulaturu, jukni na jeho soutěžní videa.

Feljmovat tu s Kornéliema o posilování, který " prý taky někoho kdo byl v posilovně znaj" imo postrádá smysl :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Vyloženě obézní ženu tam ale vidím jednu, možná dvě. U zbytku nejsem pod bundama schopná postavu posoudit.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: však jsem dávala nedávno tu tabulku, myslím, že ženy jsou na druhém místě v Evropě? :-(
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    narazila jsem na fotkách ze Zoo Praha na smutnou dokumentaci toho, co tu už párkrát říkala Markysha a jiní. Strašně moc návštěvnic je fakt obézních :(((

MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ZUZKAOU: To pleteš víc věcí dohromady. Člověk může mít velkou sílu, i když nemá obrovské objemy svalů - podívej se třeba na vzpěrače ve středních a nižších váhových kategoriích, například tady: http://www.youtube.com/watch?v=K837AwoIpFI.

Co se týče aktivní hmoty a tuku, Teddybeddy má pravdu, že pokud sportovec potřebuje co největší objem svalů, nemůže se ohlížet na nějaké to kilo tuku - existuje fyziologická hranice, kolik svalů člověk může na těle nosit a přitom být vyrýsovaný (najdi si něco o fat free mass index). Že se kulturistům daří tuhle hranic pomocí steroidů a dalšíhch hormonů překonávat, je jiná věc.

Taky nevím, proč někoho překvapuje, že když se člověk s nadváhou aktivně pohybuje a potom rychle zhubne, najde pod tím tukem svaly.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A překvapivě lidé, kteří mají přirozenou svalovou sílu (nezávislou na objemu svaloviny), tak je to protože se nepřežíraj a mají vysokou fyzickou zátěž. A fakt nevypadaj jako šampioni v kulturistice a nebo zápasníci sumo. Čím to bude? Kde je to přirozené sepjetí tuku a svalů?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: jsi zlá, necitlivá farmamafie!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A kdyby teddyho teorie platila, tak by jaksi BMI bylo skvělým ukazatelem obezity právě u bodybuilderů, přece. Jenže protože jaksi platí u většiny populace, kromě aktivních silových sportovců, tak to jaksi ukazuje na to, že většina hmoty navíc je ten tuk. Jinak by jaksi to BMI vůbec nebylo bráno jako ukazatael nadváhy a obezity, kde je právě přebytek tuku problém.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: pokud budeš jíst bez úpravy jídelníčku tak, abys měla bílkoviny a cvičit tak, aby ti rostly svaly, tak se ti bude ukládat i tuk. Jenže jaksi to evidentně dělá jen pár bodybuilderů, tedyho kamarádů, co si nepřečtou učebnici fyziologie a neupraví stravu, aby z ní vyloučily přebytek toho, co by se mohlo ukládat, když už potřebujou nabírat hmotu z nějakého osobního důvodu.

A zápasníci sumo, kteří potřebují kromě svalové síly taky hmotnost a objem postavy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TEDDYBEDDY: jenže broučku celý byznys okolo bodybuildingu se snaží zabránit právě tomuto. A především osoby s velkým podílem svalové hmoty a vysokým obsahem tuku jsou prostě v euratlatnické kultuře ve výrazné menšině.

Prostě si to nedomyslel a teď se hádáš a poněkud OT.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MADIETTA: Aha, asi známe každý jiné " běžné tlusté lidi" ;)

ZUZKAOU: Mno, já díky tomu, že již druhou dekádu víceméně pravidelně navštěvuji posilovny znám spoustu bodybuilderů, kteři nikdy neměli BMI pod 30. Což platí i o většině tzv. podsaditých lidí, kteří pracují manuálně. Jednak jde o genetiku a druhak o fakt, že masivní tvorba svalové hmoty v dospělém věku jde ruku v ruce s nabíráním tukové hmoty. což pro méně bystré opakuji již po 3 ;)

Ta tvá " drtivá většina" tlouštíků jsou ledatak pseudointoši z tvého prostředí, kterážto životní zkušenost odpovídá i tvému omezenému rozhledu. Smůla- chybná úvaha.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak pro jistotu - v současnosti se osoby s velkým množstvím tuku a velkým množstvím svaloviny vyskytují jen velmi výjimečně.

Drtivá většina osob mimo normu má málo svaloviny a velké procento tuku, menší část pak velkmé množství svaloviny a málo tuku - sportovci a bodybuildeři. ¨

A ano - ti s vysokým množství svaloviny by takového objemu nedosáhli bez speciální diety a kdyby chtěli toho chtěli dosáhnout bez tohoto režimu, tak by měli i onen zvýšený podíl tuku. Jenže nemaj. Smůla - úvaha je chybná.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TEDDYBEDDY: souvisí - ukazují že tvá teorie více tuku sebou nese více svalů je blbost.
    Ale chápu, že to je za hranicí tvé schopnosti reflexe vlastních myšlenkových procesů a tak v tom hledáš něco jiného.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TEDDYBEDDY: ano, takoví ti golemové, kteří se zúčastní soutěží siláků (tahají auta a podobně), většinou nejsou hubení, ale to je úplně jiná kategorie než běžný tlustý člověk. Stejně jako ti zápasníci sumo.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    DIVA: samozřejmě, že tloušťka má jen samé nevýhody. Já jsem jen posloužila empirickou zkušeností, která ovšem pochopitelně neznamená, že je dobré být tlustý, protože bude mít člověk svaly. ;)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    CORNELA:
    ZUZKAOU:

Velmi zajímavé reakce, odhlédnemeli od skutečnosti, že nijak nesouvisí s podstatou mého výroku :o)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam