• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: jistě - tuto variantu jsem nebrala moc v potaz, spíš jsem si představila misku dušené mrkve. Mňam.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: nevařenou mrkev taky trávíš zatraceně dlouho.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: tak trochu rozdílu bude mezi listovou a kořenovou zeleninou. Ale ze listové zeleniny není moc co vymačkat, když má člověk jen jeden žaludek.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: taky si myslím.

Začínám chápat, proč lidé říkají, že mají po zelenině hlad. Když se jí sní moc, třeba velký velmi dietní salát rajčata, okurka, listí a jen trocha light mozarelly - zaplní se žaludek velkým objemem obtížně stravitelného jídla. Rozrušit stěny zeleninových buněk a vymačkat z nich cukr musí trvat hodiny, tedy se do krve cukr nedostane včas.

A ten salát si dám třeba k večeři, vzorně 3 hodiny po malé svačině. Zásoba energie ze svačiny je vyčerpaná a přichází přirozený malý hlad. Žaludek si obdrží vycpávku, ale cukr se uvolňuje tak pomalu, že hodinu po salátu jsem ve skutečnosti 4 hodiny po posledním využitém jídle. A přichází obří hlad způsobený zeleninou.

Amen :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: tři kila ředkviček se objemově do žaludku vůbec nemůžou vejít, ne?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: po týdnu Mačingové budeš prosit o klystýr
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: ehm, já mám orální fixaci, ne anální, takže díky ale ne.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Cornelo, je možný se poškodit snědením třeba 3 kil ředkviček? Já mám takový pocit, že od určitého množství zeleniny za hodinu by to už žaludek nedával. Dal by se někdo zabít násilným nacpáním zeleninou?

Zní to vtipně, ale fakt mě to zajímá.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: zkus klystýr a chinin ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: bazální metabolismus je pověra, důležitá jsou čistá střeva!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Víš kolik KILO! mrkve, jablek, brokolice a řepy bys musela sníst na alespoň 1500 kCal / 6000 kJ denně? Něco mezi 5 a 8 kily potravy. A něco mi říká, že po takovém množství zeleniny by měl člověk těžké trávicí obtíže a možná skončil v nemocnici.
    Pokud část energie zkusíš nahnat ořechy, máš rychle po jaterní dietě. Totéž při požití 10deka a víc sýra k obědu - a to by člověk jedl, aby nepošel hlady, hodně sýra k té brokolici. Takže se z očisty stane směs tuku - ořechy a sýr s pár druhy zeleniny a česnekem.

A teda všechna čest tomu, kdo dokáže měsíc točit asi tak 8 jídel, každé ze 2-3 surovin.

A za 4 týdny velmi jednotvárné stravy s vynecháním mnoha složek nebudou už střeva zpracovávat vynechané druhy tak, jak mají a znovu přidání mléka, masa, luštěnin a obilí bude dělat znova nepříjemné trávicí obtíže. Třeba plynatost, v práci moc milá záležitost.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: no víš co - střeva je třeba pročistit! Pravda - někde tam píše, že držitel patrně bude mít hnačku...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: Fuj, to je děsný, to bych nevydržela ani dva dny.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: tak si přečti první tři dny nebo pět, to stačí. Dachau.
    28 denní očistný program podle Antonie Mačingové - Dělená strava - Diskuze
    http://www.week.cz/28-denni-ocistny-program-podle-antonie-macingove/read.php?1,565658
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: nestudovala jsem ji podrobně, ale má tam pět pokrmů denně, sejra, tvaroh, ořechy, jogurty, maso a tu a tam nějké složité škroby.

Znovu opakuji - Mančingová, nebo jak se píše nerozumí základům biologie, ale v porovnání s ostatními zázrančými dietami a nebo detoxy je snesitelná
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Že vám do té roztomilé hádky vstupuji.

Odlehčovací cosi podle Mančinové není nijak obhajitelné. Tělesné funkce by to mohlo i zhoršit, jelikož se jedná o hladovění. Vysoká dávka cukrů po ránu a pak dlouho nic je špatné, nadměrný přísun zeleniny a ovoce u lidí, kteří to dřív téměř nejedli, také může zhoršit trávení. Plus stres, nedostatek energie a vysoké riziko rozvoje nějaké patologie v jídle.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    zhoršená funkce.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: ano máš pravdu, jedinou pravdu a největší pravdu.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Takže se vycpi se sleháním jater, cirhozou a chronickou hepatitidou, protože jaksi to je poněkud mimo linii toho, co se ti snažím vysvětlit. Totiž že tvůj původní dotaz na nesmyslnost odlehčovacích diet k játrům a močovým cestám v preklinickém stádiu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: kurník práce celou dobu se tu bavím o preklinickém stavu, který je ovšem narušený stylem života a že v takovém případě je ta pitomá mančinová ospravedlnitelná.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: správně a je to postupný proces, nikoliv že máš buď zcela skvělá játra a nebo zcela špatná - a játra nezatěžující dieta umožní regeneraci, pokud to začíná být spíš horší, než lepší, protože jeden má moc stresových hormonů, blbě jí a chlastá.

Čímž se dostáváme zpětně k tomu, že měsíc odlehčovací diety je dobrá věc. A že se hádáš zcela zbytečně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam