• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MADIETTA: mě na tu dělenou stravu dovedla tvoje odpověď, že si klidně dáš zvlášť přílohu mimo 3 hlavní jídla :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MAR_TINA: Mno, o té energii jsem přesvědčená, že jí máš víc...
    A vzhledem k tomu že, že už asi všichni (i já!) víme, koho máš doma za muža, tak si myslím, že je rád za babu s elánem a energií víc, než za nervní kozu s dokonalými mírami ;-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    JAJITA: nejím dělenou stravu... vlastně jím úplně normálně.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MADIETTA: Jenže ty s tou štítnou žlázou jsi jiný případ než obyčejný hubnoucí, který na takové věci, jako co bude za deset let a na svoje zdraví, moc nemyslí. Maximálně že si řekne "zhubnu a tím se všechny moje zdravotní problémy vyřeší".
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Heh, já bych mohla asi spolupracovat s těmi z JTCJ, teoreticky ovčem :-)
    Já moc dobře vím, co měla, abych...
    O to víc vím, co bych neměla, abych...
    :DD
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAJITA: Ale musíš říct, že v současném stavu mám energii, ale zatím asi nehubnu. Hodně se hýbu a uvidím, ale musím říci, že 1800 kCal denně (tři vyvážená jídla a malé svačiny) a sport takovéto kýžené hubnutí 0,5-1kg týdně nezaručí.

Ona to nebude sranda nějak vymyslet a provést, jak ten tuk spálit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: to byl lékař číslo před tím :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAJITA: možná to pleteš se mnou, přílohya jiné sacharidy sem nejedla, několik let, jen vločky ráno. ALe nejde to.

A zjistila jsem, že mě přílohy zas tak nebaví, když je musím. Stačilo by mi to tak 3x týdně. Včera jsme byli na obědě a prostě jsem si k panence dala fazolky, byly lákavější než brambory. A oboje bych fakt nesnědla.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MAR_TINA: Ehmmm, ani nevíš, jakou svorku jsem si muselá dávat na hubu, o prstech nemluvě, když jsem četle TO TVOJE o tom, jak jsi musela přidat přílohy, jak jsi byla bez energie... :-(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: a teda co si tak pamatuju, tak si už před tou výbornou lékařskou radou měla maso, zeleninu a minimum ostatního, ne?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: imho když už Mudr, tak nějakému sportovnímu, který má jaksi přímou vazbu od svých klientů, co jeho pokusy dělají s jejich výkoností. Protože pak máš zase milion výživových poradců s rekvalifikací a ty ti poradí vyčistit střeva.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MADIETTA: Asi tady jsi psala, že nejíš přílohy... Myslíš, že to několik let?
    Ty víš, jak moc ti fandím v tom hubnutí, ale to bylo první, čeho jsem si všimla, že jíš všechno, akorát bez příloh. Pokud je to ta ona dělená strava a vyhovuje ti a hubneš, už ani nepípnu ;-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAJITA: zkusila bych nastavit stravu na 3 větší jídla denně, které den pokryjí rovnoměrně. Tj. snídaně doma, oběd v povinné pauze, večeře doma. Jestli mezitím občas sníš svačinu (jablko, tyčinka, jogurt) je jedno, prostě lehce ubereš ten den na večeři.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAJITA: já bych bez příloh to vydržela psychicky, ale moje tělo a mozek neměly energii.

Jinak na moji hlášku, že mi lékař doporučil vynechat přílohy a jíst denně 1350 kCal, Martin Štastný na bodystatu zoufale zakroutil hlavou, že tohle dělaj všichni doktoři a měli by si to držet sami.
    Už před mnoha lety mi to jeden obezitolog navrh podobně (zoufale málo jídla), dopadlo to velmi špatně a já to tuhle radu zase zbaštila.

Už nikdy nebudu věři žádnému Mudr. ve věci diety. Už nikdy nebudu věři žádnému Mudr. ve věci diety. Už nikdy nebudu věři žádnému Mudr. ve věci diety.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MADIETTA: Pracuji v infekčníim prostředí, kde nesmím ani pít...
    A během práce fakt nemůžu odcházet na jídelnu, kam se musím převléknout do jiného oděvu, abych tam nezanesla nákazu :-/
    Proto ti trochu to hubnutí závidím, když vím, že jsi většinu času doma a můžeš si nastavit budíčka ;-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: tak takhle jsem to vůbec nebrala, to mi bylo jasné, že bych se nedostala vůbec nikam, já si od začátku nastavila režim takový, abych věděla, že ho bez problémů můžu dodržovat roky, klidně až do smrti...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    JAJITA: Tak já si myslím, že většina hubnoucích s otázkou, jestli něco dokážou celoživotně vydržet, vůbec nekalkulují... Prostě to berou tak, že takhle se hubne, tak to vydržet musí, a když to nevydrží, je to jen jejich chyba. Většinu lidí vůbec nenapadne, že se pokoušejí o předem prohraný boj, o něco, co k tomu jojáči prostě nevyhnutelně vést musí
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    MADIETTA: Hele, třeba já těch pět minut vážně nemám, když je frmol. Ne každý si může takhle přizpůsobit režim jídlu, u mnohých z nás se musí jídlo přizpůsobit režimu a nejede přes to vlak. Fór s budíčkem si v práci už vůbec numím představit. "Promiňte, teď vám ten autobus nemůžu ubytovat, zvoní mi budík a já si musím sníst svou dávku." Poněkud bizarní představa, toto.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MANXX: nemáš ani pět minut, abys měla v tašce nějakou tyčinku, kterou můžeš zhltnout? Zapomínáš, že pracuju doma převážně večer, přes den jsem s dětma... taky s sebou nosím drobnosti, co se dají zhltnout někde na pochodu, ovoce, müsli tyčinky a podobně...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    JAJITA: jo, já jsem taky říkala, že nemůžu jíst v určitém čase, pak jsem si začala nastavovat budíčka a najednou to šlo.

MANXX: no, já mám takový plebejský chutě, mně třeba chutná bramborová kaše tak, že si ji často dělám samotnou. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam