MADIETTA: u nás situaci znám a dokážu ji osvětlit.
V restauraci stojí hotovka, třeba španělský ptáček, 60 kč, já doma udělám porci za třeba 70 Kč. Oni použijí nejlacinější rýži, maso přední hovězí, vejce z válečku, výrobní salám, šťávu z kýble a polskou okurku z obří láhve, směs koření naptáčky z kilové piksle (sůl, celer, glutamát). Všechno z makra, se slevou pro VIP odběratele a bez DPH.
Já koupím roštěnku, doboru rýži, slepičí vejce, kousek schinkenspecku, kvalitní koření, šťáva se vypeče sama. I přes ruční práci budu lehce výš, než oni.
Co nechápu jsou třeba kvalitní burgery, kupujeme mražené právě v makru. Vychází na 120 Kč / kg, deklarují jen mleté hovězího, sůl, pepř, nic víc, 10% tuku. Já koupím kilo libové kližky za 140 Kč/kg.