• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MAR_TINA: Vánoční cukroví je jiná kategorie:-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIVA: dá se jí vystlat popelnice ;) na panty ani boty to nedávej, ty chtěj kvalitní tuk.
    Když je v receptu hera, bývá to proto, že másla bylo málo a tak se nahrazovalo. S máslem ti to pečení obvykle vyjde dobře, maximálně přidáš trochu víc mouky, když to nepůjde vyválet.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    TAPINA: Já jogurty nasladko zrušila úplně, zjistila jsem, že taková bílá holandia, osolená, s bylinkami nebo česnekem není vůbec špatná třeba s knackebrotem.
    DIVA
    DIVA --- ---
    k čemu se dá v domácnosti použít hera mimo konzumace? mám ji v lednici, koupila sem před časem kvůli ňákému nerealizovanému receptu a teď tam zabírá místo (původně sem chtěla najít jiný recept kam ji šoupnu, ňák mi nedošlo že je to až takový hegeš)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    a mimochodem, Hera je ztužená. Ztužování je chemický porces, který s vazbami mastných kyselin dělá ošklivé věci (dá se dohledat). A ty ztužené tuky pak dělají ošklivé věci v našem metabolismu.
    Olej je naprosto zdravý tuk - lisovaná semena rostlin. Takže snese-li recept olej, je to naprosto zdravé (muffiny. lité buchty, apod.) Chce-li recept máslo, dám tám máslo. A většina běžného pečení snese sejmutí tuku a cukru o 30-50%. Vánoční cukroví ne, to dodržuji na gramy.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Sušenky doma máme, paštiky taky, ale ty se tam dostanou obvykle tak, že si je koupíme na nějaký dlouhý výlet a pak se tam nesní. Marmelády ano, ale domácí. Heru poslední dobou nemívám. Jogurty teda máme ochucené, ale uvažuju o tom, že si začnu kupovat bílé a dávat si do nich tu marmeládu, protože jí letos udělám asi ještě víc, než loni.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: *hera
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JUPIII: pozor, nával příliš přísné upřímnosti.

Hra je ztužený tuk = sračka. Není žádný důvod nepéct z másla, je bez přídavků a úprav, prostě přírodní tuk.
    Polévka v pytlíku a kolínka v pytlíku jsou sračka, nevidím důvod, proč strčit do pusy směs éček, soli, glutasolu a sušené mrkve. Pochopím to leda u trempů a vaření v kotlíku na ohni. Pokud je to nouzovka na doma, lze mít v kredenci kolínka a takovou tu omáčku ve sklenici, mají vcelku slušné složení.
    Paštika - prosím zde http://www.stream.cz/peklonataliri/664554-peklo-na-taliri-rozbor-detske-pastiky , to si radši kup sádlo.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MAR_TINA: Já ty věci doma mám, sice jako nouzovku, pro případ náhlé cesty někam, ale našly by se. Paštiku nekupuju čerstvou vůbec, salámy tak jednou za týden, ale paštiku, rybičky a ještě pár nouzovek v lednici mám, zrovna tak 1-2 pytlíkové polévky, kolínka s kuřecí omáčkou v pytlíku a další věci.
    Z másla tedy nepeču, moc nepeču, peču jednou za měsíc a přesně pro tyhle případy mám lednici heru, přijde mi to menší zlo, než do těsta šplíchnout sklenici oleje.
    U mě by našli i těch 10 kilo cukru, koupených v akci, na léto :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    S hollandií souhlasím. Měli jim to nechat, jen upozornit, že tam je dost cukru a je lepší si dát bílou. Prostě říct, že to je dobrý jogurt,a le je v něm 20g cukru.
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    MANXX: Nakrájet do ní čerstvé ovoce?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JUPIII: já považuju tuk na pečení = Hera aspol. za zlo - to fakt nikdo mít nemusí, peče se z másla. Pokud nemám dost peněz na 1 máslo týdně, peču jednou za 14 dní.
    Paštika v plechu, no pokud to někomu chutná, prosím, ale ta fakt nic nezachrání, obsahuje sádlo a éčka. Sušenky nemusí mít vůbec nikdo. SPíš je kupuji právě před pečením cheesecaku, protože jsou potřeba.

Ale tak chápu jisté množství takových občasných potravin. jen by mělo být v lednici narváno těma denníma k tomu.

Na marmelády nejsem objektivní, protože celé léto zavařuju jak divá. ALe v poměru 3:1 a 4:1 :)
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Stejně je to zvláštní s těmi ledničkami, Buď pořádají brutální přepadovky a oběť se o natáčení dozví až pět minut předem anebo je to všechno nahraný a pak jim můžou do ledničky naaranžovat cokoliv.
    Asi se příště přihlásím, začíná mě to zajímat.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Jsme to tady, onehdá řešili, že normální člověk má v lednici a ve spíži věci, které může použít třeba jednou za měsíc, tuk na pečení, marmeládu, záchrannou paštiku v plechu, i ty sušenky.
    Záleží na tom, jak často je musí doplňovat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KEMENTARI: To záleží na tom, jestli v té lednici bylo třeba i něco jiného.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KEMENTARI: My jsme se zkoušeli dívat a docela se to nedalo. Ale to taky proto, že v televizi je snad 20 minut. Rodinka děsní šoumeni a pozéři, ale ty tři měsíce fakt jedli jinak a zhubly. A paní se zlepšil zdravotní stav.
    Jo a to jídlo ze spíže jim jenom vyskládala na stůl a nechali to nich. Nic nezničili, tak to mohli třeba dát sousedům (nebo sníst :/)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MAR_TINA: Neviděla jsem ten pořad, reagovala jsem přímo na formulaci v článku, která mi připadala dost vyhrocená. Samozřejmě souhlasím s tím, co říkáš. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KEMENTARI: zdravotní stav starší paní a pána jednoznačně ukázal, že to přeháněla ta rodina. Paní byla na umření za pár let. A zjevně se živili jen těmi "závadnými věcmi".
    Salám, paštiky, štrúdl jsou k okamžité spotřebě. Sušenky by se nemusely doma vyskytovat žádné, u tlustých nemocných lidí už vůbec. Taky se mladá paní živila převážně sušenkama.
    Marmelády, domácí, mám taky. CUkru mívám nejvíce v létě v době zavařování, do 5kg, takže bych to chápala. Jenže oni tam měli desítky kusů hery (hnus) a hlavně tam neměli žádný normální jídlo. Paní téměř vyvraždila rodinu vařečkou a dosud, dokud si to neuvědomila, na to byla hrdá. A takových rodin bude.
    I pečení sladkostí může být "zdravější" nebo aspoň ne tak zabijácké. Její dobře peču bylo asi postaru - směsi cukru, mouky a hery :/

KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    PETGRIDUS: Tohle ale snad trochu přehánějí, ne?

"[...] při kontrole jejich tří ledniček a spižírny jim už tolik do smíchu není. Jejich obsah z větší části tvoří zcela nezdravé jídlo včetně salámů, paštik, tučného sýru, marmelád, štrúdlu, sušenek nebo 10 kilogramů cukru na pečení."

To jsou přece vesměs normální jídla, proboha... Na kila se to jíst nedá, ale tvrdit, že dát si marmeládu, sýr nebo štrúdl je peklo, to se mi zdá docela přitažené za vlasy.
    A deset kilo cukru na pečení jsem jednu měla doma taky, nakoupila jsem ho do zásoby, když byl v akci.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    Matka vykrmila rodinu na půl tuny. Dietou si nakonec zachránila život - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/jste-to-co-jite-matka-s-dcerou-vazily-230-kilogramu-fbf-/dieta.aspx?c=A120419_144819_dieta_pet
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam