• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MANXX: klidně, proč ne? nebo si dám něco jinýho polysacharidovýho.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    JAJITA: tak ono záleží na tom, jak to pojmeš, já taky téměř přílohy nejím (doma), ale když máš dostatek jídla v pravidelných intervalech a vyváženě, tak je snad jedno, kdy to sníš, jestli jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo o dvě hodiny později... já si taky teď trochu jídla přidala (v zásadě jedno menší jídlo denně navíc) a cítím se fajn.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Ehm, můžu mít neadresný dotaz na ty hodně hubnoucí? Fakt jste byly přesvědčené, že bez příloh, jedno jakých, to vydržíte až do smrti smrťoucí?
    Přílohy byly to první, co mi kdysi zakázal jeden dr. obezitolog. Jo, měla jsem po 2 měsících 5 kg dole, hlavně díky talířkové stravě 4400 kJ, ale pak jsem se tak nějak trochu složila.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Jsem tě dala na nástěnku, jestli proti tomu nic nemáš
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MANXX: jo, málo. Tak jím víc, uvidíme.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Na bodystatu a celkové tělesné analýze sem byla ve středu.

Na svalové hmotě jsme přibrala 2kg. Svaly mám slušný, jen něco v držení těla bude potřeba upravit. Protože si špatně tlačím na bránici tak prý spaluju cukry a ne tuky. Je to divný, ale když to říká...
    Bazál mám prý skoro 1800 kCal. A mám hodně aktivity, prý mám jíst 2200 kCal (to nedám, dám 1800 kCAl max), snídaně, oběd a večeře mají být velká kompletní jídla s přílohou, mám něco udělat s tou anorexií a pak přijít na speciální cvičení.

Tak uvidíme.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: no hlavně že to netáhneš dál na sílu a jsi schopná zjistit, že jíst se musí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Překopíruju svůj příspěvek z hubeňourů a kdyžtak můžu dopřesnit. Abyste si mohli třeba něco vzít zadarmo z mých chyb :D

já vám teď napíšu svoji zkušenost, která je trochu proti paleodietě. I když mně samotné se paleostrava líbí / líbila.

Od října 2011 jsem držela nízkosacharidovou a zároveň nízkokalorickou dietu. Důvod byl ten, že jsem po zhubnutí nabrala cca 7 kg zpět, stále to stoupalo a i přes sport a dietu nešlo zastavit. 5 jídel denně, libové maso, nízkotučné mléčné věci, hodně zeleniny, trocha ovoce, žádné pečivo a žádné přílohy, sladkosti - výjmečně lžička medu. Celkem 1350 kCal (=5670 kJ), 4-5x týdně sport navržený odborníkem. Nejdřív jsem dvě a půl kila zhubla, někdy v lednu se to zastavilo a ani nehlo. Je pravda, že jsem asi nabrala nějaké svaly (odhad 2kg, na bodystat jdu za týden) a významně zpevnila hluboký stabilizační systém.

Držela sem statečně dál a nehubla. Začla sem být unavená, občas vynechávat sport. Nebo jsem se sice donutila sportovat, ale pak jsem odpoledne prospala. Na začátku května začla váha stoupat zpátky, kilo týdně (i při 1350kCal) a únava byla enormní. Na nohách a při vědomí jsem vydržela 6-8 hodin od probuzení. Taky mi pořád byla zima na ruce a nohy, hlavně po ulehnutí. Vyšetření nepotvrdila žádnou nemoc.

Poslední příčina, která ně napadla byla podvýživa. Tak jsme se odvážila - a dalo mi to strašný práce se donutit - začít trochu jíst. Přidala jsem složité sacharidy ke každému hlavnímu jídlu (snídaně, oběd, večeře), příjem zvedla na 1500 kCal. Za týden a půl sem nebyla tak unavená a přibylo další kilo navrch. Za dva týdny jsem zjistila, že vydržím celý den bez spánku a zvládám sportovat jako dřív (jednou týdně cvičím pod dozorem a zapisují mi výsledky). Poslední týden ubylo jedno kilo, energie mám dost, zvládám jezdit na kole, cvičit, pracovat a nespím přes den.

Podle bodystatu z října 2011 mám vypočtený bazální metabolismus 1735 kCal (= 7300 kJ). Plánuju postupně zvedat příjem po 50 kCal za dva týdny až se projím na bazál. A pohyb mám ještě navýšený o víc přirozeného (pěšky, kolo atd.). Uvidím, jak to půjde dál. Hlavně, že už nejsem unavená.

Oni v tom Jste to, co jíte pořád všem říkají, ať jedí dost. Takže si jdu nakoukat další díly :). Taky jsem v zimě četla o obléhání Leningradu, jenže já koza si čtu podvýživě a hladomoru stovky stran a na sobě příznaky nepoznám :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MANXX: to nebyla aktutální fotka :D

MANXX: ani jedna :D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MANXX: Ona jo, ale druhá půlka rodiny je na tom znatelně hůř :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MANXX: aháááá, vyřídím. :D

Já mám problém, že mám po zjištění příčiny únavy (podvýživa:))) a změření bodystatem naordinováno jíst, z mého pohledu žrát. Jednak sacharidy ke všemu a jednak více (o hodně více) jíst. A to mi teda nejde, pořád mám hrůzu, že budu dál tloustnout.
    A teda nehubnu zatím, spíš stagnuju, ale po přidání příloh mě přešla ta smrtelná únava, už celý den vydržím vzhůru.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MANXX: no hele, máme to místo v prádelně. Umíš mýt okna? :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MANXX: to je zesílená podpora, víš :)
    A já občas potřebuju postrčit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já mám tak hodnýho muže. Dokonce při změně mé diety (právě teď) okamžitě přijme změněná pravidla a nutí mě jíst podle nich.

MADIETTA: Ke každému jídlu mu přihoď proteinový koktejl. Smí si vybrat, jestli do sklenice nebo nalít na porci ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: já tyhle komentáře zažívala i v hospodě se známýma. Mám takovou teorii, že takovým lidem ta zdravá redukční strava připomene, že jejich talíř není v pořádku, a protože nejsou silní a sebejistí, začnou si obhajovat vepřoknedlo nebo dokonce shazovat druhé.

A jinak si myslím, že jídlo omezuje každého. Protože jede po dálnici, má hlad a to už ho omezuje. Bez jídla by umřel.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    MANXX: Já šílím z toho, že mě muž chválí, když něco sním. Vážně. Je tak z domova naučený, u nich se za vylízaný talíř udělovaly pochvaly před nastoupenou jednotkou a nechat nějaké zbytky se zase trestalo zastřelením za úsvitu. Někdy na něj za to křičím, že už mám tiky z toho, jak sleduje, co jsem snědla, a že mám nutkání se s jídlem schovávat, abych měla klid, ale nepomáhá to. Prostě něco sním a on mě pochválí.

"hlavozeď"
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MANXX: To já bych musela být permanentně uražená, můj muž pohrdne prakticky vším, co uvařím, bo v tom není dost bílkovin :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: máme velký dům včetně možného obydlí pro služku v bývalé prádelně;)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    "Ty nemáš svobodnou vůli, jsi omezená, že si musíš dát v tolik a v tolik jídlo. Neříkej, že tě to neomezuje. Jedeme po dálnici a máme hlad a nemůžeme zastavit u McDonalda a dát si normální jídlo, protože nemůžeš."

co kdyby třeba paní byla diabetička, tak by jí vyčítal, že si nemůže dát rakvičku se šlehačkou? Nebo kdyby byla celiak, tak by se jí posmíval, že není normální, protože nejí rohlíky?

Kdy už lidí pochopí, že obezita je nemoc jako každá jiná...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: myslíš místo té ukrajinské maturantky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam