• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JUPIII: já považuju tuk na pečení = Hera aspol. za zlo - to fakt nikdo mít nemusí, peče se z másla. Pokud nemám dost peněz na 1 máslo týdně, peču jednou za 14 dní.
    Paštika v plechu, no pokud to někomu chutná, prosím, ale ta fakt nic nezachrání, obsahuje sádlo a éčka. Sušenky nemusí mít vůbec nikdo. SPíš je kupuji právě před pečením cheesecaku, protože jsou potřeba.

Ale tak chápu jisté množství takových občasných potravin. jen by mělo být v lednici narváno těma denníma k tomu.

Na marmelády nejsem objektivní, protože celé léto zavařuju jak divá. ALe v poměru 3:1 a 4:1 :)
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Jsme to tady, onehdá řešili, že normální člověk má v lednici a ve spíži věci, které může použít třeba jednou za měsíc, tuk na pečení, marmeládu, záchrannou paštiku v plechu, i ty sušenky.
    Záleží na tom, jak často je musí doplňovat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KEMENTARI: To záleží na tom, jestli v té lednici bylo třeba i něco jiného.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KEMENTARI: My jsme se zkoušeli dívat a docela se to nedalo. Ale to taky proto, že v televizi je snad 20 minut. Rodinka děsní šoumeni a pozéři, ale ty tři měsíce fakt jedli jinak a zhubly. A paní se zlepšil zdravotní stav.
    Jo a to jídlo ze spíže jim jenom vyskládala na stůl a nechali to nich. Nic nezničili, tak to mohli třeba dát sousedům (nebo sníst :/)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MAR_TINA: Neviděla jsem ten pořad, reagovala jsem přímo na formulaci v článku, která mi připadala dost vyhrocená. Samozřejmě souhlasím s tím, co říkáš. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KEMENTARI: zdravotní stav starší paní a pána jednoznačně ukázal, že to přeháněla ta rodina. Paní byla na umření za pár let. A zjevně se živili jen těmi "závadnými věcmi".
    Salám, paštiky, štrúdl jsou k okamžité spotřebě. Sušenky by se nemusely doma vyskytovat žádné, u tlustých nemocných lidí už vůbec. Taky se mladá paní živila převážně sušenkama.
    Marmelády, domácí, mám taky. CUkru mívám nejvíce v létě v době zavařování, do 5kg, takže bych to chápala. Jenže oni tam měli desítky kusů hery (hnus) a hlavně tam neměli žádný normální jídlo. Paní téměř vyvraždila rodinu vařečkou a dosud, dokud si to neuvědomila, na to byla hrdá. A takových rodin bude.
    I pečení sladkostí může být "zdravější" nebo aspoň ne tak zabijácké. Její dobře peču bylo asi postaru - směsi cukru, mouky a hery :/

KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    PETGRIDUS: Tohle ale snad trochu přehánějí, ne?

"[...] při kontrole jejich tří ledniček a spižírny jim už tolik do smíchu není. Jejich obsah z větší části tvoří zcela nezdravé jídlo včetně salámů, paštik, tučného sýru, marmelád, štrúdlu, sušenek nebo 10 kilogramů cukru na pečení."

To jsou přece vesměs normální jídla, proboha... Na kila se to jíst nedá, ale tvrdit, že dát si marmeládu, sýr nebo štrúdl je peklo, to se mi zdá docela přitažené za vlasy.
    A deset kilo cukru na pečení jsem jednu měla doma taky, nakoupila jsem ho do zásoby, když byl v akci.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    Matka vykrmila rodinu na půl tuny. Dietou si nakonec zachránila život - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/jste-to-co-jite-matka-s-dcerou-vazily-230-kilogramu-fbf-/dieta.aspx?c=A120419_144819_dieta_pet
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    DIVA: no, a já mám metrák a jsem tlustá. Kdybych měla o nějakých 10 kilo míň, slezl by mi pivas a nebyla bych štíhlá, protože štíhlá jsem nebyla ani v 68, ale byla bych velká. Velké nohy, ruce, prdel, ramena, hrudník, kozy... a tam to všecko je.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: to patri spis do pekla, podle koncentrace modraku.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MANXX: já jen pro zachování rovnováhy vesmíru ;) že si člověk pod váhou 120kg představí něco obrovského není ňáký nepodložený předsudek. můj (průměrný) muž by se 120 kily byl buď kulturista nebo tlusťoch
    DIVA
    DIVA --- ---
    MANXX: můj má přes 190 a 105 neváží, spíš něco pod/kolem 95. hubený není, spíš štíhlý / atletický s mírnou rezervou v pivní oblasti. a kostru má výrazně silnou. kde vysloveně hubený chlap jeho výšky těch 10kg navrch dal? .)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GENTIANA: Ono se stačí podívat třeba na soupisku hokejistů, kde mají uvedené míry a váhy, třeba ti naši :D http://www.hc-kometa.cz/soupiska.asp Vrcholoví sportovci, ani jeden nemá celé dva metry a kolem metráku jich má půlka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENTIANA: tady dochází, asi celou dobu, k drobnému omylu. Nikoho jsme nefotila, fotku jsem nespáchala. Tlustý lidi by mě nenapadlo fotit jako se třeba fotí do pekla, to ne. (Peklo by mě i napadlo, občas ;).
    Kdysi se někdo pozastavovala nad návštěvníky zoo. Já mám Zoo Praha na FB, koukám na obrázky z narozenin velblouda a vidím tenhle obrázek. Jo, zaujal mě zastoupení nadváhy. A jo,a si si skrytě něco dokazuju.

A jako negativní motivace by to taky mohlo fungovat. Ale spíš na mě funguje pozitivní.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    DIVA: prohlížet a rozpatlávat na veřejnosti a jako obtloustlého hodnotit kohosi v tlusté zimní bundě, vidím v tom malinký rozdíl.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: BMI není ukazatel obezity nebo čehokoli, ale statistický nástroj pro posuzování stavu VELKÝCH populací. Takže pokud někdo řeší, že paní Votýpková má BMI jánevimkolik a pouze na základě toho dává zdravotní doporučení nebo ji jinak hodnotí, je to nedouk.

Což mi připomnělo, jak onehdy ve zprávách zaznělo, že jakéhosi tlouštíka odmítl ošetřit zubař, neb křeslo má nosnost pouze 120 kg. A byly okolo toho kecy, jak jsou lidi tlustý a moc žerou, s implikací Nikdo normální nemůže být tak těžký, aniž by byl strašně tlustý.
    S matkou jsme se velice smály, protože můj mohutný dvoumetrový otec těch 120 má taky a je naprosto normálně štíhlý.

CORNELA: No, řekněme, že jsem oblíbena jako výpomoc při stěhování, když je potřeba, tak umím rozebrat strom motorovkou, včera jsem vyskládala plnýho transita kol (tedy věciček skládajících se z disku a pneumatiky, hmotnost asi 15kg/kus), aniž bych dneska měla prlbém, že nezvednu ruku. Takže asi nějaký ten sval mám.
    DIVA
    DIVA --- ---
    GENTIANA: řekla bych motivace. někomu šlape prohlížet si "toto ano" nekomu "toto ne"
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: já jednu věc nechápu. To si jako tím focením a komentováním něco dokazuješ? Nebo proč vlastně?

MEANDER
    MEANDER --- ---
    MAR_TINA: Ta první vlevo je dost tlustá, to je fakt. U těch ostatních to neposoudím. Ale já si lidí obecně moc nevšímám, oni jsou mi vcelku ukradení, tlustí i hubení.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: jo ta vlevo štíhlá je.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: SE nosí vypasované oblečení, ale většina tam ho zrovna nemá. Třeba tu úplně uprostřed bych asi z nadváhy ani nepodezírala, ta může mít jen pod bundou svetr. Naopak neotečkovanou slečnu úplně vlevo bych klidně zařadila do kategorie "štíhlá".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam